ЕнергоДжерела 20-26 лютого 2023

⚡⚡ 9 ЕнергоДжерела від Newfolk Oil&Gas 20-26.02.2023

photo_2023-02-26_11-44-48
Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/bpim/index.html
Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1b2o6-31sKHZbpLi5WhZuwjc0FAn2ohSb/view?usp=share_link
Відео: https://youtu.be/8eKettNAaks
--------------------

Київську багатоповерхівку обладнали сонячними панелями
Завдяки СЕС мешканці будуть забезпечені теплом та гарячою водою навіть в умовах вимкнення електроенергії. У Києві мешканці ОСББ "Художник" встановили сонячні панелі на даху багатоповерхівки в рамках програми міського співфінансування "70/30". Вартість встановлення СЕС та інших енергоефективних робіт сягнула 2,5 мільйона гривень, повідомляє КМДА у Facebook.
Зазначається, що влітку СЕС зможе повністю забезпечити роботу ліфтів та інших будинкових систем.
"Мешканці будинку вже не вперше беруть участь у міській програмі співфінансування енергоефективних робіт "70/30". Тут відремонтували індивідуальний тепловий пункт (ІТП), встановили енергозберігаючі вікна та двері в місцях загального користування, утеплили фасад, встановили три гібридні інвертори по 10 кВт і 30 кВт батарею”, – розповів заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Частка ВЕС у загальній потужності ВДЕ України у 2022 р. сягнула 17,7%
Потужность вітроенергетичних станцій у 2022 році на фоні інших видів відновлюваної енергетики становила 76,5%.
За даними УВЕА та НКРЕКП, у 2022 році кумулятивна потужність ВДЕ зросла на 106,6 МВт, без урахування домашніх СЕС, з яких 81,6 МВт – нові вітроенергетичні потужності, 8,8 МВт – нові БіоЕС, 15 МВт – нові СЕС ,2 МВт – нові гідроенергетичні потужності.
Згідно з оглядом, до кінця 2022 року загальна встановлена потужність відновлюваної енергетики в Україні досягла 9,94 ГВт (без урахування окупованої території АР Крим), з яких встановлена вітроенергетична потужність дорівнює 1754,5 МВт.
Відтак частка ВЕС у загальній встановленій потужності сектору ВДЕ становить 17,7%, зазначається в огляді.

Держенергоефективності та Дніпровська політехніка впроваджуватимуть нові освітні програми та наукові дослідження для потреб сталого розвитку України
Голова Держенергоефективності Валерій Безус та ректор Дніпровської політехніки Олександр Азюковський уклали меморандум про співпрацю задля підвищення науково-освітнього потенціалу для потреб сфери енергоефективності та сталого розвитку України.
«Ми закладаємо фундамент для довгострокового і продуктивного партнерства. Дніпровська політехніка динамічно розвивається, має численні ідеї і напрацювання. І наше завдання – посилити ці напрацювання і максимально розширити можливості їх використання у сфері енергоефективності та енергетичної трансформації на національному рівні», - повідомив Валерій Безус.


Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами