Баланс Енергетики України №10 (66) Жовтень 2023

⚡⚡  Баланс Енергетики України Жовтень 2023
№10_Баланс_Енергетики_України. Жовтень_2023
Компанія ДТЕК ВДЕ починає виконувати передпроєктні роботи щодо розміщення Полтавської вітрової електричної станції. Вітровий парк планується розмістити на території Глобинської міської територіальної громади, Полтавської області.
Зелена економіка на порозі ресурсних перегонів: Україна має готуватись. Видобуток критичної мінеральної сировини в Україні має спиратись на інтереси держави та враховувати соціальну та екологічну справедливість, вважають експерти. Яким чином розвиток «зеленої» енергетики залежить від критичної сировини, як доступ до неї впливає на енергетичну політику світових економік? Які перспективні поклади має Україна та як не стати сировинною базою інших держав? Як захистити українську економіку й довкілля від можливих негативних впливів?
Як технології накопичення енергії трансформують глобальний енергоринок. Які рішення для накопичення електроенергії найчастіше використовують у світі і що з цього може бути актуальним для України?
Практика виробництва «зеленої» енергії в Україні і світі разом із перевагами виявила й низку проблем, які наразі є очевидними. Одна з них – це нерівномірне виробництво електроенергії з вітру і сонця не лише протягом року, а й протягом доби. Збалансувати цю нерівномірність можна за допомогою маневрових потужностей, однак це не завжди є оптимальним рішенням. Тому чи не найактуальнішим для сектору ВДЕ є питання зберігання «чистої» електроенергії.
Власне, від його вирішення залежать успішність та темпи «зеленого переходу». Отже, сьогодні в номері – про технології зберігання.
-------------------------
У номері:
◾ ДТЕК ВДЕ починає підготовку до реалізації проєкту Полтавської ВЕС
◾ Зелена економіка на порозі ресурсних перегонів: Україна має готуватись
◾ Як технології накопичення енергії трансформують глобальний енергоринок
◾ Головні події місяця
-------------------------
Увесь контент для вас у відкритому доступі:
◾ Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/nbma/
◾ Завантаження:
https://drive.google.com/file/d/1MbQH0pzO6YMwhEp9iBW7e3suScPOpop2/view?usp=drive_link
◾ Відео: https://youtu.be/CFQZA5iqJsc
-------------------------
Нагадуємо, що підписка на наші видання – це ваш внесок у розвиток галузі!
Детальніше про підписку ви можете ознайомитися за посиланням:
https://forms.gle/ADTaWYHT4cCwCXWQ6


Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами