ЕнергоДжерела Newfolk Oil&Gas 18-24.09.2023

⚡⚡ 39 ЕнергоДжерела від Newfolk Oil&Gas 18-24.09.2023
39_ЕнергоДжерела_18-24.09.2023

17 жовтня відбудеться VII КИЇВСЬКА НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ НЬЮФОЛК НКЦ: разом до енергонезалежності та стійкості! Тільки професійні спікери, тільки важливі теми і найбільш фахова дискусія. Станьте частиною команди змін!  https://newfolkconferencekyiv.pulse.is/

Акліма та Atmosfera пропонують ефективні рішення поєднання сонячних електростанцій та теплових насосів

Розробник енергетичних рішень у галузі сонячної енергетики Atmosfera та експерт систем опалення, вентиляції та кондиціювання Акліма оголосили про співпрацю, передає Енергореформа.
Як зазначається у наданому компаніями спільному прес-релізі, відтепер клієнтам доступні комплексні рішення з електричного і теплового забезпечення за допомогою відновлюваної енергії.
В умовах атак на енергетичну інфраструктуру використання сонячних електростанцій (СЕС) разом із тепловими насосами забезпечує стабільність та передбачуваність у роботі підприємств, а також комфорт та безпеку домашнім господарствам.
Такі рішення допоможуть кондиціонувати та обігрівати підприємства, офісні та складські приміщення, житлові будинки, забезпечувати роботу теплих підлог, басейнів та гарячого водопостачання, використовуючи сонячну енергію.

Герман Галущенко: потенціал вітрової генерації України – 140 ГВт
Міжнародні компанії зацікавлені в інвестиціях у розвиток вітрової генерації в Україні, потенціал якої оцінюється в 140 ГВт. Про це повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі Українського радіо.
Очільник Міненерго наголосив, що внаслідок російської військової агресії Україна втратила близько 80% вітрогенерації.
«Більшість вітрових станцій розташовані на півдні країни, де є для цього відповідні кліматичні умови – передусім необхідна швидкість вітру. На жаль, сьогодні ця частина території тимчасово окупована, і практично вся вітрова генерація відповідно втрачена», - пояснив він.
Водночас навіть в умовах війни цей напрямок відновлюваної енергетики продовжує розвиватися.

Війна в Україні стимулює "швидке розгортання" зеленої енергії – МЕА
Головний економіст з енергетики Міжнародного енергетичного агентства Тім Гулд заявив, що російсько-українська війна дала політичний поштовх для швидкого розгортання низки технологій відновлюваної енергетики в ЄС, США та інших країнах.
Про це він розповів в інтервʼю The World, додавши, що найбільш трансформаційними довгостроковими змінами стануть збільшення інвестицій у ВДЕ.
Гулд зазначив, що війна вплинула на споживання викопного палива, зокрема світовий попит:
на нафту досягає рекордних рівнів;
на газ повернувся до рівня до кризи;
на вугілля встановлює нові максимуми.
Він наголосив, що таке підвищення було очікуваним. Якби не збільшення ВДЕ-потужностей (подекуди вдвічі) та підвищення енергоефективності, викиди вуглецю, пов’язані з енергетикою, зросли б у 3 рази.
--------------------
Увесь контент для вас у відкритому доступі:
Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/oysj/
Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1JnbggLSEu5XWxkI5Xg843Nznnm09wZOt/view?usp=drive_link
Відео: https://youtu.be/y4qcbuqnVds

Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами