Альтернативна енергетика в світі: 20-26 вересня 2021

798142689169324317

 У 2021 році інвестиції у геотермальні проекти перевищать мільярд доларів

У 2021 році інвестиції у геотермальні проекти перевищать 1 мільярд доларів США.
Про це свідчать дані енергетичної дослідницької фірми Rystad Energy, передає balkangreenenergynews.com. 
«У період з 2015 по 2020 рік для вироблення електроенергії було пробурено близько 1100 геотермальних свердловин, в середньому 180 на рік, - зазначають у компанії. - Кількість геотермальних свердловин, пробурених для вироблення електроенергії, у цьому році вперше перевищила 200».
Згідно з прогнозом Rystad Energy, у 2025 році буде пробурено близько 500 свердловин для виробництва геотермальної електроенергії.
 

Передбачається, що у 2026 році інвестиції у проекти геотермальної енергетики зростуть до 3 мільярдів доларів США.

Очікується, що до кінця десятиліття число діючих свердловин для вироблення геотермальної енергії перевищить 10 000, у результаті чого загальна встановлена потужність складе 36 ГВт у 2030 році.
Більша частина цієї потужності буде додана у період з 2025 по 2030 рік, при цьому рівні у 2025 році, як очікується, буде встановлено геотермальні електростанції загальною потужністю близько 23 ГВт.
Додатковий інтерес до геотермальних ресурсів може викликати видобуток літію.
«Реалізація геотермальних проектів залежатиме від розробки нових технологій, таких як enhanced geothermal systems (EGS) та advanced geothermal systems(AGS), які зроблять геотермальні ресурси більш доступними», - зазначають у компанії.
Геотермальне централізоване теплопостачання також набирає обертів, причому двома основними ринками є Європа і Китай. Австрія вже оголосила про плани інвестувати 1,2 мільярда доларів США в геотермальне централізоване теплопостачання – свердловини та інфраструктуру – у період з 2020 по 2050 рік, при цьому 215 мільйонів доларів США виділено на період до 2030 року. Нідерланди планують бурити 20 свердловин на рік для централізованого теплопостачання у період з 2020 по 2025 рік і 40 свердловин щорічно у період з 2026 по 2030 рік.
«Додатковий інтерес до геотермальної енергії може бути викликаний перепрофілюванням існуючої нафтогазової інфраструктури, а також витяганням літію, який має більш високу віддачу у порівнянні з традиційним використанням геотермальної енергії», - наголошують у Rystad Energy.
https://ecotown.com.ua/news/U-2021-rotsi-investitsii-u-geotermalni-proekti-perevishchat-milyard-dolariv/
 
 
Іспанія створює національну мережу водневих заправних станцій

В Іспанії створять національну мережу водневих заправних станцій.
Проект Win4H2 реалізують іспанські енергетичні компанії Enagas, Naturgy і Exolum, передає glavcom.ua. 
Інфраструктуру для виробництва та розподілу зеленого водню у транспортному секторі створять на всій території країни. Водневі заправки будуть розташовані на відстані не більше 300 км. Кожна станція зможе обслуговувати територію в радіусі 150 км.
 
Угода передбачає будівництво на першому етапі 50 водневих заправних станцій. Компанії вже розробляють перший маршрут, який дозволить постачати «зелений» водень до Мадрида та Валенсії. Маршрути обрані з урахуванням інтенсивності руху вантажного та пасажирського транспорту. Для постачання заправок передбачається виробляти до 7 тис. тонн водню на рік.
Сьогодні водневий сектор стикається з дилемою: без достатнього попиту на водень будувати заправні станції не має сенсу, в той же час їх відсутність гальмує розвиток водневого транспорту. Зняти ризики допомагає державна політика Іспанії – відповідно до водневої стратегії країни, до 2030 року будуть встановлені 4 ГВт електролізних потужностей і близько 150 загальнодоступних заправних станцій.
https://ecotown.com.ua/news/Ispaniya-stvoryu-natsionalnu-merezhu-vodnevikh-zapravnikh-stantsiy/
 
 
Мінекономіки Німеччини очікує стрімкого зниження податків на ВДЕ з 2022 року

З 1 січня 2022 року збір на відновлювані джерела енергії, який сплачують споживачі в Німеччині в своїх рахунках за електроенергію, буде скорочено до однієї третини, інформує Renewables.nоw.
Міністр економіки та енергетики Німеччини Петер Альтмайєр заявив, що різке скорочення буде компенсовано державними субсидіями. Це буде найбільшим скороченням збору на ВДЕ з моменту його запровадження, але це лише перший крок до його повного скасування, який очікується протягом трьох років, додав міністр.
Податковий збір за ВДЕ має на меті підтримати розвиток відновлюваної енергії в Німеччині та компенсувати різницю між ринковою ціною та ринковою премією, що виплачується виробникам електроенергії. У 2021 році він був обмежений на рівні 0,065 євро (0,076 доларів США) за кВт-год порівняно з 0,0676 євро в попередньому році та 0,0641 євро в 2019 році. Заплановане скорочення має фінансуватися за рахунок надходжень від запровадження податку на вуглець.
https://ecotown.com.ua/news/Minekonomiki-Nimechchini-ochiku-strimkogo-znizhennya-podatkiv-na-VDE-z-2022-roku/
 
 
Японські компанії тестують міліметрові сонячні плівки з перовскіту

Дві найбільші електронні компанії Японії проводять дослідження сонячних плівок з перовскиту.
Експерименти проводять Toshiba і Panasonic, передає nhk.or.jp. 
Toshiba використовує перовскіт для виготовлення плівки товщиною 1 міліметр, яка може генерувати сонячну енергію. «Отриманий матеріал виявився досить легким і гнучким для встановлення на офісні вікна і на невисокі дахи - практично у будь-якому місці, - каже Тодорі Кендзі, старший експерт центру корпоративних досліджень і розробок Toshiba. – У майбутньому плануємо зробити його більш довговічними".
Передбачається, що така плівка може надійти на ринок до кінця 2025 року.
«Плівка приблизно так само ефективно перетворює сонячне світло, як і звичайна сонячна панель», - наголошують у Toshiba, прогнозуючи, що вона з'явиться на ринку до кінця 2025 року.
Дослідники з конкуруючої фірми Panasonic також вивчають перовскітову плівку. Вони мають намір використовувати технологію друку для нанесення на плівку покриттів з будівельних матеріалів.
https://ecotown.com.ua/news/YAponski-kompanii-testuyut-milimetrovi-sonyachni-plivki-z-perovskitu/
 
 
Італійці розробили нову баластну систему кріплень сонячних панелей з економією 70% часу для монтажу

Італійці розробили нову баластну систему кріплень сонячних панелей, яка економить 70% часу витраченого на монтаж.
Інноваційне рішення Connect представила компанія Sun Ballast, передає ecotechnica.com.ua. 
Новинка являє собою масив з баластів і панелей, який можна швидко і легко встановити на дах з дуже низькою несучою здатністю (макс. 20-25 кг на квадратний метр, включаючи вага панелей). Система пройшла випробування в аеродинамічній трубі і, як заявляється, витримує швидкість вітру до 150 кілометрів на годину.
Рішення забезпечує максимальну стабільність і безпеку фотоелектричної системи, полегшуючи роботу монтажників і проектувальників.
"Швидка установка сонячних панелей за допомогою Connect економить до 70% часу в порівнянні з традиційними системами, - заявляє компанія. - Власне, збирати і монтувати нічого, тому що Connect виконує подвійну функцію, будучи анкерним баластом і системою кріплення для сонячних панелей, яку не потрібно фіксувати, - її просто потрібно розмістити на даху – і готово».
Простота і надійність системи забезпечила їй визнання рядом відомих виробників фотомодулів. Зокрема, LG вважала їх придатними для своїх панелей.
Після технічних випробувань кріплень Sun Ballast і оцінки їх придатності для більшості своїх моделей (таких як N1C-N1K Neon H; Q1C NeOn R; N2T NeOn H Bifacial; S2W Mono X Plus і т.д.), LG Electronics вирішила, що вони справді можуть бути придатні для монтажу її сонячних панелей.
LG займається випуском різних фотоелектричних продуктів, але спеціалізація компанії-виробництво монокристалічних модулів з елементами N-типу, які дозволяють досягти високого рівня ефективності і пропонують одну з кращих гарантій продуктивності на 25 років.
В результаті проведених випробувань були оцінені значення міцності на розтяг і стиснення, рівні 2400 Па (максимум), а в найбільш жорстких умовах установки - до 1600 Па (мінімум).
Вибираючи для установки фотомодуля на плоскому даху, замовник може бути впевнений у якості системи кріплення Sun Ballast для установки фотомодуля на плоскому даху і її сумісності з сонячними панелями LG, що підтверджується самою LG.
https://ecotown.com.ua/news/Italiytsi-rozrobili-novu-balastnu-sistemu-kriplen-sonyachnikh-paneley-z-ekonomi-yu-70-chasu-dlya-mon/

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами