Альтернативна енергетика в світі: 18-24 жовтня 2021

1 (1)

Біля берегів Каліфорнії запустили першу підводну хвильову електростанцію

Компанія CalWave Power Technologies Inc. успішно ввела в експлуатацію проект CalWave x1 біля узбережжя Сан -Дієго. Ця хвильова електростанція є першою в Каліфорнії, що працює повністю зануреною під воду. CalWave x1 буде випробовуватись протягом шести місяців з метою перевірки працездатності та надійності системи у відкритому океані, пише PR Newswire.
Проект підтримується премією Міністерства енергетики США та кількома ключовими партнерами з метою демонстрації масштабованої та запатентованої технології CalWave.
Працюючи повністю зануреною, електростанція здатна подолати фундаментальні виклики, які стримували галузь досі: технологія, яка досягає високої продуктивності, одночасно здатна контролювати структурні навантаження на всіх частинах системи.
https://ecotown.com.ua/news/Bilya-beregiv-Kalifornii-zapustili-pershu-pidvodnu-khvilovu-elektrostantsiyu/
 
 
У Шотландії запрацювала найбільша в світі плавуча вітрова електростанція

Найбільша у світі плавуча вітряна електростанція повністю введена в експлуатацію та постачає «зелену» електроенергію до мереж Шотландії. Вітропарк «Kincardine» має потужність 50 МВт розташована за 15 км від узбережжя Абердиншира, на глибині від 60 м до 80 м, пише NS Energy.
Проект складається з п'яти турбін Vestas V164-9.5 МВт та однієї турбіни V80-2 МВт, кожна з яких встановлена ​​на напівзаглибних платформах WindFloat, розроблених компанією Principle Power.
Kincardine - це найбільша у світі плавуча вітроелектростанція, яка використовує вітрогенератори з найбільшою потужністю, що встановлені на плавучих платформах.
Вітропарк буде генерувати понад 200 ГВт-год «зеленої» електроенергії на рік. Цього вдосталь для живлення понад 50 000 домогосподарств Шотландії.
Морська вітрова електростанція Kincardine показала, що найбільші та найсучасніші вітрові турбіни можна встановити на плавучих платформах у складних умовах Північного моря. Проект доводить, що плавучий вітер може зіграти життєво важливу роль у боротьбі зі зміною клімату не тільки в Шотландії та Великобританії, а й у всьому світі.
https://ecotown.com.ua/news/U-SHotlandii-zapratsyuvala-naybilsha-v-sviti-plavucha-vitrova-elektrostantsiya/
 

Британія витратить $5,4 млрд на скорочення викидів СО2 від опалення будівель
Уряд Великобританії планує витратити 3,9 млрд фунтів стерлінгів ($ 5,4 млрд) на скорочення викидів СО2, що виникають в процесі опалення будівель, Green Deal.
В рамках плану інвестицій уряд надаватиме гранти власникам будинків, які змінюють газові котли на екологічно чисті альтернативи, а також фінансувати декарбонізацію громадських будівель і домогосподарств з недостатніми доходами.
Ця ініціатива, як очікується, зробить електричні обігрівачі, вартість яких може перевищувати в три рази ціну на газові котли, дешевшим і привабливим варіантом. Вона також забезпечить до 2035 року створення 240 тис. робочих місць.
«Гранти допоможуть власникам будинків здійснити швидшу заміну старих котлів без зайвих витрат. Таким чином, екологічно чиста альтернатива стане кращим вибором для них», – зазначив у своїй заяві прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон.
Уряд також планує зменшити вартість електрики, скасувавши деякі збори, щоб домогосподарства перестали керуватися вигідністю використання газових котлів через меншу вартість газу. Остаточне рішення про це, найімовірніше, буде прийнято в наступному році.
Проте критики уряду в парламенті вважають, що нова стратегія не передбачає здійснення того, що дійсно необхідно. «Це убогий, безперспективний і абсолютно недостатній план, оскільки мільйони сімей зіткнулися з енергетичною кризою і різким збільшенням вартості життя», - заявив член опозиційної Лейбористської партії Ед Мілібенд. Раніше партія висунула десятирічний план скорочення викидів СО2 обсягом 6 млрд фунтів.
Викиди вуглекислого газу від опалення будинків у Великобританії складають 21% від загального обсягу викидів парникових газів.
https://ecotown.com.ua/news/Britaniya-vitratit-5-4-mlrd-na-skorochennya-vikidiv-SO2-vid-opalennya-budivel/
 

Мальта надаватиме 12 тис. євро гранту на покупку нового електромобіля
Мальта збільшила гранти на купівлю електромобілів до 12 000 євро до 2022 року. Упродовж наступних трьох років у країні також буде встановлено 1200 нових зарядних пунктів, повідомляє Еlectrive.
Міністр фінансів європейського острова Клайд Каруана оголосив про збільшення максимального гранту до 12 000 євро для водіїв, які купують новий електромобіль і відмовляються від використання автомобіля з двигуном внутрішнього згоряння, якому не менше 10 років. 
Для покупців, які не мають старого автомобіля, розмір гранту на покупку нового електричного або гібридного автомобіля було збільшено до 11 000 євро.
Окрім гранту для покупки електромобілів, додаткова сума (максимум 900 євро) буде виділена на мікроавтобуси, автобуси та вантажівки, які встановлюють фотоелектричні панелі.
Прем'єр-міністр Роберт Абела заявив, що Мальта стане лідером у сфері декарбонізації – кількість електромобілів збільшилася з 36 у 2013 році до понад 4000 до липня 2021 року. Мальта була однією з дев'яти європейських країн, які закликали ЄС до відмови від двигунів внутрішнього згоряння.
https://ecotown.com.ua/news/Malta-nadavatime-12-tis-vro-grantu-na-pokupku-novogo-elektromobilya/
 

Кількість робочих місць у сфері ВДЕ зросте до 25 млн. до 2030 року

Кількість людей, які працюють у секторі відновлюваних джерел енергії у всьому світі, минулого року зросла до 12 мільйонів проти 11,5 мільйонів у 2019 році, згідно з новим звітом Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії (IRENA) у співпраці з Міжнародною організацією праці (МОП), передає PV-magazine.
Восьме видання “Відновлюваної енергії та робочих місць: щорічний огляд 2021 року” підтверджує, що COVID-19 спричинив затримки та порушення ланцюгів поставок, що впливало на робочі місця в різних країнах.
Робочі місця у сфері сонячної та вітрової енергії продовжували очолювати зростання у цьому секторі. Вони становили відповідно 4 млн та 1,25 млн робочих місць.
На Китай припадало 39% робочих місць у сфері ВДЕ у 2020 році, за ним йдуть Бразилія, Індія, США та країни-члени Європейського Союзу.
Багато інших країн також створюють робочі місця у секторі відновлюваних джерел енергії, серед них В’єтнам та Малайзія, які стали ключовими експортерами фотоелектрики; Індонезія та Колумбія, які мають великі сільськогосподарські ланцюжки поставок біопалива; і Мексики та Росії, де зростає вітрова енергія. У Африці на південь від Сахари «сонячні» робочі місця розширюються в різних країнах, таких як Нігерія, Того та Південна Африка.
У доповіді підкреслюється, що в результаті переходу на «зелену» енергетику більше робочих місць буде отримано, ніж втрачено, і наводиться сценарій: до 2030 року з’явиться близько 25 мільйонів нових робочих місць. До 2050 року IRENA прогнозує 43 мільйони працівників сектору відновлюваних джерел енергії.
https://ecotown.com.ua/news/Kilkist-robochikh-mists-u-sferi-VDE-zroste-do-25-mln-do-2030-roku/

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами