ВР схвалила законопроєкт про гарантії походження "зеленої" електроенергії

⚡⚡ 27  ЕнергоДжерела від Newfolk Oil&Gas 25.06-02.07.2023

27_ЕнергоДжерела_25.06-02.07.2023

ВР схвалила законопроєкт про гарантії походження "зеленої" електроенергії
Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт №9011-д "Про внесення змін до деяких законів щодо відновлення та "зеленої" трансформації енергетичної системи України".
Ухвалення законопроєкту на пленарному засіданні у п'ятницю підтримали 279 народних депутатів, повідомив народний депутат Олексій Гончаренко у Телеграм-каналі
Законопроєкт спрямований на розвиток малої розподіленої генерації, зокрема, на стороні споживача та передбачає:
• гарантії походження "зеленої" електроенергії. Це дієвий інструмент, який дозволить уникнути додаткового оподаткування наших товарів при ввезені до країн ЄС із 2026 року;
• право виробникам "зеленої" електроенергії самостійно (а не через "Гарантованого покупця") продавати свою електричну енергію на ринку, а доплату здійснюватиме "Гарантований покупець";
• запровадження можливості для споживачів встановлювати у себе об’єкти електрогенерації, а неспожиті надлишки електроенергії відпускати у мережу по вільних ринкових цінах;
• збереження стимулів для ВЕС, малих СЕС до кінця 2023 року та довгострокове збереження стимулів для малих домашніх СЕС. Запровадження опції Net Billing для домогосподарств.

Великобританія оголосила конкурс Innovate Ukraine на інноваційні ідеї в зеленій енергетиці з бюджетом £10млн
Великобританія в рамках конкурсу Innovate Ukraine виділяє £10млн грантів на інноваційні ідеї в зеленій енергетиці з метою підтримки стійкості, відновлення та реконструкції України, передає Енергореформа.
Про це повідомило у Twitter її посольство у нашій державі.
Як зазначається на сайті самого конкурсу, претендувати на фінансування Innovate Ukraine можуть проекти загальною вартістю від £50 000 до £2 млн, починатися з 1 квітня 2024 року або пізніше і тривати до 31 березня 2026 року.

Німеччина передала сонячні панелі для постраждалих громад України
Україна отримала від Німеччини сонячні панелі з інверторами, а також інше обладнання для підтримки енергосектору. Допомогу передадуть для потреб АТ "Миколаївобленерго" та Мереф'янської громади на Харківщині, повідомляє Міністерство енергетики у Facebook.
Зазначається, що допомога надійшла в рамках домовленості між країнами, які підписали у квітні 2023 року для поглиблення німецько-українського енергетичного партнерства. В повідомленні підкреслили, що "Миколаївобленерго" отримає: 27 пар сонячних модулів з інверторами; 26 сучасних акумуляторних батарей EcoFlow від німецької компанії Green Planet Energy. Окрім того, 48 панелей потужністю до 500 Вт передадуть для потреб Мереф'янської громади на Харківщині.
--------------------
Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/dbog/
Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1Y0nrcKRxPatWZGhF8t3gAn_gxA9ogo38/view?usp=drive_link
Відео: https://youtu.be/Fc66SAr3ooA


Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами