ДТЕК Тилігульська ВЕС увійшла в Книгу рекордів України

⚡⚡ 43 ЕнергоДжерела Newfolk Oil&Gas 16-22.10.2023
43_ЕнергоДжерела_16-22.10.2023

Друзі, вже традиційно починаємо тиждень з підбірки новин від команди «Ньюфолк НКЦ». Що відбулось важливого в галузі – читайте в нашому черговому Енерго дайджесті.
Нагадуємо, що підписка на наші видання – це ваш внесок у розвиток галузі!
 Детальніше про підписку ви можете ознайомитися за посиланням:  https://forms.gle/ADTaWYHT4cCwCXWQ6

ДТЕК Тилігульська ВЕС увійшла в Книгу рекордів України

Досягнення співробітників компанії ДТЕК ВДЕ з будівництва Тилігульської ВЕС під час війни зафіксував представник «Книги рекордів України» і передав відповідні дипломи колективу.
Команда ДТЕК ВДЕ занесена у перелік рекордсменів в категорії «Технології, вперше» за те, що Тилігульська ВЕС - це перша вітроелектростанція, що була побудована під час повномасштабного вторгнення росії в Україну.
Саме під час обстрілів ворогом енергетичної інфраструктури країни компанія добудувала першу чергу ВЕС потужністю 114 МВт. Причому основне будівництво припало на період найжорсткіших обстрілів української енергетичної інфраструктури, відключення світла. За цей період пролунало майже 300 повітряних тривог.
Реалізація такого проєкту, як Тилігульська ВЕС – це підтвердження віри компанії ДТЕК ВДЕ в перемогу України та є внеском енергетиків в підвищення енергобезпеки держави.

Україна має високий потенціал для зростання газовидобувної галузі
Україна має високий потенціал для зростання газовидобувної галузі, однак інвестиційні проєкти у видобуток газу повинні враховувати передові технології та умови високої конкуренції в ЄС. Про це зазначив заступник міністра енергетики Микола Колісник під час виступу на VII Київській нафтогазовій конференції «Буріння. Інтенсифікація. Екологія та охорона праці». Захід відбувся у межах IV антикризової нафтогазової конференції Ньюфолк НКЦ
За словами Миколи Колісника, українським газовидобувним компаніям уже необхідно планувати інвестиції з урахуванням новітніх технологічних рішень, аби мати змогу конкурувати з європейськими компаніями після вступу України до Європейського Союзу. Він додав, що європейські компанії сьогодні активно проходять сертифікацію у виробництві біопалива, зеленого аміаку, зеленого водню і вже починають конкурувати поміж собою за майбутні ринки.

У Вінниці на трамвайному депо встановили потужну СЕС
У Вінниці на даху трамвайного депо КП "Вінницька транспортна компанія" встановили сонячну електростанцію потужністю 100 кВт. Це допоможе зекономити значну частину електроенергії, яку споживає підприємство, а також частково забезпечить його роботу під час ймовірних блекаутів, повідомляє Вінницька міська рада.
В повідомленні підкреслили, що встановлення СЕС також повністю відповідає Зеленому курсу, який Вінниця задекларувала на початку 2022 року. Тимчасово виконуючий обов’язки генерального директора КП "Вінницька транспортна компанія" Олександр Нечаєв розповів, що будівництво СЕС тривало 2 тижні. За цей час встановили 240 панелей загальною площею 1150 м2.

--------------------
Увесь контент для вас у відкритому доступі:
◾ Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/tcsj/
◾ Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1eb8ZoNRyDGLJCigGS71dNJRIdydumho8/view?usp=share_link
◾ Відео: https://youtu.be/EAxbqpyISlA

Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами