Експорт біометану дозволить отримати вищу оцінку від Єврокомісії

⚡⚡ 46 ЕнергоДжерела Newfolk Oil&Gas 06-12.11.2023
46_ЕнергоДжерела_06-12.11.2023

Друзі, вже традиційно починаємо тиждень з підбірки новин від команди «Ньюфолк НКЦ». Що відбулось важливого в галузі – читайте в нашому черговому Енерго дайджесті.

Нагадуємо, що підписка на наші видання – це ваш внесок у розвиток галузі!
 Детальніше про підписку ви можете ознайомитися за посиланням:  https://forms.gle/ADTaWYHT4cCwCXWQ6

Експорт біометану дозволить отримати вищу оцінку від Єврокомісії
Радник міністра захисту довкілля та природних ресурсів Олексій Рябчин заявив, що вирішення питання щодо розвитку галузі біометану допоможе Україні отримати вищу оцінку від Єврокомісії.
“Впевнений, за вирішення питання біометану можна отримати ще вищу оцінку”, – написав він. Рябчин додав, що ЄС не ставить конкретних вимог щодо строків початку експорту біометану і це питання не включено в політичні домовленості. На його думку, прогноз щодо перспективи вступу до ЄС у найближчі роки робити зарано. Адже потрібно зосередитися не на строках, а на обсягах завдань. “Домашнє завдання не тільки для влади, але й для бізнесу, громад, громадян. Ось коли виконаємо, тоді і вступимо, – підкреслив Рябчин. – Ще стільки "цікавих" і "креативних" вимог треба буде виконати, щоб вступити. Але беремо і робимо”.

Перший офіс декарбонізації та енергоефективності відкрито в Україні
Держенергоефективності спільно з місцевою владою Дніпропетровщини відкрило перший в Україні регіональний офіс декарбонізації та енергоефективності, який покликаний допомагати громадам регіону у впровадженні енергоефективних заходів, задля пришвидшення «зеленої» трансформації в усіх сферах життя.
Принципи взаємовигідної співпраці були закріплені у меморандумі між Держенергоефективності, як єдиним центральним органом виконавчої влади, який відповідає в Україні за реалізацію політики з енергоефективності та місцевою владою - Дніпропетровськими обладміністрацією та обласною радою.

Міненерго опублікувало проєкт постанови щодо гарантій походження зеленої енергії
Міністерство енергетики опублікувало текст проєкту постанови Кабінету міністрів "Про запровадження гарантій походження електричної енергії, виробленої з відновлюваних джерел енергії". Це сприятиме розвитку відновлювальної енергетики та євроінтеграції України, повідомляє Міненерго.
Документ покликаний запустити дієвий механізм видачі, використання та припинення дії гарантії походження електричної енергії, виробленої з відновлюваних джерел енергії. А також встановлює порядок визначення екологічної цінності зеленої енергії. Постанова реалізує урядову ціль з енергетичної безпеки.
У пояснювальній записці до постанови зазначили, що походження електричної енергії, виробленої з ВДЕ, підтверджується гарантіями походження. Вони видаються безкоштовно в рамках порядку видачі, обігу та погашення гарантій походження зеленої енергії, який затверджується Кабміном.

--------------------
Увесь контент для вас у відкритому доступі:
◾ Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/aoes/
◾ Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1r3BE-v0qgSzENckeZW4tFs8VdjTxRmRb/view?usp=drive_link
◾ Відео: https://youtu.be/V93hLpYqj7Q

Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами