Альтернативна енергетика в світі: 08-14.04.2019



Канадською компанією буде збудовано перший реактор міні-АЕС до кінця 2020 року


Відновлюваної енергії недостатньо для скорочення викидів парникових газів і уповільнення зміни клімату, вважає Кенон Брайан, фінансовий керівник компанії з виробництва ядерних реакторів четвертого покоління Terrestrial Energy.
«Критики нових технологій часто стверджують, що реактори такого типу для комерційних цілей почнуть будуватися тільки через 20-30 років. Ми хочемо показати, що це станеться в найближчі десять років. Рішення по чистої енергії потрібні вже зараз. Клімат не може терпіти», - пояснив Брайан.
Він підкреслив, що використання ядерної енергії вимагає більш широкого суспільного розуміння і згоди. «На жаль, десятиліттями про це поширювалася неправдива інформація і навколо цієї теми велися політичні змови. Я не думаю, що велика частина критики виправдана або грунтується на науці. Більш того, використовувана в даний час ядерна технологія більше не є економічно виправданою», - додав фінансовий керівник.
Ефект позбавлення від сильно завантажених старих ядерних реакторів помітний. Франція думає про виведення з експлуатації існуючих АЕС. По всьому світу запущені десятки проектів з розробки реакторів четвертого покоління. Згідно з планами Terrestrial Energy, до кінця 2020-х років в Канаді буде готовий один з перших реакторів, який буде випробуваний в реальності, а не тільки в комп’ютерному моделюванні.
Брайан впевнений, що енергетичний сектор - вигідне місце, де можна починати розвивати вільну від вуглецю економіку. Вартість життєво важливих малих атомних електростанцій повинна бути менше 1 мільярда доларів.
Плани будівництва повинні бути остаточно схвалено Канадським агентством з ядерної безпеки. Брайан визнав, що економічну ефективність станції можна перевірити тільки після того, як вона буде готова. «Ми можемо виконати домашню роботу з інженерної точки зору, але, врешті-решт, нам все одно доведеться її будувати», - додав фінансовий керівник.
Канон Брайан визнав, що непрофесіоналам може бути важко розрізнити технології ядерних реакторів четвертого покоління. В реакторах Terrestrial Energy, що працюють на розплавах солі, для уповільнення нейтронів буде використовуватися графіт, а сам реактор буде працювати на низькозбагаченому урані.
У порівнянні з іншими реакторами, які працюють на розплавах солі, його робоча температура вище. Якщо загальна потужність реактора сягне 400 МВт, то менше половини її буде перетворено в електроенергію. Фінансовий керівник порахував це перевагою.
«Наприклад, майже вся енергія, яка використовується в промисловості і на транспорті, надходить з фоссільного палива. З високотемпературним реактором можна буде задовольнити потреби промисловості і добувати вуглеводні не з нафти, а з іншої сировини», - додав Брайан. Результатом може бути бензин, при виробництві якого вуглець виділяється з атмосфери.
https://elektrovesti.net/65200_kanadskaya-kompaniya-postroit-pervyy-reaktor-mini-aes-k-kontsu-2020-goda


Вже з липня на нових парковках обов’язково проектуватимуть мінімум 5% машиномісць з електрозарядками

У змінах до ДБН В.2.3-15:2007 «Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів» міститься обов’язкова вимога — облаштовувати електричними зарядками не менше 5% машиномісць на парковках.
Зміни опубліковані 29 березня в Інформаційному бюлетені Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України №3/2019 і вступають в дію з 1 липня цього року.
«За минулий рік у світі було куплено близько 2,1 млн нових електрокарів. Для прикладу, у Норвегії — лідері серед країн Європи, було продано 73 тисячі електромобілів, тобто, кожне друге придбане авто було електричним. Думаю, що вже в найближчі 5-10 років весь світ повністю перейде на електрокари. Так, це не відбудеться одномоментно, тому потрібно готуватися до цього вже зараз. Тому у нових змінах до ДБН щодо автостоянок ми передбачили обов’язково влаштовувати на парковках, що проектуються, мінімум 5% машиномісць із зарядками для електромобілів», — зазначив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.
Згідно зі змінами до ДБН, не менше ніж 5% машиномісць від загальної кількості у гаражах та автостоянках необхідно виділяти для облаштування зарядними пристроями для паркування транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами (одним чи декількома).
Парцхаладзе підкреслив, що цей процент планується поступово збільшувати, щоб до 2030 року усі 100% машиномісць на стоянках в Україні вже були оснащені електрозарядками. Ці зміни пов’язані з великою популяризацією електрокарів, яка очікується в найближчі роки. Так, за даними аналітиків німецького Центру управління автомобільним бізнесом (САМ), стрімке зростання кількості електрокарів прогнозується вже у 2020 році, так як саме на цей рік автовиробники запланували вихід на ринок багатьох нових моделей електромобілів.
Зміни до ДБН розроблені ПАТ «КиївЗНДІЕП».
Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.
http://www.minregion.gov.ua/press/news/vzhe-z-lipnya-na-novih-parkovkah-obov-yazkovo-proektuvatimut-minimum-5-mashinomists-z-elektrozaryadkami/


Німеччина виробила понад 50% електроенергії з ВДЕ в березні цього року

У Німеччині вперше було вироблено 54,5% електроенергії з відновлюваних джерел в березні 2019 року. Згідно з даними, зібраними Інститутом сонячних енергетичних систем Фраунгофера, вітрові електростанції виробили 34,4% електроенергії, сонячні – 7,3% і решта 12,8% – гідроенергетика та біомаса, пише Renewable energy world.
Фахівці називають ці дані «значними», адже вони демонструють, що німецькі інвестиції у відновлювані джерела енергії змінюють спосіб, у який країна отримуватиме електроенергію в майбутньому. Уряд країн дотримується концепції Energiewende (енергетичний поворот), що передбачає поступову відмову від викопного палива і ядерної енергетики на користь «зеленої» енергії. Швидкими темпами розвивається низьковуглецеве виробництво, закриваються АЕС, будуються морські і берегові вітрові турбіни та сонячні станції. Проте, незважаючи на збільшення частки «чистої» електроенергії, викиди вуглецю в Німеччині не зменшуються, оскільки країні довелося спалювати більше вугілля, щоб зберегти стабільність енергосистеми після закриття ядерних енергоблоків у 2011 році у відповідь на катастрофу у Фукусімі.
https://ecotown.com.ua/news/Nimechchyna-vyrobyla-ponad-50-elektroenerhiyi-z-VDE-v-berezni-tsoho-roku/


Volvo цього року представить електричний кросовер

Трохи більше року тому Volvo оголосила про плани довести до середини наступного десятиліття продажу електромобілів на рівень не менше половини від усіх продажів автомобілів марки.
Схоже, що першим шведським електромобілем стане кросовер XC40, пише motor1.
Ніяких деталей про електромобіль немає, але відомо, що кросовер з повністю електричною силовою установкою буде представлений до кінця 2019 року, а в продаж надійде в 2020 році.
У цьому ж році почнуться продажі Polestar 2, яка уніфікована з Volvo XC40 по платформі Compact Modular Architecture (CMA) (її ж використовують моделі Lynk & Co 01, 02, 03) і спочатку буде електромобілем.
У 2018 році Volvo XC40 став переможцем конкурсу European Car of the Year. Для компактного кросовера вже анонсована модифікація T5 Twin Engine, яка включає 1,5-літровий бензиновий двигун, електромотор, літій-іонну батарею на 9,7 кВт/год з 7-ступінчастою автоматичною коробкою передач. ДВЗ видає 180 к. с., електромотор забезпечує ще 82 к. с. і сумарна віддача силової установки становить 262 к. с. З місця до 100 км/год гібрид розганяється за 7,3 секунди, розвиваючи максимальну швидкість 205 км/год. На електриці кросовер здатний проїжджати до 54 кілометрів.
Випуск Volvo XC40 T5 Twin Engine почнеться в листопаді 2019 року на заводі в бельгійському Генті.
https://www.unian.ua/economics/transport/10500873-volvo-cogo-roku-predstavit-elektrichniy-krosover.html


В Австралії запустили перший у світі термальний акумулятор

Стартап Climate Change Storage (CCT Energy Storage) з Південної Австралії побудував і запустив перший в світі термальний акумулятор, який протягом 20 років використання зможе зберігати в шість разів більше енергії, ніж літієвий акумулятор аналогічної ємності. Крім того, термальний акумулятор коштує на 20-40% дешевше.
Установка (Thermal Energy Device, TED) представляє собою модульний блок для зберігання потужностей, що виробляються відновлюваними джерелами енергії – сонячними, вітровими електростанціями або отриманими безпосередньо з енергомережі. Приймаючи цю енергію, він використовує її для нагріву і плавки кремнію в повністю герметичній камері. Коли електрика знову буде потрібна, її буде отримано за допомогою теплового двигуна. Стандартний TED-бокс утримує 1.2 МВт * год енергії і при цьому уміщається в шестиметровий контейнер.
Розробники заявляють, що установка здатна зберігати в 12 разів більший запас енергії, ніж батарея свинцево-кислотного акумулятора аналогічних розмірів, і в кілька разів більший, ніж літій-іонний акумулятор. У разі масштабного відключення електроенергії TED здатен віддавати електрику протягом приблизно двох діб. Під час роботи система може і заряджатися, і розряджатися одночасно. Пристрій має всього три рухомих елемента, що мінімально знижує необхідність в технічному обслуговуванні.
Розробники запевняють, що кожен блок можна буде використовувати протягом приблизно двадцяти років завдяки тому, що розплавлений кремній не змінює своїх властивостей. Більш того, за їхніми словами, є підстави вважати, що кремній з кожним циклом нагрівання і охолоджування тільки краще тримає тепло. Важливе й питання утилізації – якщо використані літій-іонні акумулятори створюють серйозну загрозу екології, кремній повністю переробляється. Крім того, для TED не потрібно багато місця, установку можна використовувати в сейсмічно небезпечних зонах.
Стартап вже домовився про постачання декількох зразків TED для телекомунікаційної компанії Stillmark, а також підписав угоду з групою MIBA, яка отримає ексклюзивні права на виробництво і продаж технології в Данії, Швеції, Нідерландах та інших країнах Європи. Виробництво комерційних моделей має розпочатися в найближчі місяці. Цього року клієнти отримають принаймні 10 одиниць TED, а виробництво більш ніж 200 одиниць очікується до 2020 року.
https://ecotown.com.ua/news/V-Avstraliyi-zapustyly-pershyy-u-sviti-termalnyy-akumulyator/


За два перших місяці 2019 р в Німеччині введено в дію майже 1 ГВт сонячних електростанцій

За даними німецького регулятора - Федерального мережевого агентства (Bundesnetzagentur), в лютому поточного року в країні було зареєстровано 418,6 МВт нових фотоелектричних систем.
У сумі за січень і лютий в ФРН було введено в експлуатацію близько 970 МВт сонячних електростанцій (див. графік), в результаті чого встановлена потужність сонячної енергетики країни досягла приблизно 46,9 ГВт.
Нагадаємо, що в минулому році в Німеччині було побудовано близько 3 ГВт сонячних електростанцій.
Найближчим часом в ФРН відбудеться зниження спеціальних тарифів для малих сонячних електростанцій (порядок прописаний в законі в поновлювані джерела енергії - EEG), цим частково пояснюються відносно високі темпи приросту фотоелектричних систем в січні і лютому - інвестори прагнуть зафіксувати більш високі тарифи.
Для досягнення 65% частки ВДЕ у виробництві електроенергії до 2030 року в країні щорічно, починаючи з 2022 року, має вводиться в середньому 5 ГВт сонячних електростанцій.
Раніше ЕлектроВісті писали, що за даними інтернет-ресурсу Energy-charts.de (Fraunhofer ISE), в березні в Німеччині на основі ВДЕ було вироблено 64,8% електроенергії.
Також сонячні панелі на даху, електрокар в гаражі і акумулятор в підвалі стають стандартним набором для німців. На чисту енергетику переходять навіть сім’ї з середнім достатком. Незважаючи на це, країні буде потрібно більше зусиль, щоб скоротити забруднення і вплинути на кліматичні зміни.
https://elektrovesti.net/65211_za-dva-pervykh-mesyatsa-2019-g-v-germanii-vveden-v-stroy-pochti-1-gvt-solnechnykh-elektrostantsiy


За прогнозом IHS Markit, в 2019 році в світі буде встановлено 129 ГВт сонячних електростанцій

У своєму останньому звіті PV Installations tracker Q1 2019 консалтингова компанія IHS Markit прогнозує, що в 2019 році у всьому світі буде встановлено 129 ГВт фотоелектричних сонячних електростанцій, набагато більше, ніж в 2018 році.
Відзначимо, в минулому році за різними джерелами в світі було встановлено від 94 ГВт (IRENA) до 109 ГВт (BloombergNEF) сонячних електростанцій.
Консультанти IHS також підвищують свій прогноз, даний в грудні. Тоді вони прогнозували на поточний рік 123 ГВт нових інсталяція в сонячній енергетиці.
Ринки Китаю і Індії стикаються з високою невизначеністю, відзначають автори. Зокрема, в КНР очікується рішення влади з приводу нової системи підтримки сонячної енергетики, і IHS поки вважає, що темп зростання ринку збільшиться «всього» на 2% в порівнянні з 2018 роком, коли було введено в експлуатацію 45 ГВт.
Проте, Азіатсько-тихоокеанський регіон буде лідирувати, на нього доведеться 64% всіх нових сонячних станцій, які, як прогнозується, будуть побудовані в 2019 р.
Потужний зростання ринку сонячної енергетики очікується в США і Європі. У США ступеневу зниження податкових відрахувань (ITC), які є основним інструментом підтримки сонячної енергетики в США, починаючи з 2020 року, стимулює інвесторів до максимальної реалізації проектів в поточному році.
На європейському континенті IHS Markit очікує взагалі якийсь вибух. За даними SolarPower Europe, в 2018 році в Європі було побудовано 11 ГВт сонячних електростанцій. Аналітики IHS вважають, що в 2019 тут буде введено в експлуатацію понад 19 ГВт.
Таким чином, світова фотоелектрична сонячна енергетика продовжує зростати високими (і збільшуються) темпами. Якщо в 2015 році в світі було введено в дію приблизно 50-55 ГВт сонячних електростанцій, і це здавалося неймовірно багато, то зараз ринок впевнено наближається до позначки «150 ГВт на рік».
Раніше ЕлектроВісті повідомляли про те, що аналітики IHS Markit випустили свіжий звіт про те, яких проривів чекати від сонячної енергетики в 2019 році. Головним драйвером зростання стане здешевлення обладнання.
https://elektrovesti.net/65224_po-prognozu-ihs-markit-v-2019-godu-v-mire-budet-ustanovleno-129-gvt-solnechnykh-elektrostantsiy


В Антарктиці з’явилася сонячна електростанція: покладені надії і складності установки

Світ все більше рухається до переходу на альтернативну енергію. Австралійська станція «Кейсі» встановила першу сонячну електростанцію потужністю 30 кВт. Це перший сонячний парк в Антарктиці, який складається з 105 сонячних батарей німецького виробництва Aleo Solar GmbH.
Австралійська станція «Кейсі» встановила першу сонячну електростанцію потужністю 30 кВт. Це перший сонячний парк в Антарктиці, який складається з 105 сонячних батарей німецького виробництва Aleo Solar GmbH. Вони зробили великий крок до переходу на альтернативну енергію.
За прогнозами, вироблена енергія буде покривати близько 10% від кількості загальної потреби антарктичної станції протягом року. Проект являє собою співробітництво між австралійським антарктичним відділом і компанією Masdar, або Abu Dhabi Future Energy Company, для вивчення ряду можливостей забезпечення енергоефективності та енергоменеджменту на австралійських антарктичних станціях. Про це повідомляє Інформатор Tech з посиланням на The NewDaily.
Директор Австралійського антарктичного відділу в Департаменті навколишнього середовища та енергетики Кім Еллісон прокоментував використання сонячної електроенергії: «Сонячна електростанція сприяє зменшенню залежності станції від дизельних генераторів, скорочення витрат на паливо і викидів шкідливих речовин».
Також варто відзначити проблеми при установки сонячних батарей. Знадобилося два місяці, щоб встановити технології під потрібним кутом. Начальник відділу інженерних послуг Кейсі Дорін МакКарді поділився інформацією, що команда з шести осіб боролася зі складними умовами під час монтажу. Поряд з хуртовинами, температура повітря досягала мінус семи градусів за Цельсієм. Зокрема, холод став проблемою, тому що «кронштейни і гвинти маленькі і незручні, їх неможливо встановити в рукавичках, тому нам довелося використовувати грілки для рук, щоб вони залишилися моторними».
Планується підключити панелі до системи зберігання акумуляторів і з’ясувати, чи можна використовувати сонячну енергію на інших антарктичних станціях Австралії. «Як тільки сонячна система запрацює, ми зможемо проаналізувати її роботу як частина енергосистеми станції», - сказав Кім Еллісон, - «Виходячи з цього, ми можемо подивитися, як витягти з технології більше користі в майбутньому».
https://tech.informator.ua/2019/03/22/v-antarktike-poyavilas-solnechnaya-elektrostantsiya-vozlagaemye-nadezhdy-i-slozhnosti-ustanovki/


Відновлювані джерела становлять третину світових енергопотужностей

Згідно з новими даними, оприлюдненими Міжнародним агентством з відновлюваних джерел енергії (IRENA), «зелені» джерела зараз становлять близько третини всіх енергетичних потужностей. Загалом у 2018 році в світі запрацювали ще 171 ГВт нових відновлюваних потужностей, пише Clean Technica.
Нові дані показують, що існує зростання відновлюваної енергії у всіх регіонах світу, хоча і на різних рівнях. Минулого року завдяки збільшення кількості вітрових і сонячних електростанцій «зелені» потужності зросли на 7,9%. Азія встановила 61% від загальної кількості нових установок відновлюваної енергетики, але темпи зростання нових потужностей були найвищими в Австралії завдяки інтересу до сонячної енергетики. Африка посіла третє місце з 8,4%. Всього на кінець 2018 року у світі налічувалося 2,351 ГВт відновлюваної енергії. Найбільша частка – у гідроенергетики, на яку припадає 1172 ГВт, за нею слідує енергія вітру – 564 ГВт та сонячна енергетика – 480 ГВт. При цьому, найбільший прогрес зафіксований саме у вітровій і сонячній енергетиці, які зросли на 84%. Лідерство серед країн, що встановили найбільше сонячних електростанцій утримують Китай, Індія, Японія і Південна Корея. Вражаюче зростання показали також США (8,4 ГВт), Австралія (3,8 ГВт) і Німеччина (3,6 ГВт).
«Відновлювана енергія отримала переконливе економічне обґрунтування і зарекомендувала себе як технологія вибору для нових потужностей виробництва електроенергії», – підкреслює глава IRENA Аднан Амін.
https://ecotown.com.ua/news/Vidnovlyuvani-dzherela-stanovlyat-tretynu-svitovykh-enerhopotuzhnostey/


В Лондоні ввели податок на забруднюючі автомобілі

З 8 квітня водії старих та найбільш забруднюючих атмосферу автомобілів, які хочуть в’їхати в центр Лондона, змушені будуть сплачувати додатковий збір. Більшість автомобілів, які не відповідають вимогам, повинні будуть платити 12,50 фунтів стерлінгів за в’їзд до так званої «зони ультранизьких викидів» – на додаток до вже існуючого збору проти перезавантаженості на дорогах, інформує ВВС.
Очікується, що новий податок щодня стягуватиметься з близько 40 тисяч автомобілів. Такий крок має зменшити забрудненість столиці Великобританії. Однак Федерація малого бізнесу заявила: багато дрібних компанії висловили занепокоєння щодо майбутнього свого бізнесу через додаткові податки.
Транспортні засоби можуть бути перевірені за допомогою онлайн-перевірки, втім, існує перелік транспорту, що не відповідає вимогам. Це мотоцикли, які не відповідають стандартам Euro 3, бензинові автомобілі і мікроавтобуси, які не відповідають стандартам Euro 4, дизельні автомобілі і мікроавтобуси, які не відповідають стандартам Євро 6. Той, хто не сплатить збір, буде оштрафований на 160 фунтів стерлінгів. Після першого порушення передбачене лише попередження.
У 2021 році зону стягування збору планують розширити, щоб охопити всю територію між північною і південною кільцевими дорогами.
https://ecotown.com.ua/news/V-Londoni-vvely-podatok-na-zabrudnyuyuchi-avtomobili/


Власник знаменитих проектів СЕС у вигляді панд в 2018 році зазнав збитків на суму 67 млн. доларів

Panda Green Energy оголосила про те, що сума її збитків в 2018 році перевищила 454 млн. Юанів (67,6 млн. Дол.), При цьому всього через кілька тижнів компанії доведеться виплатити значну частину своєї непогашеної заборгованості. Станом на кінець грудня минулого року, фінансові зобов’язання фірми перевищили її поточні активи приблизно на 928 млн. Юанів (приблизно 138 млн дол).
У 2018 році загальний сума надходжень Panda Green Energy склала близько 2,108 млн. Юанів (0,31 млн. Дол.), А прибуток до оподаткування (EBITDA) - 1,772 млн. Юанів (0,26 млн.дол.), Що свідчить про успіхи гонконгської компанії в порівнянні з попереднім роком. В першу чергу такі високі показники пов’язані з розширенням портфеля підприємства, як за рахунок розвитку його діяльності, так і за рахунок ряду придбань. Крім того компанії вдалося домогтися підвищення віддачі від своїх проектів завдяки впровадженню ефективних заходів у сфері експлуатації та технічного обслуговування.
У 2018 році ставка тарифу на електроенергію, вироблену електростанціями Panda Green Energy, в середньому дорівнювала 0,8 юанів за кіловат-час.Кроме того, в минулому році група додала 242,3 МВт сонячної генерації в свій портфель, і таким чином її загальна встановлена потужність досягла 2,3 ГВт.
Зростання потужностей в Китаї
В Panda Green заявили, що близько 96% її сонячних систем розташовані в Китаї. Найбільш активним ринком збуту, як пояснили в компанії, є район Внутрішня Монголія, де в минулому році було встановлено 330 МВт потужностей. Додатково до цього, через свої спільні підприємства фірма управляє ще кількома СЕС загальною продуктивністю 160 МВт в цьому регіоні.
Далі в рейтингу компанії йдуть автономний округ Нінся і провінція Цинхай, в кожній з яких група має по 200 МВт встановлених потужностей. Закривають п’ятірку регіональних лідерів провінція Шаньсі і район Синьцзян з 170 МВт і 120,2 МВт відповідно.
Дочірні компанії Panda Green Energy в 2018 році керували 61 СЕС загальною потужністю 1,9 ГВт. За рік ці установки виробили близько 2577,8 ГВт-год електроенергії, в той час як в 2017 році цей показник становив лише 1857,85 ГВт-год. Спільні підприємства, що належать компанії, загальна потужність яких становить 353,8 МВт, за минулий рік виробили близько 515 530 МВт-год електроенергії. Сукупно всі об’єкти сонячної і вітрової енергетики Panda Green Energy за рік виробили понад 3192,6 ГВт-год енергії.
Боргові проблеми
Незважаючи на зростання активності, Panda Green також має заборгованість на суму 22,511 млн. Юанів, частина з яких, а саме 5,522 млн. Юанів, повинна бути погашена протягом поточного календарного року, говориться в заяві Гонконгської фондової біржі. У 2018 році компанії вдалося залучити близько 9 млрд. Юанів фінансування за допомогою середньострокових боргових зобов’язань, банківських позичок і угод про фінансовий лізинг.
«У найближчому майбутньому нам необхідно буде забезпечити значний обсяг коштів для оплати цих фінансових зобов’язань, а також капітальних витрат по різним контрактним і іншим угодам», - відзначили в Panda Green. «Всі вищевикладені обставини свідчать про наявність суттєвої невизначеності в матеріальному плані, яка може поставити під сумнів здатність компанії і надалі продовжувати свою діяльність».
У березні група вже продала за 34 млн. фунтів свої діючі сонячні електростанції в Великобританії, щоб сплатити найнагальніші борги. Акціонери компанії також погодилися випустити нові акції на суму понад 68% від статутного капіталу, оскільки фірмі терміново потрібні кошти для погашення боргових зобов’язань, термін оплати яких закінчується вже в наступному місяці.
Про компанію
Panda Green Energy Group Limited (раніше відома як United Photovoltaics Group Limited,) - провідний світовий постачальник рішень в області екорозвитку зі штаб-квартирою в Гонконгу. Нові енергетичні проекти компанії розташовані по всій країні і в деяких зарубіжних регіонах.
Раніше ЕлектроВісті писали, що міжнародне агентство відновлюваної енергетики (IRENA) опублікувало черговий щорічний статистичний збірник відомостей про генеруючих потужностях, які працюють на основі відновлюваних джерел енергії, Renewable Capacity Statistics 2019. У 2018 році в світі було введено в експлуатацію 171 ГВт ВДЕ-електростанцій.
https://elektrovesti.net/65257_panda-green-v-2018-godu-ponesla-ubytki-na-summu-66-mln-doll-a-tem-vremenem-zadolzhennost-kompanii-prodolzhaet-rasti


Компанія LEGO виходить на ринок сонячної енергетики США

Холдингова компанія KIRKBI, яка також здійснює відбір інвестицій для LEGO, придбала пакет акцій Enerparc (США), дочірнього підприємства німецької Enerparc. Компанія Enerparc вже ввела в США 100 МВт сонячних потужностей, а по всьому світу – 2,5 ГВт, повідомляє Forbes.
З 2017 року LEGO на 100% забезпечується відновлюваною енергією, а також інвестує в нові проекти з розвитку сонячної енергетики.
Томас Лау Шляйхер, директор з інвестицій KIRKBI сказав:
«Придбання частки в Enerparc дає нам можливість вийти на ринок сонячної енергетики з уже налагодженими операційними і комерційними процедурами. Очікуємо подальше зростання сектора ВДЕ і раді бути частиною цього тренду».
https://ecotown.com.ua/news/Kompaniya-LEGO-vykhodyt-na-rynok-sonyachnoyi-enerhetyky-SSHA/

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами