Енергоджерела 07-13 лютого 2022

photo_2022-02-13_16-43-40

ЗАЯВА ТИЖНЯ: "ДТЕК Енерго" у 2022 році планує збільшити видобуток енергетичного вугілля на 4%

"Незважаючи на тимчасовий вимушений імпорт вугілля, викликаний додатковим навантаженням на наші ТЕС, власний видобуток для нас є пріоритетом. Якщо у січні ми імпортували 315 тис. тонн палива, то за цей же період наші гірники підняли на-гора понад 1,5 млн тонн власного вугілля. Усього ж цього року плануємо наростити обсяги видобутку до 17,5 млн тонн", – зазначив генеральний директор "ДТЕК Енерго" Ільдар Салєєв, слова якого наведені у прес-релізі.
У 2021 році "ДТЕК Енерго" на своїх шахтах видобуло понад 16,8 млн т вугілля марки "Г" і ввело в роботу 31 нову лаву.
За цей же період компанія використала на своїх ТЕС 14,5 млн тонн палива, з якого вугілля власного видобутку склало приблизно 84%.
"ДТЕК Енерго" – операційна компанія, яка відповідає за видобуток вугілля та виробництво електроенергії з вугілля у структурі "ДТЕК" Ріната Ахметова.

ЦИФРА ТИЖНЯ: У 2021 році на Дніпропетровщині встановили 2273 домашні сонячні станції
У 2021 році домогосподарства Дніпропетровщини встановили 2273 сонячні електростанції.
Область стала лідером країни за кількістю домашніх СЕС, передає adm.dp.gov.ua.
«Нині у Дніпропетровській області домогосподарствами встановлено понад 6,4 тисяч сонячних електростанцій, – сказав начальник управління паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Дніпропетровської ОДА Едуард Кирпичов. - Найбільше – у Криворізькому районі».
Загальна потужність сонячних електростанцій у приватних будинках області становить понад 182,5 МВт.
За 2021 рік «домашні» СЕС виробили 176,35 млн кВт електричної енергії – це у півтора рази більше, ніж у 2020-му.

ПРОЄКТ ТИЖНЯ: Український стартап Sirocco Energy розробляє безшумний плоский вітрогенератор для міських і приміських об'єктів у промислове виробництво
Про це розповів засновник і технічний директор Sirocco Energy Олександр Приймак, передає building-tech.org.
"Ми тестували прототип на даху нашого виробничого приміщення і зараз робимо промислову версію для виходу на ринок, - уточнив він. – Спочатку плануємо випускати пілотні проекти потужністю 5 кВт і нарощувати потужності".
Вітрогенератор від Sirocco Energy абсолютно безшумний, його можна встановлювати навіть на дахах багатоповерхівок. Потужність генератора - до 30 кВт, ширина – 5 метрів, висота щогли – 14 метрів.
"Експериментуючи при створенні вітряка для власних потреб і працюючи на виробництві традиційних вітряків, я бачив їх ключові недоліки – вібрація, високі навантаження, складність виготовлення, низька ефективність при турбулентному вітрі, - пояснив Олександр Приймак. - Кілька років розробок дали результат-нам вдалося створити принципово іншу технологію, позбавлену вищевказаних недоліків: нам вдалося досягти високого коефіцієнта перетворення енергії вітрового потоку-0,52 при тому, що теоретичний максимум дорівнює 0,59».



Завантажити номер можна за посиланням: 
https://drive. google.com/file/d/1sk0SOfZ3ra_ 6cwWlIkVYCQNM08c0Lu1y/view? usp=sharing
Відео огляд:  https://www.youtube.com/watch?v=h0w814J0dzs
Нафтогазовий дайджест  07-13 лютого 2022

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами