Альтернативна енергетика в світі: 29.06-05.07.2020

2000

Почалося будівництво найбільшого накопичувача енергії, основа – зріджене повітря


Поруч із британським містом Манчестер почалося спорудження найбільшого накопичувача енергії. Він працюватиме на основі зрідженого повітря і дозволить компенсувати спад генерації відновлюваних джерел енергії (вітряків та сонячних панелей). За кількістю збереженої енергії проект поступається лише гідротехнічним схемам, в яких на поверхні планети створюють гігантські водні резервуари.
Майбутній накопичувач використовуватиме надлишки згенерованої «зеленими» джерелами енергії для зрідження повітря. При спаді виробітку «зеленої» енергетики газ випускатиметься з резервуарів для обертання турбіни.
 Система, яку розробляє компанія Highview Power, здатна накопичити 250 МВт·год енергії. Цього достатньо для живлення 200 тисяч домівок протягом п’яти годин. Вона також здатна з мінімальними втратами зберігати накопичену енергію протягом багатьох тижнів.
Розробка Highview Power почне працювати у 2022 році. Її перевагою є можливість спорудження в будь-якому регіоні планети.
Популярні нині накопичувачі енергії великих масштабів на базі води вимагають наявності придатного ландшафту для створення гігантських резервуарів. Гравітаційні накопичувачі енергії, в яких велику масу спершу піднімають, а потім вона опускається, перспективні, але мало розвинені.
Одним із альтернативних рішень для зберігання енергії є гігантські хімічні акумулятори. Ємність системи Highview удвічі більша за найбільшу таку батарею, споруджену компанією Tesla в Південній Австралії.
Ціна проекту Highview склала близько $100 млн. На його спорудженні працюють близько 200 фахівців. Після запуску його обслуговуватимуть кілька десятків фахівців. Ресурс накопичувача складає 30-40 років.
https://techtoday.in.ua/news/pochalosya-budivnycztvo-najbilshogo-nakopychuvacha-energiyi-osnova-zridzhene-povitrya-130740.html
 
 
Неподалік Сицилії почали зводити першу плавучу вітроелектростанцію

В Середземному морі стартували роботи з будівництва першої плавучої вітроелектростанцією вартістю 750 мільйонів євро. Проект під назвою 7Seas Med передбачає 25 плаваючих вітрогенераторів потужністю 10 МВт кожен. Вони будуть розташовані приблизно в 35 кілометрах від узбережжя сицилійського міста Марсала, і їх не буде видно з суші, інформує Еvwind.
 Італійські чиновники заявили, що необхідно інвестувати у новітні технології, які представляє вітроелектростанція, незважаючи на падіння цін на нафту під час пандемії коронавірусу, що робить це джерело енергії незвично дешевим.
Проект вітроелектростанції реалізують у партнерстві між італійськими розробниками та копенгагенською компанією. Місце встановлення вітропарку обрали зважаючи на швидкість вітру. Ця частина сицилійського узбережжя та частина узбережжя біля Сардинії мають найбільший потенціал для вітроенергетики у всьому Середземномор'ї.
Перевагою плавучих турбін є те, що вони можуть переміщуватися в разі потреби, хоча це навряд чи буде потрібно в цьому випадку, оскільки вони будуть встановлені далеко від морських шляхів або комерційних риболовних районів. Зазначається, що всі турбіни будуть встановлені в 2023 році, а енергія почне вироблятися наступного року.
https://ecotown.com.ua/news/Nepodalik-Sitsilii-pochali-zvoditi-pershu-plavuchu-vitroelektrostantsiyu/
 
 
У США побудують перший порт для офшорних ВЕС

У США побудують перший порт для офшорних ВЕСВ штаті Нью-Джерсі, США, планують побудувати офшорний порт для збірки вітрових електростанцій на східному березі річки Делавер. Про це повідомляє Оffshorewind. Будівництво планується почати в 2021 році.
Вітровий порт буде першою в країні інфраструктурної інвестицією, яка забезпечить місце для організації, складання та виконання робіт, пов'язаних з морськими вітровими проектами на східному узбережжі США.
Передбачається, що вартість вітроенергетичного порту становитиме від 300 до 400 млн доларів США. Він буде розташований в місті Ловер-Алловейс Тауншип, на штучному острові на східному березі річки Делавер, на північний захід від міста Салем.
Управління економічного розвитку Нью-Джерсі (NJEDA) очолює розробку проекту і в даний час розглядає ряд варіантів фінансування державного, приватного і державно-приватного партнерства.
Вітровий порт має потенціал для створення до 1500 робочих місць.
«Вітровий порт Нью-Джерсі створить тисячі робочих місць, принесе мільйони інвестиційних доларів в наш штат і встановить Нью-Джерсі в якості національної столиці офшорного вітру. Це життєво важливий крок вперед у досягненні нашої мети щодо забезпечення 7500 мегават морської енергії вітру до 2035 року і 100% чистої енергії до 2050 року », - сказав губернатор Нью-Джерсі Філ Мерфі.
Дослідження, проведені Радою з комунальним підприємствам штату Нью-Джерсі (NJBPU), Міністерством енергетики США, і розробниками офшорних вітроенергетичних установок, виявили необхідність в нових портових спорудах, спеціально призначених для задоволення унікальних потреб офшорної вітроенергетики.
Очікується, що проекти в області вітроенергетики на східному узбережжі США в наступному десятилітті зажадають більше $ 100 млрд капіталовкладень, що створить можливість для значного економічного зростання.
https://kosatka.media/category/vozobnovlyaemaya-energia/news/v-ssha-postroyat-pervyy-port-dlya-offshornyh-ves

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами