Держенергоефективності приєдналося до Європейського альянсу із чистого водню

⚡⚡ 40 ЕнергоДжерела від Newfolk Oil&Gas 26.09-02.10.2022
photo_2022-10-02_08-29-34

Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/lkxt/index.html
Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1xmFmxwbNtmUGSuv9ra5a2-QRMwOvoOWz/view?usp=sharing
Відео: https://youtu.be/Rx-h8DQjZGI

--------------------
Держенергоефективності приєдналося до Європейського альянсу із чистого водню
Держенергоефективності увійшло до складу Європейського альянсу із чистого водню, заснованого Європейською комісією у липні 2020 року.
Альянс підтримує широкомасштабний розвиток водневої енергетики до 2030 року та є частиною курсу ЄС щодо декарбонізації промисловості.
«Ми розглядаємо розбудову водневої економіки як один із стовпів відбудови України, її енергетичної трансформації та формування підґрунтя для декарбонізації економіки. Водночас, критичність питання енергетичної безпеки як України, так і всієї Європи відкриває широкий горизонт для тісної співпраці із партнерами ЄС», - прокоментував Голова Держенергоефективності Валерій Безус.
«Держенергоефективності із Міненерго опрацьовує шляхи побудови водневої економіки України у рамках робочої групи на базі міністерства, а також у відкритому діалозі із науковою, бізнес-спільнотою та європейськими партнерами», - додав Голова.
Так, у своїй Водневій стратегії Європейська комісія визначила Україну одним з пріоритетних партнерів у майбутній водневій економіці Євросоюзу.

«Енергоатом» створить мережу швидкісних автомобільних електрозарядних станцій
НАЕК «Енергоатом» планує створити мережу з 120 автомобільних електричних зарядних станцій: 40 -великої потужності (160+кВТ) та 80 - середньої потужності (60+ кВт) в обласних центрах та на основних автомагістралях України. Створення мережі пропонується реалізувати впродовж двох років.

Будівництво ІІІ-ї черги Дністровської ГАЕС розпочнеться наприкінці року
Кабінет міністрів надав згоду на укладання ПрАТ "Укргідроенерго" договору генпідряду з консорціумом "НВО "Укренергобуд" на спорудження ІІІ черги у складі гідроагрегатів №5-7
Згода закріплена розпорядженням уряду України №826-р від 27 вересня 2022 року
"Дати згоду на здійснення ПрАТ "Укргідроенергобуд" значної угоди на суму, що перевищує 25% вартості активів за даними останньої річної фінансової звітності зазначеного товариства, а саме - укладання договору генерального підряду (будівництво третьої черги Дністровської ГАЕС у складі гідроагрегатів №5-7) з консорціумом "НВО "Укргідроенергобуд", - йдеться у документі.

Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами