Альтернативна енергетика в світі: 25-31 жовтня 2021


798142689169324317Бельгія виділяє 1 млрд євро на перехід на аква- та геотермальне опалення

Бельгії виділить близько мільйона євро у бюджеті на 2022 рік на на перехід населення на аква- та геотермальне опалення.
Як заявила федеральний міністр енергетики Тінне Ван дер Стратен, федеральний уряд започаткує соціальний тариф на «стійке опалення». 
Ця угода дозволить встановити соціальний тариф на опалення, вироблене стійким чином, наприклад, за допомогою акватермальної або геотермальної енергії.
"Компанії, що займаються соціальним житлом, зможуть вибирати ці альтернативи газу", — підкреслив міністр Ван дер Стратен. - Таким чином ми заохочуємо використання екологічно безпечного та економічного опалення, вільного від викидів CO2».
До цих пір така міра не планувалася федеральним урядом.
https://elektrovesti.net/77983_belgiya-vidilyae-1-mlrd-evro-na-perekhid-na-akva-ta-geotermalne-opalennya
 
 
Jaguar Land Rover заплатить Tesla за квоти на викиди

Американська компанія допоможе JLR уникнути штрафів за перевищення викидів вуглекислого газу у 2021 році.
У Jaguar Land Rover вважають економічно вигіднішим заплатити Tesla за квоти на викиди парникових газів, ніж скорочувати продажі більш прибуткових «брудних» бензинових та дизельних моделей. Хоча у модельній лінійці концерну є гібриди та електромобілі їх продажів не достатньо для досягнення середніх норм викідів СО2 по модельній линійці.
За даними аналітичної компанії Schmidt Automotive Research, окрім JLR до пулу Tesla з вуглекислого газу у Європейському Союзі приєднається Honda. Той самий трюк «трійця» проверне й на британському ринку.
Цікаво, що Єврокомісія на 2021 рік надала JLR як нішевому виробнику свого роду пільгу, встановивши цільовий норматив у 131,8 г/км, а не 95 г/км, як у масових брендів. Союз із Tеsla явно вказує на те, що навіть завищена «персональна» норма для концерну на цьому етапі недосяжна.
Практика створення пулів для уникнення величезних штрафів за перевищення викидів парникових газів не нова. У минулі роки «послугами» Tesla користувалися FSA та Honda, а Ford вдавався до допомоги Volvo.
https://elektrovesti.net/77982_jaguar-land-rover-zaplatit-tesla-za-kvoti-na-vikidi
 
 
Chase the Sun: найбільша сонячна станція з трекерами запрацювала в Німеччині

В районі Шлезвіг-Фленсбург/Шлезвіг-Гольштейн запрацювала сонячна станція потужністю 10 МВт оснащена одноосною системою стеження, яка слідує за сонцем зі сходу на захід.
Найбільшу в Німеччині фотоелектричну установку з одноосьовими трекерами Lottorf запустила компанія Wattmanufactur. 
У порівнянні зі звичайними статичними установками, СЕС Lottorf буде генерувати значно більше енергії у ранкові та вечірні години зі своїх 23 184 подвійних сонячних модулів. Ці технології дозволять більш стабільно виробляти електроенергію протягом усього дня.
Сонячний парк також відповідає останнім рекомендаціям щодо підключення до мережі і може зробити важливий внесок у стабільність мережі, забезпечуючи реактивну потужність вдень і вночі.
Після чотирьох місяців будівництва СЕС, що відповідає вимогам Закону про відновлювані джерела енергії (EEG), була підключена до мережі Шлезвіг-Гольштейн-Нетц.
У наступному році загальна потужність екологічно спроектованого сонячного парку буде збільшена ще на 7 МВт, у результаті чого загальна потужність складе 17 МВт.
На сонячній станції використовуються 92 інвертора M88H фірми Delta Electronics.
Поєднуючи технічні інновації зі знаннями у сфері сталого землекористування, компанія Wattmanufactur розробила екологічну концепцію управління земельними ресурсами, яка спеціально адаптована до ділянки колишнього піднятого болота.
Використання обертових модулів максимізує можливість затінення грунту, але в той же час продовжує забезпечувати можливість зрошення всієї поверхні.
Це дозволяє раніше інтенсивно використовуваним торф'яним грунтам відновлюватися і повертатися до своєї найбільш цінної ролі зв'язування вуглецю.
Пасовища також становлять частину екологічного управління земельними ресурсами сонячного парку.
Ряди квітів і ретельне скошування сприяють появі комах і птахів.
Крім того, Lottorf включає в себе великі території з зонами захисту від хижаків птахів, які гніздяться на землі, зокрема, жайворонків і чібісів.
https://elektrovesti.net/77976_chase-the-sun-naybilsha-sonyachna-stantsiya-z-trekerami-zapratsyuvala-v-nimechchini
 
 
В Естонії до березня всім споживачам компенсуватимуть 50% платіжки за електроенергію

Уряд Естонії 28 жовтня затвердив рішення, за яким до березня всім споживачам електромережі буде надана компенсація у розмірі 50% від плати за користування послугою.
У зв'язку із зростанням ціни на електроенергію уряд затвердив принципи допомоги, яка покликана протягом півроку пом'якшити зростання цін для всіх споживачів.
"Зростання цін на електроенергію неминуче зачіпає всіх нас, і домашніх споживачів, і підприємства. Щоб різке збільшення суми рахунку за електрику не виявилося несподівано обтяжливим для гаманця, держава з метою пом'якшення ситуації підтримає всіх споживачів електроенергії шляхом часткового покриття витрат на мережеву послугу", - сказав міністр економіки та інфраструктури Тааві Аас.
Споживачам компенсуватиметься 50% від плати за мережеву послугу, і пільга діятиме щодо електроенергії, спожитої з жовтня до березня.
Рахунок за спожиту в жовтні електрику надійде від компаній, що надають послугу, вже зі зменшеною наполовину платою за мережеву послугу, пояснив Аас.
Із державного бюджету на ці потреби буде виділено понад 88 мільйонів євро.
Міністерство фінансів також розробило додаткову допомогу з оплати рахунків за електрику, газ та центральне опалення для малозабезпечених господарств.
Споживачам, чий рівень доходу нижчий від відносної бідності, заднім числом з вересня по березень компенсують від 70 до 80% зростання вартості електрики та газу.
На компенсацію можуть претендувати ті споживачі, чий нетто-дохід нижчий за 673 євро на місяць. Спільний нетто-дохід на двох дорослих не повинен перевищувати 1009 євро на місяць, межа доходу сімей із двома дітьми – 1413 євро на місяць.
Цього місяця глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що 20 з 27 країн Євросоюзу ввели чи анонсували заходи на підтримку споживачів та бізнесу у зв’язку зі зростанням цін на енергоносії.
https://elektrovesti.net/77970_v-estonii-do-bereznya-vsim-spozhivacham-kompensuvatimut-50-platizhki-za-elektroenergiyu
 
 
В Ізраїлі почнуть виготовляти важкі водневі бойові безпілотники

Ізраїльський виробник безпілотних літальних апаратів HevenDrones та американська компанія Plug Power, яка спеціалізується на водневих паливних елементах, підписали угоду про спільне виробництво важких водневих безпілотників.
Компанія Plug Power займається розробкою нових паливних елементів на основі своєї водневої системи ProGen, завдяки яким партнери розраховують збільшити час та дальність польоту бойових дронів нового покоління.
«Ми вважаємо, що поєднання нашої провідної технології паливних елементів разом із вражаючими технологіями безпілотних літальних апаратів, які розробляє HevenDrones, створює захоплюючий потенціал у цій галузі, що швидко росте», – зазначив керівник бізнес-підрозділу мобільних рішень електроживлення Plug Power Кейт Шмід.
«Ми раді об'єднати зусилля зі світовим лідером у галузі паливних елементів та вважаємо, що у поєднанні з нашими передовими технологіями у галузі важких безпілотних літальних апаратів ми можемо створити переконливе партнерство, яке виведе технології дронів на новий рівень», – сказав у свою чергу генеральний директор HevenDrones Бенціон Левінсон.
Компанія HevenDrones обрана міністерством оборони Ізраїлю для розробки парку безпілотних літальних апаратів на водневому паливі. 
https://elektrovesti.net/77966_v-izraili-pochnut-vigotovlyati-vazhki-vodnevi-boyovi-bezpilotniki

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами