Група Нафтогаз інвестуватиме в сонячну та вітрову енергетику навіть під час війни

⚡⚡ 47 ЕнергоДжерела Newfolk Oil&Gas 13-19.11.2023
47_ЕнергоДжерела_13-19.11.2023

Друзі, вже традиційно починаємо тиждень з підбірки новин від команди «Ньюфолк НКЦ». Що відбулось важливого в галузі – читайте в нашому черговому Енерго дайджесті.

Нагадуємо, що підписка на наші видання – це ваш внесок у розвиток галузі!
 Детальніше про підписку ви можете ознайомитися за посиланням:  https://forms.gle/ADTaWYHT4cCwCXWQ6

Група Нафтогаз інвестуватиме в проекти сонячної та вітрової енергетики навіть під час війни – Олексій Чернишов
Група "Нафтогаз" нещодавно прийняла рішення щодо реалізації низки проєктів у відновлюваній енергетиці в Україні, почати інвестувати в які має намір уже цього року, повідомив її голова Олексій Чернишов.
"Нещодавно ми ухвалили рішення про реалізацію двох проєктів вітроенергетичних станцій (ВЕС). Це буде південь України. Також будемо збільшувати свою присутність у сонячній енергетиці, будувати нові станції", - сказав Чернишов у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в кулуарах форуму "Формула успіху України. Великий день із NV" у суботу.
"Не маємо наполеонівських планів на 2024 рік, почнемо із середніх проєктів", - додав голова НАК, пообіцявши розкрити деталі згодом.
Водночас він зазначив, що "Нафтогаз" уважає за необхідне розвивати "зелену" енергетику навіть під час війни.

Громада з Тернопільщини отримає 700 сонячних панелей від міжнародних донорів
Чортківська громада з Тернопільщини отримає 700 благодійних сонячних панелей від швейцарської компанії Helion. Дахові та наземні СЕС будуть генерувати зелену енергію для комунальних установ, повідомляє Чортківська міська рада.
"Швейцарські донори погодилися надати нам ще велику партію, яка включає 700 панелей. Вони готові до відправки, є у Швейцарії. Єдине питання логістики, ми попросили, щоб і логістика була для нас безплатна”, – розповів в.о. директора КП "Агенція місцевого економічного розвитку" Олександр Карпенко.
Він додав, що монтаж СЕС проведуть за кошти міста або бюджетних комунальних установ, де встановлять електростанції.

Міненерго і американська Tetra Tech домовилися про співпрацю у розмінуванні енергетичної інфраструктури України
Розмінування енергетичних об’єктів - один з пріорититетів, завдяки якому енергетики зможуть швидше відновлювати електро- і газопостачання населенню.
Про це зазначив міністр енергетики Герман Галущенко під час підписання Угоди між Міненерго та американською компанією Tetra Tech, Inc про співпрацю у протимінній діяльності.
Відповідний меморандум у присутності Германа Галущенка та віцепрезидента компанії Tetra Tech, Inc Стіва Прістлі підписали заступник міністра Ярослав Демченков і керівник проєкту Tetra Tech, Inc Джефф Колдвелл.
За попередніми оцінками компаній паливно-енергетичного сектору, площа територій енергетичної інфраструктури, які потребують обстеження на наявність ділянок, забруднених мінами та вибухонебезпечними залишками війни, становить понад 30 тисяч гектарів лише на підконтрольних Україні територіях.

--------------------
Увесь контент для вас у відкритому доступі:
◾ Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/bvxk/
◾ Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1w2DFNJFQQbZnixtQrSHSdOp3cMUrUHoY/view?usp=drive_link
◾ Відео: https://youtu.be/YxPCBefBxz8

Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами