Альтернативна енергетика в світі:: 15-21.06.2020

17_main

Близькосхідні нафтовидобувні держави дивляться в бік сонячної енергії


Деякі з найбільших виробників нафти на Близькому Сході просувають сонячну енергію навіть на тлі розгрому цін на нафту.
Дешева нафта використовується для стримування інвестицій в поновлювані джерела енергії в країнах, які залежать від продажу нафти для отримання доходу. Сьогодні сонячні проекти коштують всього лише близько 10% від того, що вони робили десять років тому, завдяки більш доступному обладнанню і кращої технології.
 Перші спроби Близького Сходу з поновлюваними джерелами енергії похитнулися, коли впали ціни на нафту або змінилися офіційні пріоритети. Сонячні програми, які Саудівська Аравія і Абу-Дабі почали близько десяти років тому, зажадали б десятки мільярдів доларів. З тих пір уряду знайшли партнерів, які допомогли б покрити витрати, і, незважаючи на потенційні затримки з коронавірусів, їх сонячні амбіції набирають обертів.
 «Сонячна енергія - це найдешевші кіловат-години на Близькому Сході», - говорить Бенджамін Аттія, аналітик з енергетики і відновлюваних джерел енергії компанії Wood Mackenzie Ltd.
Нові проекти в регіоні засновані на приватному фінансуванні, а не на державних витратах, і тому «ізольовані від зустрічного вітру» через більш низьких цін на нафту, сказав він.
Попит на електроенергію на Близькому Сході зростав приблизно на 6% в рік в середньому з 2000 року, за даними Міжнародного енергетичного агентства. У той час як країни регіону звикли покладатися в основному на електростанції, що працюють на природному газі або сирої нафти, сонячні електростанції тепер можуть задовольнити весь свій ймовірне зростання попиту, сказав Робін Міллс, засновник базується в Дубаї консалтингової фірми Qamar Energy.
За даними Bloomberg Intelligence, вітрові та сонячні електростанції виробляють тільки близько 5% електроенергії на Близькому Сході і в Північній Африці, а нафтовидобувні країни Перської затоки є одними з найбільших в світі емітерів парникових газів на душу населення. Аналіз в газеті Guardian в жовтні порахував, що нафта від державного виробника Saudi Aramco була відповідальна за більшу кількість викидів, ніж будь-яка інша окрема компанія.
 «Близький Схід вже давно планує знизити свою залежність від нафти», - сказала Дженні Чейз, аналітик компанії Bloomberg.
Ціни на еталонну нафту марки Brent знизилися на 52% в цьому році, впавши набагато нижче рівня, необхідного більшості урядів регіону, щоб збалансувати свої бюджети. Коронавірус, тим часом, затримує будівництво сонячних об'єктів в Абу-Дабі, Йорданії та Катарі, і багато хто з цих проектів "перетечуть в наступний рік", сказала Аттія.
Незважаючи на невизначеність щодо пандемії, зростаюче населення регіону, безсумнівно, потребуватиме більшої кількості електроенергії в міру відновлення економіки. Країни Близького Сходу додадуть тисячі мегават нових сонячних електростанцій щонайменше до 2025 року, згідно з Wood Mackenzie Ltd.
Саудівська Аравія, яка в даний час має близько 500 мегават поновлюваних джерел енергії, планує 120-кратний сплеск до 60 гігават до 2030 року, причому більша частина з них припадає на сонячну енергію. Це благородна мета, і хоча первісний прогрес був повільним, Міністерство енергетики робить конкретні кроки: в кінці цього року він має намір вибрати переможців у другому тендерному раунді сонячних проектів в країні, а в квітні воно почало шукати заявки на третій раунд.
В Об'єднаних Арабських Еміратах Абу-Дабі заявили минулого тижня, що полученa рекордно низька ставка на установку 2-гігаватного електростанції. Цей проект, який почне діяти в наступному році, більш ніж подвоїть сонячну потужність Абу-Дабі. А ще через день сусідній емірат Дубай уклав контракт на проект з виробництва електроенергії за історично низькій ціні - частина сонячного парку, призначеного для виробництва 5 гігават до 2030 року.
Катар вибрав партнерів на початку цього року, щоб побудувати свій першу сонячну установку, а в березні приватні партнери добудували механізми фінансування проекту в Омані, найбільшого близькосхідного виробника нафти за межами Організації країн-експортерів нафти.
За словами Міллса з Qamar Energy, приватні забудовники, які можуть залучати міжнародні фонди за низькими відсотковими ставками, допомагають скоротити витрати на фінансування та привести до ще більш дешевої електроенергії. Подальше розширення сонячної енергетики в регіоні «зводиться до фінансування і зростання попиту на електроенергію», сказав він.
https://energosmi.ru/archives/44053
 
 
У Каліфорнії будують завод з виробництва біопалива потужністю 1,4 МВт

Компанія FuelCell Energy заявила про старт будівництва 1,4-мегаватного біопаливного заводу разом із муніципальним водним управлінням міста Сан-Бернардіно у Каліфорнії. Очікується, що проект реалізують у грудні 2020 року, пише Renewables.now.
Електростанція SureSource 1500 працюватиме на анаеробному газі, який буде оброблятися власною системою, та вироблятиме електроенергію і теплову енергію.
 Енергетична платформа SureSource FuelCell Energy використовуватиме біогаз, багатий на метан, для отримання чистої, відновлюваної енергії, що не містить вуглецю. Електростанція працюватиме для підтримки роботи установок, що забезпечують збір та очищення стічних вод. Водне управління загалом обслуговує приблизно 200 000 жителів міста та постачає більше 15,5 мільярдів галонів води на рік.
https://ecotown.com.ua/news/U-Kalifornii-buduyut-zavod-z-virobnitstva-biopaliva-potuzhnistyu-1-4-MVt/
 
Монтаж найпотужнішої морської вітряної турбіни в Китаї пройшов успішно

Нещодавно найпотужніша морська вітряна турбіна в Китаї була успішно встановлена на морський вітрової електростанції на затоці Сінха міста Фуцин в провінції Фуцзянь. В даний час це найпотужніша вітряна турбіна, встановлена на морських вітряних електростанціях в Китаї, вона поставила новий рекорд за потужністю морських вітроенергетичних установок в Китаї. При швидкості вітру близько 12 метрів в секунду генерується близько 200 000 кіловат-годин за 24 години.
http://russian.people.com.cn/n3/2020/0509/c31518-9688652-3.html
 
 
Тасманія планує виробляти 200% споживаної електроенергії на основі ВДЕ до 2040 року

Уряд Тасманії, австралійського штату з населенням 0,5 млн осіб, розташованого на однойменному острові, представило проект Плану розвитку відновлюваної енергетики (Tasmanian Renewable Energy Action Plan 2020).
Він передбачає, що поновлювані джерела енергії вироблятимуть 200% споживаного штатом електрики до 2040 року. Це, мабуть, одна з найбільш амбітних стратегій розвитку відновлюваної енергетики в світі.
 Згідно з останнім звітом Energy in Tasmania 2018-2019, вітрові електростанції виробляють приблизно 10% електроенергії, споживаної островом, а ГЕС близько 90%. Тобто вже сьогодні ВДЕ видають близько 100% електроенергії.
Нинішні плани передбачають, що до 2022 року на Тасманії ВДЕ будуть стійко виробляти 100% електрики. При цьому уряд обіцяє, що тасманійські домогосподарства і малі підприємства будуть отримувати найдешевшу в Австралії електроенергію.
Потенціал острова набагато вище. Він володіє багатими гідроенергетичні і вітровими ресурсами. У 2022 році генерація на основі ВДЕ складе 10500 ГВт * год (приблизно відповідає нинішньому рівню), а в 2040 року досягне 21000 ГВт * год. Проміжна мета: 15750 ГВт * год у 2030 році.
Навіщо 200%? Тасманія збирається стати «батареєю нації». Гідроресурси дозволяють накопичувати електроенергію, а підводний лінія електропередач - доставляти ВДЕ-електроенергію в сусідній штат Вікторія і інші частини континенту.
Уряд Тасманії також націлений на виробництво і експорт зеленого водню, і планує, що до 2030 року острів стане великим глобальним виробником і експортером цього газу. Водень місцевого виробництва повинен стати важливою формою енергії, використовуваної в Тасманії.
У проекті плану пропонується створити новий орган, Renewables Tasmania ( «Відновлювані джерела енергії Тасманія»), щоб краще планувати, координувати розвиток ВДЕ, і сприяти просуванню «бренду відновлюваних джерел енергії» штату як в Австралії, так і за кордоном.
Обговорення проекту триватиме до вересня поточного року.
https://renen.ru/tasmaniya-planiruet-vyrabatyvat-200-potreblyaemoj-elektroenergii-na-osnove-vie/
 
 
Уряд Трампа дав дозвіл на будівництво найбільшої сонячної електростанції США

Міністерство внутрішніх справ і Бюро з управління земельними ресурсами (BLM) США затвердили проект будівництва і експлуатації фотоелектричної сонячної електростанції Gemini потужністю 690 МВт, яка стане найбільшою в Сполучених Штатах. Вартість проекту оцінюється в 1 млрд доларів США.
Об'єкт буде побудований компаніями Arevia Power і Solar Partners XI на державних землях в штаті Невада. Його площа: 28 квадратних кілометрів. Електростанція буде щорічно перераховувати Казначейству США 3 млн доларів в якості орендної плати за цю ділянку.
Кейсі Хаммонд, перший заступник помічника міністра внутрішніх справ, зазначила: «Внутрішнє виробництво енергії на федеральних землях є основоположним для нашої національної безпеки і досягненням адміністрації Трампа».
Раніше регулятори штату схвалили 25-річну угоду про покупку електроенергії між консорціумом проекту Gemini і NV Energy, найбільшою електроенергетичною компанією в Неваді, що входить в конгломерат Уоррена Баффета Berkshire Hathaway.
NV Energy буде платити в середньому 38,44 доларів США за МВт * год електроенергії, що виробляється Gemini.
Передбачається, що проект буде введений в експлуатацію в 2022 році і буде включати в себе гігантську літій-іонну батарею на 380 МВт / 1 400 МВт * год, одну з найбільших систем накопичення енергії в світі.
Встановлена ​​потужність сонячної енергетики США за підсумками 2019 року склала 76 ГВт.
https://renen.ru/pravitelstvo-trampa-dalo-razreshenie-na-stroitelstvo-krupnejshej-solnechnoj-elektrostantsii-ssha/


Китайська компанія представила сонячний модуль із рекордною потужністю 580 Вт

Виробник сонячних модулів JinkoSolar заявив про виведення на ринок панелі потужністю до 580 Вт флагманської серії Tiger Pro 2020 року. Компанія обіцяє ефективність модуля до 21,6%, пише List.solar.
Серія Tiger Pro також включає в себе дві панелі потужністю 530 Вт – 72TR і 72HC – і панель 60TR, яка забезпечує вихідну потужність 430 Вт і призначена для сегмента розподіленої сонячної енергетики.
 В основі модулів – монокристалічні PERC осередки. Компанія вже починає прийом замовлень, хоча виробництво почнеться тільки в четвертому кварталі цього року. JinkoSolar стверджує, що нові модулі відрізнятиме менша деградація в порівнянні з нинішніми стандартними гарантійними зобов'язаннями.
Компанія-виробник зазначає, що сонячний модуль був зроблений за участі виробників інверторів, таких як Huawei, Sungrow, SMA, Fimer, а також SolarEdge. Також використані сонячні трекери компаній Soltec, Arctech Solar, Nextracker, Array Technologies. Компанія поки що не оприлюднювала ніякої додаткової технологічної інформації щодо нового продукту.
https://ecotown.com.ua/news/Kitayska-kompaniya-predstavila-sonyachniy-modul-iz-rekordnoyu-potuzhnistyu-580-Vt/

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами