Баланс Енергетики України №7 (63) Липень 2023

⚡⚡ №67Баланс Енергетики України Липень 2023
№7_(63)_Баланс_Енергетики. Липень
-------------------------
Найскладнішу зиму в історії Україна пережила, проте майбутня обіцяє бути не менш важкою. Ключовий ризик той же: енергетичні об’єкти залишаються пріоритетними цілями для російських ракетних та дронових ударів, імовірність яких украй висока. Однак навіть без них енергосистема потерпає від проблем.
Відкладений ефект від 271 влучання в енергетичні об’єкти українці відчули навіть улітку, коли непомітні спочатку пошкодження переростали в системні аварії і залишали без світла сотні тисяч споживачів в Україні і за її межами навіть за відсутності обстрілів. Що ж буде взимку, коли споживання в системі суттєво зросте, а левова частка проблем з генерацією та мережами нікуди не зникне?
ЄС останні роки активно будує системи збереження енергії, а в Україні цей ринок тільки зароджується. Вінницька компанія Kness у червні отримала першу ліцензію на роботу подібної установки. На черзі ДТЕК та МХП. Як заробити на промислових батарейках?
Також пропонуємо презентацію з воркшопу Мороза Юрія із III Львівської антикризової нафтогазової конференції Ньюфолк НКЦ: водень, аміак, метанол, CO2 і геотермальна енергія.
-------------------------
У номері:
- В Україні формується ринок збереження енергії об’ємом до $100 млн.
- Наступна зима буде не менш складною, ніж попередня До чого готуватися?
- Перспективи водню, аміаку, метанолу, CO2 І геотермальної енергії в Україні
- Головні події місяця
-------------------------
Увесь контент для вас у відкритому доступі:

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами