Енергоджерела: 06-12 вересня 2021

#37_ЕнергоДжерела_06-12.09.2021

РІШЕННЯ ТИЖНЯ: Уряд схвалив законопроект про екологічне страхування для підприємств
Кабінет міністрів схвалив проект Закону України "Про екологічне страхування", головна мета якого - створити нові дієві фінансові механізми для відшкодування шкоди, заподіяної довкіллю, життю, здоров’ю, майну громадян, а також сприяти модернізації підприємств-забруднювачів. Про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів.
"В Україні обов’язковим страхування буде для підприємств високого ступеня ризику. Решта зможуть укласти такий договір за бажанням. Для нас головне, щоб усі постраждалі від забруднення довкілля могли отримати фінансове відшкодування, а не лише від аварійних ситуацій", - коментує Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський.

ЦИФРА ТИЖНЯ: Австралійська компанія хоче інвестувати 76 млн. євро у вітропарк на Херсонщині
Австралійська компанія CWP Global планує інвестувати величезну суму в вітроелектростанцію на Херсонщині – 76 мільйонів євро (90,2 мільйона доларів США). Вітропарк матиме потужність 73 МВт, де працюватимуть 360 осіб, пише kherson.net.ua.
Нині міжнародний розробник енергетичної інфраструктури CWP Global придбав відповідний наземний вітровий проект. Вчора прозвучала заява, що будівельні роботи почнуться не раніше 2023 року.
– Потенціал відновлюваної енергетики України і її близькість до зростаючого ринку Європи стали ключовими моментами при виборі місця для будівництва вітроелектростанції CWP Global, - сказав голова компанії Марк Крендалл.

ПРОЄКТ ТИЖНЯ: ВР ухвалила в першому читанні проєкт щодо розвитку виробництва біометану
Верховна Рада України 9 вересня ухвалила в першому читанні проект закону №5464 про внесення змін до Закону України "Про альтернативні види палива" щодо розвитку виробництва біометану". "За" проект проголосувало 300 народних депутатів.
Законопроєкт покликаний вирішити три основні задачі:
- законодавчо регламентувати термін "біометан" як біогаз, що за своїми фізико-технічними характеристиками відповідає нормативно-правовим актам на природний газ для подачі до газотранспортної та газорозподільної системи або для використання як моторного палива;
- запровадити "Реєстр біометану" – електронну систему облікових записів, призначену для реєстрації поданого до газотранспортної або газорозподільної системи та відібраного з газотранспортної або газорозподільної системи обсягу біометану, а також для формування гарантій походження біометану, їх передачі, розподілу або анулювання та надання сертифікатів походження біометану;
- встановити порядок формування гарантій походження біометану.
Біометан – це біогаз, доведений до якості природного газу, що містить, як правило, 95-98% метану (СН4).

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами