Альтернативна енергетика в світі: 27.07-02.08.2020

75224-1_large

На альтернативні джерела енергії в Туреччині в червні виділили $ 570 млн


Близько $ 570 млн отримали турецькі енергетичні об’єкти у вигляді стимулюючих платежів в рамках системи підтримки відновлюваних джерел енергії, заявила прес-служба турецької енергетичної біржі в Стамбулі (EXIST). Про це 19 липня повідомляє видання Daily Sabah.
Згідно з даними EXIST, фінансову підтримку за червень по системі підтримки відновлюваних джерел отримали в цілому 817 об’єктів зі встановленою потужністю 21 049 мегават (МВт).
Схема підтримки відновлюваних джерел енергії була запущена в Туреччині в 2011 році і має на увазі виплати вітряним і гідроелектростанціям, а також геотермальних електростанцій і станцій, що генерує електрику з сонячної енергії, засобів за кожен згенерований кіловат-годину (кВтг) по заздалегідь призначеним тарифами.
В результаті програм з підтримки альтернативних і місцевих джерел енергії, виробництво електроенергії в країні за рахунок таких джерел досягло в 2019 році 62%. 24 травня 2020 року було досягнуто рекордний показник - 90% всієї виробленої електроенергії в Туреччині були отримані з місцевих та відновлюваних джерел.
https://rossaprimavera.ru/news/1ea7da68


Гаїті планує вирішити проблему енергодефіциту завдяки 130 МВт сонячних потужностей

Президент Карибського острова оголосив про плани будівництва кількох наземних сонячних електростанцій, а також 60 МВт потужностей для виробництва теплової енергії. Проекти є частиною плану із забезпечення людей постійним доступом до електроенергії , повідомляє PV-magazine.
Керівництво острова всього за 19 місяців планує забезпечити доступ до електрики для 60% населення. Найближчим часом мають провести тендер на 130 МВт потужностей сонячної генерації та 60 МВт теплових енергетичних установок.
Найбільший запланований проект сонячної електростанції має потужність 50 МВт та знаходитиметься у столиці Порт-о-Пренс. Станом на кінець минулого року на Гаїті було встановлено лише 3 МВт сонячних потужностей. За прогнозами, країна потребує 1 ГВт енергопотужностей, і лише близько 40% гаїтян мають доступ до електроенергії.
https://ecotown.com.ua/news/Gaiti-planu-virishiti-problemu-energodefitsitu-zavdyaki-130-MVt-sonyachnikh-potuzhnostey/


У Польщі поставлена мета ввести в експлуатацію 10 ГВт потужності шельфової вітрогенерації до 2028 року

Уряд Польщі та представники сектора шельфової вітроенергетики країни підписали Лист про наміри щодо співпраці (Letter of Intent, LoI) в розвитку шельфової вітроенергетики.
У Листі зазначається важлива роль шельфової вітроенергетики в досягненні цілей, встановлених ініціативою «Європейський зелений курс» (European Green Deal), при одночасному підвищенні надійності енергопостачання та скорочення викидів CO2, а також визначається роль Міністерства клімату (Ministry of Climate) країни як координатора діяльності сторін-підписантів і обміну досвідом та інформацією між ними з метою розвитку сектора шельфової вітроенергетики.
У Національному плані з енергетики та клімату (National Energy and Climate Plan, NECP) на 2021-2030 рр. шельфовая вітроенергетика позначена як одна з ключових технологій для досягнення цілей Польщі в галузі використання ВДЕ на поточне десятиліття. Крім того, в проекті Енергетичної політики (Energy Policy) Польщі до 2040 р розробка проектів будівництва шельфових ВЕС визначається як стратегічний напрям, який буде сприяти диверсифікації існуючої структури виробництва електроенергії в країні, сьогодні в значній мірі залежить від вугілля *.
У січні 2020 г. урядом Польщі була оприлюднена перша редакція проекту Закону про розвиток шельфової вітроенергетики (Offshore Wind Act), в якому визначено мету створити більше 10 ГВт потужності ВЕС до 2028 р Розгляд і прийняття Закону про розвиток вітрової енергетики було призупинено через епідемії COVID-19. Однак нещодавно урядом була опублікована оновлена версія проекту Закону, в якій заявлена мета побудувати 28 ГВт потужності шельфових ВЕС до 2050 р, що дозволить країні стати найбільшим оператором ВЕС в Балтійському морі. Нова версія проекту Закону про розвиток шельфової вітроенергетики буде представлена парламенту країни в липні 2020 р.
https://www.ruscable.ru/news/2020/07/22/V_Polyshe_postavlena_tsely_vvesti_v_ekspluatatsiu_/


У Неваді реалізують три проекти сонячних електростанцій з системами акумулювання потужністю 816 МВт

Американська енергетична компанія NV Energy побудує сонячні електростанції, оснащені система акумулювання енергії, в штаті Невада, США. Сукупна потужність проектів - 816 МВт.
Три проекти в окрузі Кларк є частиною інтегрованого плану компанії NV Energy. Сонячні електростанції будуть потужність 478 МВт, а інші потужності - системи акумулювання.
Реалізація проектів дозволить створити в регіоні більше 700 тимчасових робочих місць. Завершити будівництво об’єктів планують до 2023 року.
Перший проект буде розташований недалеко від Лас-Вегаса. Сонячна електростанція буде мати потужність 150 МВт. Другий - Boulder Solar 3 - включає в себе масив сонячних панелей потужністю 128 МВт. Також недалеко від Лас-Вегаса розташується електростанція Chuckwalla потужністю 200 МВт.
https://elektrovesti.net/71863_v-nevade-realizuyut-tri-proekta-solnechnykh-elektrostantsiy-s-sistemami-akkumulirovaniya-moshchnostyu-816-mvt


E energija будує в Тельшяйському районі Литви парк вітрогенераторів

Енергетична група E energija в Тельшяйскій районі Литви приступає до будівництва парку вітрогенераторів потужністю 70 мегават. Розвивати парк з 13 установок буде компанія L-Vejas групи, повідомляє LETA / BNS.
Литовська компанія Baltic Engineers повідомила, що вона буде займатися будівництвом разом з шотландським підприємством The Natural Power Consultants Limited. Для шотландського підприємства це буде перший проект з управління будівництвом в країнах Балтії.
«Ми побудували вже чотири парків вітроелектростанцій, але цей відрізняється і своєю прогресивністю, і розміром. Наприклад, загальна висота однієї установки (з лопатями) становитиме близько 220 метрів. Такий розмір - це і технологічний, і логістичний виклик», - говорить гендиректор Baltic Engineers Дарюс Квядарас.
У парку будуть обладнані установки нового покоління потужністю 5 мегават, їх виробляє General Electric (GE). Ет одна з найпрогресивніших і потужних материкових вітряних установок на ринку. Представники E energija в березні говорили діловому виданню Verslo zinios, що компанія GE виявила бажання взяти участь в проекті і як акціонер (близько 20% акцій), проте в Реєстровому центрі вона не зареєстрована як акціонер.
За даними Реєстрового центру, єдиним акціонером L-Vejas є компанія Green Charge, а вона знаходиться в управлінні контрольованого підприємцем Віргініюс Стрёгой підприємства E energija і контрольованого двома фізичними особами підприємства New Energy Group.
http://www.baltic-course.com/rus/good_for_business/?doc=157557


Фіни розробили сонячну плівку, яка підвищує ефективність панелей на 10%

Фінська компанія ICS розробила сонячну плівку з вбудованою оптикою (Solar Energy Optics-SEO) і технологічну платформу, яка здатна збільшити ефективність звичайних сонячних панелей на 10%.
Більш високе поглинання і ефективна передача світла через сонячну плівку на сонячний елемент призводить до значно більш високому виходу енергії.
«Ми знайшли метод поглинання світлових променів і дуже точної їх передачі далі, - пояснює Каррі Рінко, технічний директор ICS. - Наша технологія SEO-плівки заснована на інтегрованої оптиці порожнини, що не піддається ніяким зовнішнім впливам або забруднень і, отже, має такий же тривалий термін служби, як і сама сонячна панель ».
SEO-плівка при цьому так само ефективна, як якщо б оптика була встановлена на всій поверхні сонячного модуля, зауважує він.
У ICS переконані, що продуктивність фотоелектричних установок значно поліпшується завдяки новій технології. «SEO-плівка збільшує кількість світла, направляється в сонячну панель, - пояснює Каррі Рінко. - Більше сонячного світла робить панель більш потужною».
Згідно з дослідженням незалежної випробувальної лабораторії «Fraunhofer ISE», збільшення продуктивності звичайних сонячних модулів з сонячної плівкою склало від п’яти до десяти відсотків.
«Шар плівки наноситься тільки на навколишні краю, або на верхню або на нижню скляну панель, - пояснює Каррі Рінко. - Оскільки не потрібно покривати всю площу сонячних елементів, економимо матеріальні витрати».
При цьому ICS розробив стійкий виробничий процес для виробництва плівки і безшовного нанесення її на сонячні панелі. «Тонка сонячна плівка виробляється за допомогою недорогого методу рулонного друку, - розповідає Коричневий Рінко. - Таким чином, наша технологія повністю масштабується і може бути легко запущена в промислове виробництво в світі «.
Компанія запустить пілотний виробництво сонячної плівки, щоб переконати виробників фотоелектричних установок по всьому світу в своїх технологіях і переваги.
ICS також планує вдосконалити сонячну плівку, щоб збільшити продуктивність різних сонячних панелей. «Прозора або з чорним відбивачем SEO-плівка може забезпечити відображення 80% і 30% приріст енергії на прозорих і напівпрозорих сонячних модулях, - продовжує Коричневий Рінко. - На гнучких сонячних модулях сонячні плівки можуть сприяти значному збільшенню продуктивності».
https://uaenergy.com.ua/post/33291/finny-razrabotali-solnechnuyu-plenku-kotoraya-povyshaet-effektivnostj-paneley-na-10

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами