ДТЕК ВДЕ запускає Тилігульську вітроелектростанцію

⚡⚡ 11 ЕнергоДжерела від Newfolk Oil&Gas 06-12.03.2023
11_ЕнергоДжерела_06-12.03.2023

Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/jpbg/index.html
Завантаження:  https://drive.google.com/file/d/1eFG-CdZbj272OQuEC331l83n8yXoiefo/view?usp=share_link
Відео: https://youtu.be/9VHpwuAgYIE
--------------------

ДТЕК ВДЕ запускає Тилігульську вітроелектростанцію
Незважаючи на триваючу повномасштабну агресію росії проти України, ДТЕК ВДЕ завершує будівництво першої черги Тилігульської вітрової електростанції потужністю 114 МВт із загальної заявленої в 500 МВт. Вже навесні 2023 року 19 вітротурбін почнуть генерувати електроенергію для підтримки енергобалансу України. Реалізація проєкту дозволить зробити перший крок у досягненні цілей ініціативи «30 до 2030», мета якої мати в Україні 30 ГВт встановлених потужностей відновлюваної енергетики до 2030 року.
«Енергетичний терор ворога показав міць українських енергетиків та чітко визначив потребу рухатись до енергетичної незалежності України, рухатись до посилення енергетичної безпеки. Все це може бути досягнуто завдяки відновлюваній енергетиці, яка після російського вторгнення почала свій ще більш стрімкий розвиток в світі, – заявив інвестор SCM Рінат Ахметов

Енергетична сертифікація "зелених" проєктів тепер є обов'язковою
Енергетична сертифікація впроваджується з метою підтримки в Україні реалізації проєктів, що сприяють скороченню викидів парникових газів та адаптації до наслідків зміни клімату, і є обов'язковою.
Про це повідомила прес-служба Міністерства захисту навколишнього середовища та природних ресурсів на сторінці у Facebook.
Кабінет міністрів вніс зміни до Порядку розгляду, схвалення і реалізації проєктів цільових екологічних (зелених) інвестицій, які реалізуються в рамках виконання Україною зобов'язань за Кіотським протоколом Рамкової конвенції ООН про зміну клімату.
Уряд, зокрема, доповнив перелік документів, які подаються до Міндовкілля для реалізації відповідних проєктів з будівництва та капітального ремонту будівель (їх термомодернізації). Відтепер заявники мають обов'язково надавати у пакеті документів ще й енергетичний сертифікат.

Сонячна енергія допомогатиме жителям Ірпінської громади
8 березня 2023 року дві автономні мобільні сонячні станції з накопичувачами електроенергії були передані місцевій громаді Ірпеня: одна система –Козинецькій амбулаторії сімейної медицини в селі Козинці Бучанського району, а інша - Ірпінському ліцею інноваційних технологій «ІЛІТ».
Російські ракетні атаки на енергосистему країни призвели до масових відключень електроенергії в усіх регіонах України. Уряди та громадяни з усього світу підтримали українців, надавши обладнання для відновлення енергетичної інфраструктури, пошкодженої російськими обстрілами.

Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами