Енергоджерела: 01-07 листопада 2021

РЕЗУЛЬТАТИ ТИЖНЯ: Результати жовтня на біржі – рух у напрямку зростання
За підсумками жовтня 2021 року на Українській енергетичній біржі проведено 61 торгову сесію у БЕТС та 105 торгових сесій в БЕТС у версії «Electric Power», 165 торгових сесій з продажу необробленої деревини, а також по 4 торгові сесії кожного дня були проведені біржею на короткостроковому ринку природного газу. Про це пише пресслужба УЕБ.
Реалізація електроенергії за двосторонніми договорами за підсумками жовтня склала 9 млн 86 тис Мвт-год.
За напрямком «Електрична енергія» станом на кінець жовтня нараховується 387 учасників.Протягом жовтня на УЕБ було реалізовано 49349 тис. куб. м. природного газу; 5,7 тис.т. скрапленого газу; 125,6 тис. т. нафти та газового конденсату; 4,9 тис.т нафтопродуктів, 3 тис.т. інших видів енергоресурсів, а також 351,67 тис. куб. м. необробленої деревини.
«Процес торгів дуже ефективний, прозорий і надійний, але головною перевагою використання торгових систем для учасників біржі є ціна, що складається в результаті торгів. Українська енергетична біржа розвиває нові напрямки на пов’язаних ринках. Ми успішно працюємо впродовж багатьох років і продовжуємо розширювати свою діяльність», — зазначив Генеральний директор УЕБ О. Коваленко

ЦИФРА ТИЖНЯ: ЄБРР інвестує 75 млн $ у бонди Укренерго для погашення боргів перед зеленою генерацією
Європейський банк реконструкції та розвитку інвестує 75 млн дол США у єврооблігації «Укренерго» для вирішення кризи з розрахунками у секторі відновлюваних джерел енергії в Україні, повідомляє Економічна правда.
«ЄБРР інвестує 75 мільйонів доларів США в облігації на 825 мільйонів доларів США, випущені НЕК України «Укренерго», у спробі врегулювати платіжну кризу, яка охопила сектор відновлюваної енергетики країни. Це перші облігації, пов’язані зі стійкістю, випущені українською компанією, а участь ЄБРР як основного інвестора забезпечила комфорт іншим інституційним інвесторам, ще більше розширивши участь на ринку», – йдеться у повідомленні.

ПЛАНИ ТИЖНЯ: Україна зобов'язалася відмовитися від вугільної енергетики протягом 20 років
Україна спільно з ще понад 40 країнами світу зобов'язалася відмовитися від вугільної енергетики протягом 20 років.
Про це вони домовилися на кліматичному саміті COP26 в Глазго, передає interfax.com.ua.
Більші економіки світу повинні відмовитися від вугільної генерації до 2030 року, менші – до 2040 року.
До цієї ініціативи, крім України, де вугільна генерація - найбільш «брудний» вид виробництва енергії - займає істотну частку в енергобалансі, приєдналася Канада, Польща, В'єтнам та Чилі.
#45_ЕнергоДжерела_01-07.11.2021

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами