Альтернативна енергетика в світі: 10-16.09.2018



У першій половині 2018 року у Франції встановили 479 МВт нових сонячних електростанцій


У Франції в першій половині 2018 року були підключені до мережі сонячні електростанції потужністю близько 479 МВт, що на 179 МВт більше в порівнянні з 300 МВт за той же період минулого року.
У першій половині року сонячні електростанції виробили 4,6 терават-години електроенергії, що на 5% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Частка сонячної енергетики у французькому енергоспоживанні за перші два квартали 2018 року склала близько 1,9%. Сонячні електростанції, введені в експлуатацію з початку року, зосереджені головним чином в південній половині материкової частини Франції.
Станом на 30 червня 2018 року встановлена потужність всіх сонячних електростанцій у Франції досягла сукупного значення в 8,5 ГВт. Такими є результати нещодавно опублікованих даних Міністерства енергетики, екології та сталого розвитку Франції (Ministère de la Transition Écologique et Solidaire).
Норвегія готова інвестувати у відновлювану енергетику України до 400 млн євро

Крім цього, одна із норвезьких компаній працює над відновленням виробництва фільмів на Одеській кіностудії
Королівство Норвегія готова інвестувати у відновлювану енергетику України до 400 млн євро. Про це сьогодні під час спільної прес-конференції з міністром закордонних справ Норвегії Іне Сьорейде повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає кореспондент РБК-Україна.
«У нас розпочинається робота із низкою норвезьких компаній, які приходять для того, щоб будувати потужності у сфері відновлюваної енергетики. Мова йде про дуже серйозні інвестиції, а саме: 300-400 млн євро і в контексті сонячної енергетики, і вітрової енергетики», - сказав Клімкін.
Окрім цього, за словами Клімкіна, одна із норвезьких компаній зараз працює над відновленням виробництва фільмів на Одеській кіностудії.
«Зараз норвезька компанія працює там (на Одеській кіностудії, - ред.), щоби відновити виробництво фільмів і організувати спеціальну школу», - сказав міністр.
Нагадаємо, раніше Клімкін повідомив, що з початку бойових дій на Донбасі в 2014 році Норвегія надала Україні понад 160 млн євро допомоги
5 вересня міністр закордонних справ Норвегії Сьорейде відвідає Донбас. За словами Клімкіна, сьогодні під час зустрічі сторони обговорили ситуацію в Азовському морі та в окупованому Криму.
https://www.rbc.ua/ukr/news/norvegiya-gotova-investirovat-vozobnovlyaemuyu-1536068901.html


Єврокомісія готує план відмови від викопного палива в ЄС до 2050 року

Єврокомісія готує план розвитку декарбонізації в Євросоюзі до 2050 року. Про це повідомив віце-президент Єврокомісії з Енергосоюз Марош Шефчович.
Раніше зазначалося, що ЄС планує поставити собі за мету довести до 2030 року частку відновлюваної енергії в загальному обсязі її споживання до 32%.
«Цілі на 20-30 рік важливі, але цього недостатньо. Якщо ви побудуєте енергостанція сьогодні, вона буде 30-40 років, якщо ви побудуєте непотрібний трубопровід сьогодні - він буде ще 50 років. Тому ми дуже активно працюємо над тим, щоб представити до кінця 2018 року європейську стратегію до 2050 року - про те, як ми хочемо просуватися по сучасному шляху декарбонізації », - цитує Марош Шефчович РІА Новини.
Раніше він також повідомив, що Єврокомісія сподівається, що всі країни Євросоюзу представлять їй свої національні плани з енергетики та клімату до кінця поточного року.
Ці плани включають в тому числі заходи декарбонізації (відмови від використання викопного палива).
http://www.angi.ru/news


В Ірландському морі відкрилася найбільша в світі морська вітроелектростанція

Найбільша в світі вітряна електростанція Walney Extension відкрилася в Ірландському морі біля узбережжя британського острова Уолні. Раніше відкриття анонсував її оператор - датська Ørsted.
Walney Extension займає площу в 20 тис. Футбольних полів. Потужність станції становить 659 МВт, що достатньо для забезпечення енергією 590 тис. Будинків.
Walney Extension також є першою вітряної електростанцією в світі, яка використовує вітряні турбіни від двох різних виробників - MHI Vestas і Siemens Gamesa (всього 87 турбін).
Walney Extension перевершила за розміром попередню найбільшу шельфовую вітряну ферму London Array біля берегів Кента і Ессекса в гирлі Темзи.
При цьому потужність London Array становить 630 МВт. На ній встановлено 175 турбін, відзначає РІА Новини.
Станція Walney Extension знаходиться у власності компанії розробника Ørsted (50%) і двох датських пенсійних фондів - PKA (25%) і PFA (25%).
http://www.angi.ru/news


Американські вчені знизили вартість сонячних батарей на 10%
Хіміки з університету Мічігану технічного університету (США) використовували новий метод травлення кремнію, який дозволить здешевити виробництво елементів для сонячних батарей на 10%.
Вже зараз витрати на виробництво сонячної енергії можна порівняти з використанням звичайної електроенергії, проте вчені шукають спосіб здешевити отримання енергії з поновлюваних джерел.
Основні елементи сонячних батарей складаються з кременю в двох основних формах - у вигляді дорогих і високоефективних «ідеальних» кристалів і мультикристалів, які коштують дешевше, але мають низьку ефективність. При цьому обидві форми поглинають не весь сонячне світло.
Вчені використовували метод сухого травлення, при якому поверхня кремнію набуває вигляду «подушечки» з голками. Потім його покрили атомним шаром (ALD), який пом’якшує дефекти поверхні і дозволяє підвищити електричні характеристики матеріалу. Такий метод дозволив знизити витрати на виробництво сонячних батарей на 10%.
Раніше вчені з Каліфорнійського Університету створили унікальний пристрій, що представляє собою супершвидку і ефективну сонячну батарею з додатковим шаром, що складається зі свинцю і йоду. Відомо, що з впровадженням даної технології кількість зібраної сонячної енергії збільшиться в два рази, що дозволить батареї здійснювати збільшення кількості створюваної енергії.
http://elektrovesti.net/62611_amerikanskie-uchenye-snizili-stoimost-solnechnykh-batarey-na-10


Макрон заявив про закриття всіх теплоелектростанцій у Франції

Французький лідер Еммануель Макрон заявив про намір закрити всі теплоелектростанції у Франції.
За його словами, Франція закриє всі теплоелектростанції для поліпшення екологічної ситуації.
Він також додав, що Франція стане «першою країною, яка зробить це».
У минулому році французький уряд опублікувало указ про закриття найстарішої атомної електростанції в країні.
Як зазначалося, влада Франції мають намір закрити АЕС в Фессенхаймі.
http://elektrovesti.net/62613_makron-zayavil-o-zakrytii-vsekh-teploelektrostantsiy-vo-frantsii







Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами