Енергоджерела 04-10 жовтня 2021

#41_ЕнергоДжерела_04-10.10.2021

РІШЕННЯ ТИЖНЯ: Харків приєднався до екологічної програми Європейського банку реконструкції і розвитку «Зелені міста»
Меморандум про співпрацю між Харківською міськрадою та ЄБРР був підписаний 6 жовтня на міжнародній конференції "Харків: розвиток та інвестиції", передає interfax.com.ua.
"Це продовження нашої успішної співпраці у новій сфері, - заявив заступник Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) в Україні Марк Магалецький. - Ми будемо спільно розробляти план дій (Green City Action Plan)».
Меморандум передбачає комплексний аналіз екологічної ситуації у Харкові, підготовку плану дій щодо її поліпшення та складання списку пріоритетних інвестицій.
Харків - 51-е місто світу, яке приєдналося до програми «Зелені міста», і 7-е за рахунком місто України після Львова, Києва, Маріуполя, Хмельницького, Кривого Рогу і Дніпра.
У ЄБРР зазначають, що в Україні найбільше міст беруть участь у цій програмі порівняно з іншими країнами.

ПРОЄКТ ТИЖНЯ: ДТЕК планує будівництво другої системи накопичення енергії
Енергохолдинг "ДТЕК" планує будівництво системи накопичення енергії (СНЕ) потужністю 50 МВт в наступному році, повідомив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук. Це буде друга СНЕ від холдингу.
"Зараз розглядаємо ще один проєкт на 50 МВт, який ми будемо будувати, я сподіваюся, в наступному році", - сказав Сахарук під час Київського міжнародного форуму 7 жовтня.
ДТЕК запустив в експлуатацію промислову СНЕ американської компанії Honeywell потужністю 1 МВт і місткістю 2,25 МВт-год на майданчику електростанції "ДТЕК Запорізька ТЕС" в Енергодарі 20 травня цього року. На поточному тижні СНЕ вперше брала участь у ринку допоміжних послуг, попрацювавши на ньому добу.
"На цьому тижні ми вперше зробили послуги - 24 години наш battery storage відпрацював на ринку", - вказав Сахарук.

ЦИФРА ТИЖНЯ: На Одещині підключили 256 домашніх сонячних станцій за півроку
У січні-червні 2021 року в Одеській області підключили 256 приватних сонячних електростанцій.
Про це повідомили у ДТЕК Одеські електромережі, передає odessapost.com.
«Запит на підключення домашніх сонячних електростанцій з кожним роком зростає, - зазначив Олександр Фоменко, генеральний директор ДТЕК Одеські електромережі. - За шість місяців 2021 року ми вже приєднали в Одеській області 256 просьюмерів- домогосподарств, які самостійно виробляють для себе електроенергію, а надлишок продають, а до кінця року плануємо приєднати ще 235 домашніх СЕС».
Всього в Одеській області вже підключено 1505 домашніх сонячних станцій.
З 2014 по 2021 рік в Одеській області підключили 1505 просьюмерів. Найбільше виробників екологічно чистої сонячної енергії знаходиться в Одесі та Одеському районі – 723 просьюмера. Також серед лідерів місто Ізмаїл та Ізмаїльський район – 320, Подільський район – 124 та Білгород-Дністровський район – 318.
Для підключення домашньої сонячної електростанції до мереж ДТЕК Одеські електромережі слід звернутися у центр обслуговування клієнтів з пакетом необхідних документів, заповнити бланк заяви-повідомлення, пройти перевірку монтажу, встановити лічильник відповідного типу, отримати додатки до договору на розподіл електроенергії.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами