Енергоджерела: 08-14 листопада 2021

Повідомлення тижня: Велика Британія зацікавлена у розширенні двостороннього співробітництва з Україною у галузі виробництва альтернативних джерел енергії
Про це розповіла посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс під час офіційного візиту на Чорнобильську АЕС, передає ДСП «ЧАЕС», передає mind.ua.
Країна також зацікавлена у співпраці в напрямку безпечного поводження з ядерними матеріалами. Мелінда Сіммонс під час візиту ознайомилась із роботою нового конфайнменту, який накрив застаріле «Укриття».
На будівництво нового конфайнменту над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС 45 країн надали 2,1 млрд євро.

Проєкт тижня: Австралійська гірничодобувна компанія European Lithium має намір придбати два родовища літію в Україні
Компанія прагне стати найбільшим постачальником літію в Європі і невід'ємною частиною інтегрованого європейського ланцюжка поставок акумуляторів, передає electrive.net.
Два родовища, виявлені і згодом розвідані у 1980-х і 1990-х роках, знаходяться у Шевченківському районі Донецької області і у селі Добре у Кіровоградській області. Обидві ділянки недостатньо вивчені сучасними методами і містять значні очікувані ресурси.
Наразі погоджено поетапне придбання двох родовищ з очікуваним завершенням операції у листопаді 2022 року.
«Видобуток літію у даний час майже виключно здійснюється в Австралії, Азії та Південній Америці, - каже Дітріх Ванке, голова правління European Lithium, підкреслює важливість видобутку літію в Європі. - Цей факт у поєднанні з прогнозом про те, що попит на літій більш ніж подвоїться через кілька років, означає серйозну ситуацію залежності для промисловості Європи, а наше рішення може створити інтегрований європейський ланцюжок поставок батарей».
European Lithium котирується на фондовій біржі у Сіднеї і Франкфурті і представлений в Австрії компанією ECM Lithium AT GmbH.

Цифра тижня: За рік попит на електромобілі в Україні зріс на 42%
У жовтні в Україні зареєстрували 934 авто на акумуляторних джерелах живлення (BEV), що на 42% більше, ніж роком раніше.
На тлі зростання попиту збільшився інтерес покупців до нових машин, передає Укравтопром.
Якщо торік частка нових авто у реєстраціях BEV становила 11%, то у жовтні поточного року вже 17%.
Найпопулярнішим в країні легковим електрокаром залишається Nissan Leaf. За місяць українську реєстрацію отримали 173 авто цієї моделі.
Другий результат продемонструвала Tesla Model 3, в її заліку 119 реєстрацій. На третьому місці Renault Zoe – 45 машин. Четвертим за популярністю став електромобіль Volkswagen e-Golf – 44 шт. Замикає ТОП-5 жовтневого ринку легкових електромобілів Chevrolet Bolt – 42 шт.
На другому місці Audi E-Tron – 90 штук. Також у трійку лідерів ринку нових електромобілів потрапив Mercedes-Benz EQC, який обрали 82 покупці.
#46_ЕнергоДжерела_08-14.11.2021

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами