В Харкові в рамках виставки Prom Energy 2019 відбулась галузева конференція

Під час конференції «Модернізація, ресурсозбереження, енергоефективність у промисловості» своє бачення розвитку галузі представили понад 20 спікерів - фахівців галузі та представників провідних українських та закордонних компаній.

Тематика доповідей була присвячена аналізу ринку та перспективним технологіям для інвестування. Зокрема представники китайської Sunshine Innovation LLC представили сучасне обладнання для сонячних електростанцій, яке вже найближчим часом буде використовуватись на об’єктах в Харківській області.
 
Значну зацікавленість викликали результати проєктів з підвищення енергоефективності громад, які презентував Станіслав Ігнатьєв, засновник Харківського енергетичного кластеру, виконавчий директор Інституту сталого розвитку. Зокрема Станіслав Ігнатьєв навів приклади впровадження першої комунальної СЕС та приклади підвищення енергоефективності сільських комунальних об’єктів.

Серед інших тем в ході конференції розглядались питання законодавчих ініціатив у сфері екології, тенденції розвитку ринку СЕС та перспективи застосування акумулюючих потужностей, перспективи біогазових проєктів, можливості використання СЕС та смарт-освітлення для підвищення ефективності бізнесу.

Особливістю цьогорічної виставки стали спеціалізовані майданчики для B2B зустрічей з представниками закордонних компаній. Зокрема своїх представників направили муніципалітет чеського міста Брно разом з інноваційним кластером в галузі Індустрія 4.0 та низка турецьких компаній, які є виробниками та постачальниками обладнання для підвищення енергоефективності.

Метою заходу є стимулювання розвитку проєктів зеленої енергетики та енергоефективності в регіоні, а також, презентація представникам малого та середнього бізнесу, органам влади та місцевого самоврядування успішних кейсів із реалізації проєктів у галузі енергоефективності та зеленої енергетики, залучення національного та міжнародного фінансування, пошук закордонних партнерів для реалізації спільних проєктів.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами