Альтернативна енергетика в світі: 03-09.09.2018



Каліфорнія має намір домогтися виробництва 100% електроенергії за рахунок чистих джерел до 2045 р

Законодавчі збори Каліфорнії схвалив законопроект, відповідно до якого до 2045 року виробництво електроенергії на території штату має повністю забезпечуватися за рахунок екологічно чистих джерел енергії.
В даний час близько 44% електроенергії в штаті проводиться за рахунок поновлюваних джерел і гідроенергетики.
Каліфорнія позиціонує себе як лідера в боротьбі з наслідками зміни клімату в США. Влада штату і раніше вживають заходів для скорочення шкідливих викидів, незважаючи на політику президента США Дональда Трампа, який скасував жорсткі вимоги до рівня забруднення повітря в Каліфорнії, а також вживає заходів для підтримки вугільних електростанцій.
Раніше в цьому році Каліфорнія ввела вимогу, щоб практично всі споруджувані в штаті будинку мали на даху сонячні панелі.
«Я думаю, все це пояснюється економічними причинами, - цитує агентство Bloomberg аналітика Raymond James Financial Inc. Павла Молчанова. - Ймовірно, Каліфорнія зуміє досягти повного виробництва електроенергії за рахунок чистих джерел за 15 років».
Каліфорнія стане другим після Гаваїв штатом в США, які планують 100% -ний перехід на екологічно чисті джерела енергії.
https://interfax.om.ua/news/eonomic/527715.html


У Німеччині встановили 100 тис домашніх систем зберігання електроенергії

У Німеччині відбувся урочистий запуск стотисячного домашнього накопичувача енергії, повідомляє німецький Союз сонячної енергетики (BSW-Solar).
Сьогодні в ФРН кожна друга сонячна електростанція купується разом з накопичувачем енергії, який дозволяє істотно збільшити частку власного споживання сонячної електрики. Ну і для енергосистеми від накопичувачів велика користь - вони згладжують піки виробництва і споживання енергії.
Ринок (кількість установок систем зберігання енергії в рік) подвоюється кожні два роки. Триваюче зниження вартості накопичувачів енергії може навіть прискорити розвиток. Очікується, що позначку в 200 тисяч ринок може подолати протягом наступних двох років.
Раніше ЕлектроВісті писали, що Китай в 2018 році встановив стільки акумуляторних батарей, скільки за всі минулі роки разом узяті. Так, за станом на початок 2018 у Китаю в роботі було тільки 389 МВт встановлених потужностей систем акумулювання енергії. А до серпня 2018 у країні запустили ще 340 МВт нових потужностей.
http://elektrovesti.net/62505_vgermanii-ustanovili-100-tys-domashnikh-sistem-khraneniya-elektroenergii


ЄС скасував санкції для імпортерів сонячних батарей з КНР

Європейський союз прийняв рішення не продовжувати дію штрафних санкцій для імпортерів сонячних батарей з Китаю, йдеться в повідомленні Європейської комісії.
Таке рішення було прийнято з урахуванням інтересів виробників сонячних панелей ЄС, їх користувачів і імпортерів і є в цілому найбільш сприятливим для регіону і для реалізації Євросоюзом нових цілей з відновлюваних джерел енергії, відзначається в документі.
Антидемпінгові заходи на китайські сонячні панелі були введені на початку грудня 2013 року терміном на два роки. У наприкінці 2015 року ці фірми були продовжені. У березні 2017 року Єврокомісія вирішила зберегти їх ще на 18 місяців.
https://interfaxcom.ua/new/economic/28935.html

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами