Дмитро Олефір очолив наглядову раду АТ "Оператор ринку"

⚡⚡ 3 ЕнергоДжерела від Newfolk Oil&Gas 09-15.01.2023
photo_2023-01-15_11-44-48

Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/pzpp/
Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1UvGusLSysX1n-l5eTGAr5kUmTlAGzdbD/view?usp=share_link
Відео: https://youtu.be/oN6hZV6XDRM
--------------------

Наглядову раду АТ "Оператор ринку" очолив Дмитро Олефір.
Наглядова рада АТ "Оператор ринку", призначена Міністерством енергетики України 28 грудня 2022 року, провела перше установче засідання.
"Головою наглядової ради АТ "Оператора ринку" обрано Дмитра Олефіра, енергетика більш ніж з 20-річним стажем роботи в галузі електроенергетики України. Його заступницею стала юрист Юлія Житник", - повідомляється на сайті товариства у вівторок.
Окрім того, наглядова рада заслухала звіт в.о. генерального директора Олександра Гавви про роботу товариства у минулому році.
До складу наглядової ради "Оператора ринку" увійшли два представники держави в особі експерта з корпоративного управління Олени Ковальчук та Дмитро Оліфера, а також три незалежні члени: представник бізнесу в Єврокомісії польський інвестбанкір Лукаш Дзеконський, менеджер скандинавської біржі Nord Pool Ліна Масюлієне, юрист Юлія Житник.

ДТЕК ВДЕ відновлює генерацію електроенергії на Трифонівській СЕС після окупації.
Звільнена від окупантів Трифонівська СЕС поступово відновлює виробництво електроенергії в енергосистему України, забезпечує енергопотреби населених пунктів Херсонської області. Наразі обсяги генерації зеленої електроенергії станцією не перевищують 15% від її встановленої потужності 10 МВт.
«Ми вдячні ЗСУ за те, що на території Трифонівської СЕС знову майорить український стяг. Зі свого боку ми докладаємо зусилля для того, щоб станція вже на початок весни могла працювати на 70% від потужності. Адже саме зелена енергетика в часи війни є надважливим елементом енергетичної незалежності та безпеки України», - заявив генеральний директор ДТЕК ВДЕ Олександр Селищев.

Україна готова стати одним із європейських хабів "зеленої" енергетики.
Під час відновлення України після війни особлива увага буде приділятись реалізації сучасних "зелених" проєктів.
Мова про це йшла під час зустрічі президент України Володимира Зеленського з виконавчим віце-президентом Європейської комісії з Європейського зеленого курсу Франсом Тіммермансом у Києві.
"Ми вже маємо визначитись, якою повинна бути генерація в Україні, якою повинна бути незалежна енергогенерація в Європі у майбутньому. Бо в цій війні ми переможемо, але сусідство з росією залишиться. І тому Європейський Союз має бути незалежним від будь-яких рішень рф. Тут ми бачимо себе як надійного партнера у "зеленій" енергетиці", – зазначив президент.
Володимир Зеленський підкреслив, що під час відновлення Україна сконцентрується на реалізації "зелених" проєктів і готова стати одним із європейських хабів сучасної "зеленої" енергетики.

Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами