ДТЕК ВДЕ допоміг відновити роботу майже повністю знищеної СЕС «Ніко Солар» на Миколаївщині

⚡⚡ 32  ЕнергоДжерела від Newfolk Oil&Gas 31.07-06.08.2023
32_ЕнергоДжерела_31.07-06.08.2023

ДТЕК ВДЕ допоміг відновити роботу майже повністю знищеної СЕС на Миколаївщині

Спеціалісти компанії ДТЕК ВДЕ на замовлення колег-енергетиків виконали роботи з відновлення сонячної електростанції «Ніко Солар», що розташована в Миколаївській області. Це перший подібний зовнішній проєкт компанії після успішного досвіду з відновлення Трифонівської СЕС.
«Зелена енергетика - це запорука енергетичної безпеки України. Тому ми без вагань долучились до відновлення сонячної станції наших колег, щоб регіон знову мав такі важливі мегавати розподіленої генерації. Готові допомагати й іншим компаніям, щоб люди були впевнені в надійному джерелі енергозабезпечення наступної зими, - зазначив генеральний директор ДТЕК ВДЕ Олександр Селищев.
Результати оцінки сонячної станції «Ніко Солар» (потужність 5,7 МВт) після російських обстрілів показали, що на СЕС пошкоджено 90% генеруючого обладнання.
В результаті, команді ДТЕК ВДЕ вдалось відновити 60% генеруючої потужності сонячної електростанції (3 МВт) за рекордні 40 днів

Словаччина може допомогти розвивати зелену енергетику на Закарпатті
Словаччина може розширити активність бізнесу на Закарпатті, зокрема у сфері розвитку вітрової енергетики. Потенційні проєкти обговорили замміністра енергетики Ярослав Демченков та держсекретар Міністерства економіки Словаччини Петер Швец, Зазначається, що проєкти є частиною попередніх домовленостей міністра енергетики Германа Галущенка та міністра економіки Словаччини Петера Довгуня.
"Допомога, яка надається енергетичним підприємствам та громадам, а також підтримка в інтеграції українських енергетичних ринків з європейськими, є безцінною. Між нашими країнами є потужний експортно-імпортний потенціал, ми працюємо над розширенням енергетичних коридорів та створенням інфраструктурних проєктів спільного інтересу, як в електроенергетиці, так і в газовому секторі, включно із відновлюваними газами", – сказав Демченков

Пропускна здатність мережі "Укренерго" після обстрілів відновлена до 70-80% від минулорічної
Пропускна здатність магістральної мережі, за яку відповідає НЕК "Укренерго", після масовах повітряних атак РФ складає приблизно 70-80% від минулорічної, передає Енергореформа.
Про це повідомив голова правління Володимир Кудрицький.
"Це дуже приблизна оцінка, тому що немає якоїсь чіткої методології розрахунку, наскільки відсотків відновлена мережа. За нашою оцінкою, мережа "Укренерго" має приблизно 70-80% пропускної здатності від того, що було в минулому році, і ми продовжуємо її збільшувати", – сказав Кудрицький на прес-конференції в Медіа-центрі Одеси 3 серпня.
--------------------

Увесь контент для вас у відкритому доступі:
Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/osdy/
Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1dPWZxQMEPTTofF82PMunrx7oZr72sxV6/view?usp=drive_link
Відео: https://youtu.be/8NDn4Qe0eck

Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами