ЕнергоДжерела Newfolk Oil&Gas 28.08-03.09.2023

⚡⚡ 36 ЕнергоДжерела від Newfolk Oil&Gas 28.08-03.09.2023

36_ЕнергоДжерела_28.08-03.09.2023

Уряд призначив двох заступників міністра енергетики
Кабінет міністрів України призначив заступниками міністра енергетики Світлану Грінчук та Олександра Хейла.
Про це повідомив у Телеграм-каналі представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.
Раніше ОлександрХейло займав посаду директора держпідприємства "Укрвугілля", а Світлана Грінчук – у серпні-грудні 2022 року заступника міністра захисту навколишнього середовища та природних ресурсів з європейської інтеграції.
Окрім того, заступником голови Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації призначено Володимира Короткова.

Тилігульська ВЕС почала продавати електроенергію на ринкових умовах
ДТЕК Тилігульська вітроелектростанція з 1 вересня вийшла з балансуючої групи «Гарантованого покупця» і почала продаж електроенергії на ринку електроенергії України.
ДТЕК ВДЕ використовує можливість, надану державою всім учасникам сектору відновлюваної енергетики, щодо самостійного продажу електроенергії на ринку.
Зважаючи на те, що з 1 липня із підвищенням цінових обмежень на ринку електроенергії України відбулася певна лібералізація, вихід з балансуючої групи «Гарантованого покупця» дозволяє деяким компаніям ВДЕ отримувати доходи співставні з розміром «зеленого» тарифу. Зокрема, це стосується проєктів вітроенергетики.
Продаж електроенергії з вітроелектростанції буде здійснюватись через компанію Д.Трейдінг. Вона створила свою балансуючу групу і активно залучає як ВЕС, так і СЕС України для роботи на вільному ринку, успішно керуючи небалансами виробників і отримуючи оптимальну ціну за електроенергію, що продається.

Чехія планує інвестувати €12 мільйонів в українські котельні на біомасі
Чеські партнери готові інвестувати понад €12 мільйонів у котельні на біомасі загальною потужністю понад 80 МВт для безперебійного теплопостачання в українських лікарнях та інших установах.
Про це повідомляє голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Ганна Замазєєва у Facebook за результатами зустрічі представників чеського фонду "RSJ Investments" з українськими партнерами.
Вона розповіла, що на зустрічі обговорили, як примножувати такі проєкти та стимулювати інвестиції, щоб допомогти громадам проходити опалювальний сезон. “Розглянули законодавче поле та ті ініціативи, над якими працює команда Агентства, щоб стимулювати залучення інвестицій у цю сферу. Ми працюємо над зняттям бар’єрів, які виникають у виробників тепла з альтернативних видів палива”, – розповіла Замазєєва.

--------------------

Увесь контент для вас у відкритому доступі:
Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/iehe/
Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1NPZh2YJUokwwFRMERPRWo10x_jiJEqgq/view?usp=drive_link
Відео: https://youtu.be/YAaqmZp86gA

Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами