Альтернативна енергетика в світі: 13-19.07.2020

1000_545_1516203208-7489

У Китаї з конвеєра зійшов новий вітрогенератор для прибережних ВЕС

Новий китайський вітрогенератор потужністю 7 МВт для прибережних вітроелектростанцій / ВЕС / зійшов з виробничої лінії, повідомив його розробник.
Вітрогенератор з Напівпрямим приводом був розроблений компанією CRRC Zhuzhou Electric Co., Ltd. в місті Чжучжоу пров. Хунань / Центральний Китай /. Очікується, що після його установки буде вироблятися 30 млн кВт / год електроенергії щороку.
У новому обладнанні використовується технологія постійного магніту і воно відрізняється рядом переваг, включаючи високу ефективність, високу щільність енерговиділення і високу надійність, а також низький рівень вібрації і шуму, заявив експерт компанії Лі Хуа.
Даний вітрогенератор може бути запущений в серійне виробництво в другій половині цього року, і 500 таких вітрогенераторів планується поставити в 2021 році.
Лі Хуа сказав, що новий генератор допоможе підвищити конкурентоспроможність китайського вітроенергетичного обладнання і закласти фундамент для досліджень і розробок вітроенергетичних установок з більш значною потужністю.
http://russian.news.cn/2020-07/02/c_139183325.htm
 
 
В Індії відкриють найбільшу в Азії сонячну електростанцію

Сонячна електростанція Rewa потужністю 750 МВт буде офіційно відкрита 10 липня в індійському штаті Мадхья-Прадеш. Про це заявив глава уряду штату Шиврадж Сінгх Чуха, 5 липня повідомляє The Times of India.
В режимі відеоконференції в цю подію візьме участь прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді.
За словами чухає Rewa є найбільшою електростанцією такого типу в Азії.
Нагадаємо, електростанція в окрузі Рева була здана в експлуатацію в січні 2020 року. Вона займає площу 6,4 кв. км.
https://rossaprimavera.ru/news/2c0310f7
 
 
Саудівська Аравія запускає «найбільше в світі» виробництво зеленого водню

Компанії ACWA Power, Air Products, а також особлива економічна зона в Саудівській Аравії NEOM сформували консорціум, метою якого є створення масового виробництва зеленого водню. Воно розміститься, власне, в цьому регіоні NEOM.
Підприємство вартістю 5 млрд доларів США буде випускати 650 тонн водню в день з метою його експорту «на глобальні ринки».
 Для виробництва водню будуть використовуватися електролізер thyssenkrupp і «більше 4 ГВт потужностей сонячної, вітрової енергетики та систем накопичення енергії» (саудівська ACWA Power - один з найбільших світових гравців у відновлюваній енергетиці).
Підприємство також буде виробляти азот методом сепарації повітря за технологією Air Products і 1,2 млн тонн зеленого аміаку на рік.
«Для нас велика честь і гордість співпрацювати з ACWA Power і NEOM і використовувати перевірені технології, щоб втілити мрію світу про 100-відсоткову екологічно чистої енергії в реальність», - зазначив Сейфи Гасемі, голова, президент і головний виконавчий директор Air Products.
Виробництво на заводі в NEOM має розпочатися з 2025 року, говориться в заяві партнерів.
Зелений водень - гаряча тема. Він розглядається в якості мало не основного елемента «остаточного» рішення задач декарбонізації. Пілотні проекти в області зеленого водню реалізуються по всьому світу.
Зростання масштабів є умовою зниження вартості електролізу, і настільки великий проект, безумовно, важливий для розширення і прискорення ринкових перспектив зеленого газу.
Крім того, Саудівська Аравія може запропонувати надзвичайно низькі ціни на сонячну енергію, що буде додатково сприяти підвищенню конкурентоспроможності зеленого H2 в даному випадку.
https://renen.ru/saudovskaya-araviya-zapuskaet-krupnejshee-v-mire-proizvodstvo-zelenogo-vodoroda/
 
 
У штаті Уттар-Прадеш в Індії планують будівництво об'єктів ВДЕ-генерації загальною потужністю 2 ГВт

За повідомленням інформаційно-аналітичного ресурсу Enerdata, влада індійського штату Уттар-Прадеш схвалили створення спільного підприємства в складі агентства «Uttar Pradesh New Renewable Energy Development Agency» і енергокомпанії «THDC India», створеної в 1988 році для експлуатації ГЕС «Tehri», встановлена ​​потужність якої становить 2,4 ГВт. Частка UPNEDA в новому СП складе 26%, а енергокомпанії, якою володіють індійський уряд і влада штату, буде належати 74% акцій.
 Підкреслюється, що СП створюється з метою здійснення мега-проекту спорудження об'єктів ВДЕ-генерації, сумарна потужність яких складе 2 ГВт, в штаті Уттар-Прадеш згідно з політикою розвитку сонячної енергетики штату від 2017 роки ( «Uttar Pradesh Solar Energy Policy 2017») та програмою щодо здійснення мега-проектів будівництва сонячної генерації (Ultra Mega Renewable Energy Power Park Scheme), яку реалізує Міністерство нової та відновлюваної енергетики Індії (MNRE).
Відзначено, що I-му етапі проекту відбудеться зведення СЕС, сумарна потужність яких складе 600 МВт, а вартість досягне $ 315 млн. При цьому влада штату планує довести обсяг генерації сонячних установок, що встановлюються на дахах так званих «зелених» будівель, до 4 300 МВт.
Програма «Solar Energy Policy 2017», розрахована на 5 років, включає стимулювання розвитку ВДЕ-генерації і споживання електроенергії з ВДЕ в штаті Уттар-Прадеш шляхом заохочення участі в проектах будівництва об'єктів ВДЕ-генерації приватного сектора і надання інвестиційних можливостей для розвитку сонячної енергетики в Індії. Вона спрямована на створення в штаті підключених до мережі сонячних електростанцій, сукупна потужність яких складе 10700 МВт. Ця сонячна енергія знизить викиди вуглекислого газу на 13 669 250 тонн в рік.
Уряд штату надасть субсидію в розмірі від 15 тис до 30 тис рупій на кожного споживача для встановлення сонячних електростанцій на даху. При цьому близько 10 тис учасників програми розвитку навичок «Suryamitra» Національного інституту сонячної енергетики, MNRE і уряду Індії будуть навчені згідно реалізації політики, спрямованої на розвиток навичок молоді з урахуванням можливостей для працевлаштування в рамках проекту установки, експлуатації та технічного обслуговування сонячних панелей, а також для підготовки кандидатів, щоб стати новими підприємцями в секторі сонячної енергетики.
https://novostienergetiki.ru/v-shtate-uttar-pradesh-v-indii-planiruyut-stroitelstvo-obektov-vie-generacii-obshhej-moshhnostyu-2-gvt/
 
 
Воднева стратегія ЄС дозволить залучити 120 ГВт відновлюваних потужностей

Європейська Комісія окреслила довгоочікуваний план, який може спрямувати до 340 мільярдів євро для нових сонячних та вітрових проектів протягом наступного десятиліття. 30-річна стратегія загалом передбачає 470 мільярдів євро інвестицій, пише PV-magazine.
«Оскільки 75% викидів парникових газів в ЄС надходять від енергетики, нам потрібна зміна парадигми, щоб досягти наших цілей на 2030 та 2050 роки, – сказав комісар з питань енергетики Кадрі Сімсон. – Енергетична система ЄС має стати краще інтегрованою, гнучкішою та здатною приймати найчистіші та найвигідніші рішення. Водень буде відігравати ключову роль у цьому, оскільки падіння цін на відновлювані джерела енергії та постійні інновації роблять його життєздатним рішенням для кліматично-нейтральної економіки».
Згідно з планом, перевага надається чистому варіанту палива, що генерується електролізом, який працює на відновлюваних джерелах енергії, а не створює його шляхом відокремлення вуглецю від природного газу.
Тільки за перші чотири роки стратегія передбачає розміщення близько 6 ГВт нової електролізерних потужностей для отримання мільйона тонн зеленого водню. Ця цифра збільшиться до 40 ГВт та десять мільйонів тонн водню у 2025-2030 роках. З 2030 року стратегія передбачає, що зелений водень буде зрілою технологією, яку можна використовувати в секторах «важкої декарбонізації».
Європейські банки мають збільшити інвестиції, необхідні для швидкого запуску водневої економіки.
https://ecotown.com.ua/news/Vodneva-strategiya-S-dozvolit-zaluchiti-120-GVt-vidnovlyuvanikh-potuzhnostey/
 
Глава ООН закликав усіх лідерів вибрати «шлях чистої енергетики»

Сьогодні вдень відбулося відкриття віртуального саміту International Energy Agency по переходу на екологічно чисту енергію - Clean Energy Transitions Summit, що є найбільшим в світі нарадою з енергетики та клімату. Про цій міжнародній події IEA повідомило в своєму мікроблозі в Twitter.
Трансляція відкриття саміту зібрала майже півмільйонний (452,1 тис. Глядачів) аудиторію. Після вступного слова виконавчого директора IEA Фатіха Біроля, до учасників і глядачів віртуального саміту звернувся генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Антоніо Гутерріш, який закликав усіх лідерів вибрати «шлях чистої енергетики» за трьома життєво важливих причин, а саме, в галузі охорони здоров'я, науки та економіки.
Глава ООН закликав міжнародне співтовариство інвестувати у відновлювану енергію, «яка є надійною, чистою і економічно вигідною». Генеральний секретар заявив, що за станом здоров'я у всьому світі забруднення атмосферного повітря щорічно призводить до майже 9 мільйонам випадків ранньої смерті і скорочує тривалість життя людини в середньому на 3 роки.
Як процитувало його агентство Xinhua: «Це впливає на тривалість життя більше, ніж куріння тютюну». Говорячи з наукової точки зору, Гутерріш сказав, що «в усьому світі кожен місяць з'являються нові свідчення зростаючого збитку для клімату».
Він заявив: «Ми повинні обмежити підвищення температури до 1,5 градусів за Цельсієм, щоб запобігти все більш і більш серйозні катастрофи. Це означає, що до 2050 року чисті викиди будуть нульовими, а до 2030 року скорочення знизиться на 45% в порівнянні з рівнем 2010 року. Це все ще можна досягти».
Економіка, сказав Гутерріш, робить своє третє обгрунтування шляху екологічно чистої енергії. Генсек ООН підкреслив: «Кіловат-годину сонячної енергії тепер дешевше, ніж вугілля в більшості країн. Якби у нас були якісь сумніви щодо напрямку вітру, реальна економіка показує нам. Бізнес-обгрунтування для поновлюваних джерел енергії тепер краще, ніж у вугілля практично на всіх ринках».
Він зазначив: «Fossil паливо стає все більш ризикованою справою з меншою кількістю споживачів», додавши, що він натхнений тим, що деякі плани реагування та відновлення після COVID-19 ставлять в основу перехід від викопного палива.
Гутерріш закликав світову спільноту «припинити витрачати гроші на субсидії для викопного палива і встановити ціну на вуглець». Він сказав: «Ми повинні враховувати кліматичний ризик при прийнятті рішень. Кожна фінансова рішення повинно враховувати екологічні та соціальні наслідки».
Глава ООН зазначив: «Це як ніколи важливо в найближчі місяці, оскільки компанії, інвестори та країни приймають важливі фінансові рішення про майбутнє».
Він підкреслив: «Відновлювана енергетика є єдиним джерелом енергії, який, як очікується, буде рости в 2020 році. Сонячні аукціони стали популярними в розпал пандемії».
Відзначивши, що поновлювані джерела енергії пропонують в 3 рази більше робочих місць, ніж викопне паливо, глава ООН закликав припинити всі зовнішнє фінансування вугілля в країнах, що розвиваються. Він уклав: «Вугіллю не місце в планах відновлення COVID-19».
І закликав: «Давайте скористаємося величезною можливістю майбутнього чистої енергії. Це в інтересах усіх ».
Організатори кажуть, що саміт в четвер є найбільшим в світі нарадою з енергетики та клімату, оскільки країни присутніх міністрів представляють майже 80% в світовому споживанні енергії і глобальних викидів вуглецю.
https://novostienergetiki.ru/glava-oon-prizval-vsex-liderov-vybrat-put-chistoj-energetiki/
Ключові слова: альтернативна енергетика
Незважаючи на пандемію COVID, обсяг замовлень на вітряні турбіни в 1 кв. 2020 досяг 14 ГВт
Консультанти з Wood Mackenzie опублікували інформацію про глобальні замовленнях на вітряні турбіни в 1 кварталі 2020 року. Він став цілком вдалим для галузі, якщо враховувати пандемію COVID-19, яка почалася якраз в цей час в КНР, на найбільшому вітроенергетичному ринку.
У період січень-березень 2020 року в світі було замовлено близько 14 ГВт вітряних турбін загальною вартістю приблизно $ 13,4 млрд. Це другий результат за всю історію вітроенергетики для першого кварталу календарного року. Більше було лише в 2019 році.
85% замовлень (по потужності) припали на материкові вітряні турбіни - 12,6 ГВт.
Дев'ять з десяти найпопулярніших моделей були виведені на ринок в останні два роки. Це говорить про швидкі темпи розвитку технологій.
Регіональні перепади в обсягах замовлень пояснюються як пандемією, так і регуляторними змінами на тому чи іншому ринку. Наприклад, «попит в Китаї почав зменшуватися через майбутній закінчення терміну дії китайських субсидій в материковій вітроенергетики в поєднанні з впливом коронавируса в першому кварталі 2020 року», - пише WoodMac.
Відзначається зростаюча популярність офшорній вітроенергетики в країнах Азії. Так, 33% замовлень на офшорні турбіни надійшли з Японії і Тайваню.
Триває тенденція зростання розмірів вітряних турбін. Зокрема, сектор наземної вітроенергетики забезпечив 45% замовлень на генератори потужністю від 5 до 6,99 МВт.
Найпопулярнішою моделлю за обсягом продажів в одиницях потужності стала Vestas V150-4.2, а в штуках Envision EN-141.
https://renen.ru/obem-zakazov-na-vetryanye-turbiny-v-1-kv-2020-dostig-14-gvt/
 
 
Державна нафтова компанія В'єтнаму інвестує в вітрову і сонячну енергетику

Державна нафтова компанія В'єтнаму PetroVietnam планує зайнятися відновлюваними джерелами енергії, такими як вітрові електростанції і плавучі сонячні установки, оскільки видобуток нафти на внутрішньому ринку досягла свого піку на більшості морських нафтових родовищ, повідомляє Reuters.
Компанія збирається побудувати 100 мегават (МВт) відновлюваних потужностей до 2025 року і 900 мегават до 2035 року.
За даними Державного управління статистики, видобуток сирої нафти у В'єтнамі в першій половині поточного року впала на 13,9% в порівнянні з минулим роком до 4,96 млн т.
«Запаси викопних видів палива скорочуються, і тому розвиток відновлюваної енергетики неминуче», - повідомляє Петровьетнам.
Компанія заявила, що спочатку побудує плаваючі сонячні установки на водосховищах деяких гідроелектростанцій, а також сонячні електростанції на території існуючих вугільних електростанцій. На наступному етапі вона буде залучати вітчизняні та іноземні інвестиції для розвитку сонячних і вітрових проектів по всій країні.
За даними Міністерства промисловості, сумарна встановлена ​​потужність вітрових і сонячних електростанцій у В'єтнамі зросла за останні роки до 5500 МВт. У 2019 В'єтнам обійшов Австралію за встановленою потужністю промислових сонячних електростанцій.
В'єтнам заявив, що протягом наступного десятиліття його електроенергетика виросте більш ніж удвічі, до 125-130 гігават, і до 2030 року частка відновлюваних джерел енергії зросте до 20% з нинішніх приблизно 10%.
https://renen.ru/gosudarstvennaya-neftyanaya-kompaniya-vetnama-investiruet-v-vetrovuyu-i-solnechnuyu-energetiku/

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами