Енергоджерела 09-15 серпня 2021

#33_ЕнергоДжерела_09-15.08.2021

ЗАЯВА ТИЖНЯ: ООН оприлюднила звіт щодо глобальних кліматичних змін
9 серпня Організація Об’єднаних Націй оприлюднила висновки доповіді Міжурядової групи експертів з питань змін клімату (IPCC). Автори дослідження стверджують, що вплив глобального потепління на деякі природні комплекси є незворотнім у масштабах століть та тисячоліть. За їхніми даними, океани нагріватимуться й надалі, а гірські та полярні льодовики продовжать танути. Дослідники також наголошують, що із 1970 року глобальні температури поверхні планети зростали швидше, ніж в будь-який інший 50-річний період за останні 2000 років.
«Сьогоднішня доповідь – це червоний код для людства. Якщо ми об'єднаємо сили зараз, ми зможемо запобігти кліматичній катастрофі. Але, як ясно показує сьогоднішній звіт, немає часу для зволікання і немає місця для виправдань. Я розраховую на керівників уряду і всіх зацікавлених сторін в забезпеченні успіху COP26», – наголосив Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш.

ПРОГНОЗ ТИЖНЯ: Біометан з часом почне конкурувати з природним газом
Щоб розпочати виробництво біометану, необхідно зробити три кроки: законодавчо визначити термінологію, створити реєстр біометану та розробити порядок видачі гарантій походження. Про це розказава Георгій Гелетуха, голова правління Біоенергетичної асоціації України (БАУ).
З виробництва біометану Україна реально може конкурувати з будь-якими країнами, вважають українські експерти, втім цей напрям поки знаходиться на рівні намірів та обговорень. За оцінками фахівців Біоенергетичної асоціації України (БАУ), країна має дешеву сировину для виробництва біоенергії та один з найкращих в світі потенціалів для виробництва біометану, бо оперує найбільшими в Європі площами сільськогосподарських угідь.

ПРОЄКТ ТИЖНЯ: В Україні хочуть створити платформу з видачі гарантій походження енергії
Українські гарантії походження мають відповідати стандарту Європейської системи енергетичного сертифікату.
Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження планує створити українську платформу для видачі гарантій походження енергії.
Як повідомляє пресслужба агентства, механізми запровадження гарантії походження енергії в Україні за стандартами ЄС Держенергоефективності обговорило з Асоціацією органів-емітентів (AIB - Association of Issuing Bodies).

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами