Альтернативна енергетика в світі: 30 серпня - 04 вересня 2021

 Німецька компанія створила гнучкі сонячні модулі для інтеграції в транспорт

Німецький виробник сонячних панелей OpesSolutions та Центр кремнієвих фотоелектричних панелей Fraunhofer розробили гнучкий, легкий стандартний сонячний модуль для інтеграції в автомобілі.
Він також підходить для вантажних велосипедів, електричних автобусів, вантажівок та мікроавтобусів.
Безкаркасна панель під назвою SolFlex заснована на сонячних елементах з енергоефективністю 22% і призначена для одностороннього теплового навантаження. Стандартний виріб має розміри 100х100х2,9 см, важить 3,4 кг і має вихідну потужність 170 Вт.
Для легкого комерційного автомобіля, що заряджається електроенергією, вбудовані сонячні панелі можуть зменшити річні викиди CO2 до 890 кг та зменшити експлуатаційні витрати. В автобусах, з їх великою площею даху, вбудовані фотоелектричні батареї можуть забезпечити до 100% потреб систем опалення та кондиціонування. Панель має радіус вигину до 15 градусів і стійку до подряпин поверхню.
Раніше повідомлялося, що новий спосіб виробництва перовскітних модулів знизить ціни на сонячні панелі в 10 разів
https://elektrovesti.net/77082_nimetska-kompaniya-stvorila-gnuchki-sonyachni-moduli-dlya-integratsii-v-transport


Шведська SSAB буде поставляти безвуглецеву сталь для Mercedes-Benz

Шведська металургійна компанія SSAB уклала угоду про постачання безвуглецевої сталі, отриманої за допомогою технологій водневої металургії, німецькій автомобілебудівній корпорації Mercedes-Benz.
Поставки повинні початися у 2022 році. Mercedes-Benz планує використовувати цю продукцію для виготовлення прототипів деталей кузова. Раніше корпорація повідомляла, що до 2039 р забезпечить вуглецеву нейтральність по всьому виробничому ланцюжку при випуску легкових автомобілів.
SSAB отримує безвуглецевий метал на експериментальній установці HYBRIT, на якій проводиться відновлене залізо з використанням водню і відновлюваної енергії. Компанія планує впровадити цю технологію в промислових масштабах в 2026 року на комбінаті Oxelosund в Швеції, де замість доменної печі буде встановлена ​​електродугова піч.
Раніше повідомлялося, що Volvo буде використовувати сталь, вироблену без використання викопного палива
Шведська металургійна компанія SSAB, енергетичний концерн Vattenfall та гірничорудна компанія LKAB задумали проект HYBRIT (Hydrogen Breakthrough Ironmaking Technology) кілька років тому. В абревіатурі присутнє слово «водень». Йдеться про виробництво чавуну без використання викопного палива і без викидів парникових газів за допомогою зеленого водню.
https://elektrovesti.net/77075_shvedska-ssab-bude-postavlyati-bezvugletsevu-stal-dlya-mercedes-benz
 
 
Британія видала кредит на перехід до зеленої економіки у розмірі 430 млн фунтів стерлінгів

Великобританія видала кредит на перехід до зеленої економіки у розмірі 430 мільйонів фунтів стерлінгів - перший у своєму роді у боротьбі зі зміною клімату.
Урядову позику отримав Лондонський енергетичний та інженерний гігант Wood. 
«Компанії, які працюють у промислових центрах Великобританії, такі як Wood з штаб-квартирою в Абердіні, будуть підтримані урядом у прагненні до нульових викидів до 2050 року», - йдеться у заяві уряду.
Акції енергетичного гіганту впали на 0,59% до 237 пенсів за акцію після оголошення.
Експортне фінансування Великобританії (UKEF) надасть Wood 80% гарантію розвитку експорту з переходом (EDG) у рамках кредитної угоди, яка допомагає компаніям відмовитися від експорту викопного палива.
Новий перехідний EDG був запущений напередодні COP26, який Великобританія планує провести у Глазго, у рамках переходу Великобританії від шкідливих для клімату викидів.
Гарантія британського експортного фінансування допоможе деревині збільшити експорт екологічно чистих продуктів і створити екологічно чисті робочі місця по всій Великобританії.
"Зелена торгівля являє собою найважливішу економічну можливість для Великобританії, яка створить високооплачувані робочі місця у всіх частинах країни",- заявила міністр міжнародної торгівлі Ліз Трас.
Грошові кошти будуть спрямовані на низьковуглецеві інвестиції, дослідження та розробки в секторах, що більше враховують клімат, і підтримку глобальних проектів сталого розвитку.
«Wood, відповідно до угоди, бере на себе зобов'язання розширити свій екологічний портфель і значно скоротити викиди парникових газів протягом наступних п'яти років», - зазначили в уряді.
Wood, яка щорічно отримує від експорту майже 400 мільйонів фунтів стерлінгів, взяла на себе ряд стійких зобов'язань, у тому числі зробити всі свої офіси одноразовими без пластику до 2025 року.
Бізнес-гігант з 2019 року працює над переходом до більш чистих джерел енергії - його виконавчий директор Робін Уотсон пояснює, що імпульс, що лежить в основі енергетичного переходу, "нестримний".
"Ми вже досягли суттєвих успіхів у нашому власному переході, усвідомлено розширюючи наш портфель у галузі енергетики і підтримуючи наших клієнтів у прагненні скоротити викиди вуглецю, - сказав він. - Підтримка UKEF дозволить нам прискорити цей шлях і скористатися численними можливостями, що виникають у міру створення низьковуглецевих енергетичних систем майбутнього".
Кредитна лінія була спільно скоординована Citi і BNP Paribas, при цьому Citi виступав у якості агента по кредиту, а Rothschild & Co - у якості консультантів Wood.
Ранее сообщалось, что уряд Великобританії інвестує 236 млн. доларів у розвиток відновлюваних технологій
https://elektrovesti.net/77073_britaniya-vidala-kredit-na-perekhid-do-zelenoi-ekonomiki-u-rozmiri-430-mln-funtiv-sterlingiv
 

Ціни на вуглець в ЄС досягають рекордно високого рівня у 60 євро за тонну
 
У Євросоюзі середня ціна на викиди вуглецю досягла рекордно високого рівня у 60 євро за тонну.
Коливання цін посилила повільна торгівля сертифікатами на діоксид вуглецю у рамках системи торгівлі викидами Європейського Союзу - ETS ЄС, передає enerdata.net. 
Обсяги аукціонів EUA були нижчими у серпні 2021 року, при цьому загальна пропозиція скоротилася вдвічі - до 32 млн тонн CO2, що підштовхнуло ціни EUA вгору.
Крім того, в значній частині Європи і особливо у Німеччині аналітики очікують значного зниження сили вітру, тому динаміка зміщується з ринку відновлюваних джерел енергії на об'єкти, що працюють на викопному паливі.
В цілому, ціна на вуглець за останній рік подвоїлася, чому сприяли більш амбітні цілі щодо скорочення викидів CO2 і рекордно високі ціни на газ через обмеження поставок і скорочення обсягів зберігання газу.
Згідно з даними енергетичної біржі ICE Endex, вартість дозволів на викиди CO2 і його еквівалентів в умовах глобального потепління вдруге поспіль наближається до рекордного рівня.
Базовий контракт, що розраховується у грудні, підскочив всього на три центи нижче 61 євро за тонну. У попередню торговельну сесію, перед вихідними, вона завершилася на рівні 59 євро. Ця схема була введена у 2005 році. З початку 2021 року ціна зросла на 85%. У грудні ціна на викиди вуглецю вперше перевищила 31 євро за тонну на закритті.
За перші п'ять місяців 2021 року базова ціна грудня 2021 року вже зросла приблизно на 50% в контексті посилення кліматичної політики ЄС і зростаючого попиту з боку фінансових інвесторів, які очікують подальшого підвищення цін. Очікується, що нова політика ЄС, спрямована на скорочення викидів у всіх секторах до 2030 року і реформування вуглецевого ринку ЄС, підвищить попит на дозволи на викиди CO2, збільшить їх дефіцит і підстьобне ціни.
https://ecotown.com.ua/news/TSini-na-vuglets-v-S-dosyagayut-rekordno-visokogo-rivnya-u-60-vro-za-tonnu/
 
 630_360_1553098741-454
Google зробить німецькі офіси на 80% безвуглецевими до 2022 року

До 2022 року Google поставив мету зробити німецькі офіси на 80% безвуглецевими.
Для цього IT-гігант підписав договір купівлі-продажу електроенергії(PPA), що виробляється сонячними і вітровими електростанціями у Німеччині, з енергетичною компанією Engie, передає taiyangnews.info. 
Обсяг угоди становить 140 МВт.
Передбачається, що електроенергія буде поставлятися від численних «зелених» електростанцій: з нового фотоелектричного проекту потужністю 39 МВт, який повинен бути введений в експлуатацію у 2023 році, та 22 вітрових електростанцій, що знаходяться у п'яти федеральних землях. Це старі об'єкти, і новий договір дозволить їм продовжити роботу після закінчення терміну державної підтримки.
Engie гарантує цілодобове і цілорічне енергопостачання від сонячної і вітрової генерації. На додачу, у рамках договору Engie пропонує комплексні послуги з управління енергоспоживанням.
У вересні минулого року глава Google заявив, що компанія буде забезпечуватися безвуглецевою енергією 24 години на добу, кожен день, починаючи з 2030 року. «Забезпечення безвуглецевої енергією у режимі 24/7 означає, що у нас буде чиста енергія, доступна щогодини у кожній мережі, що повністю виключає викиди вуглецю, пов'язані з використанням електроенергії», — зазначили у компанії.
https://ecotown.com.ua/news/Google-zrobit-nimetski-ofisi-na-80-bezvugletsevimi-do-2022-roku/
 

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами