В Україні за рік створили умови для розвитку виробництва біометану

⚡⚡ 2 ЕнергоДжерела від Newfolk Oil&Gas 02-08.01.2023
photo_2023-01-08_22-59-48

Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/ccfo/index.html
Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1ARqYN74vZjTH9bXnz6mcdMIZsvfcNpCH/view?usp=share_link
Відео: https://youtu.be/Z5ZubByU1ug
--------------------

В Україні за рік створили умови для розвитку виробництва біометану – Держенергоефективності
В Україні у 2022 році створили законодавче підгрунтя для розвитку виробництва біометану, який є перспективною альтернативою природного газу.
Зазначається, що у 2022 році зросла увага до біометану як в Україні, так і в ЄС. В повідомленні наголосили, що “першою цеглиною” у законодавчому фундаменті для ринку біометану став Закон №1820-IX “Про розвиток виробництва біометану”, який ухвалили у жовтні 2021 року.
Досягнення у 2022 році: Уряд затвердив Порядок функціонування реєстру біометану; розпочалася розробка і запровадження реєстру гарантій походження біометану; Національної комісії з регулювання енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) внесла зміни до Кодексу газотранспортної системи та Кодексу газорозподільних систем, що дозволяє постачати біометан в мережі. Для цього збільшено молярну частку вмісту кисню у природному газі.

Міненерго призначило наглядову раду "Оператора ринку"
Міністерство енергетики України наказом призначило членів наглядової ради АТ "Оператор ринку" та затвердило її персональний склад.
"Документ прийнято відповідно до законів України "Про управління об’єктами державної власності", "Про акціонерні товариства", низки постанов Кабінету міністрів України, Положення про принципи формування наглядової ради АТ "Оператор ринку", затвердженої наказом Міненерго, та з врахуванням протоколу засідання Комісії з формування пропозицій до складу Наглядової ради АТ "Оператор ринку" від 16 грудня 2022 року", – йдеться у повідомленні міністерства.
До складу наглядової ради державного підприємства увійшли:
• Лукаш Дзеконський (незалежний член);
• Ліна Масюлієне (незалежний член);
• Юлія Житник (незалежний член);
• Олена Ковальчук (представник держави);
• Дмитро Оліфер (представник держави

НКРЕКП збільшила на 6% "зелений" тариф для ВДЕ-генерації на І квартал 2023 року
НКРЕКП переглянула у бік підвищення розмір "зелених тарифів" на 1 квартал 2023 року для всіх видів ВДЕ-генерації з урахуванням курсу євро, передає Енергореформа.
Відповідні постанови ухвалено на засіданні регулятора 30 грудня.
Таким чином, виходячи із зазначених у додатках до постанов списків об'єктів ВДЕ-генерації та видів домашньої генерації, тариф на зазначений період буде на 6% вищим, ніж в останньому у кварталі 2022 року.

Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами