ДТЕК планує побудувати в Київській області інфраструктуру «розумних» електромереж Smart Grid

⚡⚡ 26 ЕнергоДжерела від Newfolk Oil&Gas 19-25.06.2023

26_ЕнергоДжерела_19-25.06.2023

Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/muws/
Завантаження: https://drive.google.com/file/d/15R4MN3Nc14PmCr08VwSdve9ub9LG3lpr/view?usp=drive_link
Відео: https://youtu.be/rO-VV2ool-s

--------------------

ДТЕК планує побудувати в Київській області першу в Україні інфраструктуру «розумних» електромереж Smart Grid
ДТЕК Мережі планує протестувати нову концепцію мережі протягом трирічного пілотного етапу в енерговузлі Ірпінь-Буча-Бородянка, який зазнав найбільших руйнувань в лютому 2022 року. Компанія має намір залучити необхідне для «пілоту» фінансування в розмірі 145 мільйонів євро.
Анонсуючи ці плани на Ukraine Recovery Conference в Лондоні, генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко сказав: «ДТЕК прагне не тільки відновити зруйновану енергетику, а й побудувати більш екологічно чисту, інноваційну і стійку до зовнішніх впливів енергосистему України. Ця інвестиція забезпечить Київський регіон інфраструктурою Smart Grid світового рівня, яка допоможе країні здійснити енергетичний перехід: інтегрувати відновлювану генерацію та підготувати Україну до того, щоб стати потужним центром чистої енергетики Європейського Союзу».

На Рівненщині у Радивилівській громаді планують у 2025 році побудувати сучасний вітропарк потужністю 320 МВт.
Парк розташовуватиметься на сільськогосподарських землях, що дозволить максимально ефективно використовувати території, та складатиметься з 54 турбіни, висотою 160 метрів з потужністю 6 МВт кожна, повідомляє Рівненські новини. Зазначається, що в громаді провели зустріч з представниками ТзОВ "Вітропарк Західний-Р", які реалізовуватимуть інвестиційний проєкт, та місцевої влади.
У заході також взяли участь місцеві підприємці та аграрії, які орендують земельні ділянки (паї), потенційно придатні для виробництва вітрової енергетики. В матеріалі підкреслили, що зустріч провели для досягнення консенсусу з подальшим підписанням Меморандуму щодо встановлення на оброблюваних земельних ділянках вітрових турбін, а також відповідних мереж та споруд.

Українська Вітроенергетична Асоціація підписала угоду про співпрацю з Renewableuk
Сьогодні 22 червня 2023 року, Українська вітроенергетична асоціація підписала Меморандум про співпрацю з найбільшою асоціацією Сполученого Королівства- RenewableUK. Підписання відбулось під час міжнародної конференції з відновлення України, що проходить 21-22 червня 2023 року в Лондоні.
Меморандум між УВЕА та RenewableUK встановлює низку цілей, що сприяють співпраці, економічному зростанню та спільним зобов’язанням щодо декарбонізації енергетичних секторів України та Сполученого Королівства. Меморандум визнає центральну роль відновлюваної енергетики у боротьбі зі зміною клімату та досягненні сталого енергетичного майбутнього. Метою Меморандуму про взаєморозуміння є посилення співпраці, обмін знаннями, розвиток ринку та торгівлі між секторами відновлюваної енергетики країн-підписантів.


Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами