АТ “ЕКУ” розпочав гарантований викупу е/е та балансування зеленої генерації

⚡⚡ 31  ЕнергоДжерела від Newfolk Oil&Gas 24-30.07.2023
31_ЕнергоДжерела_24-30.07.2023

Державний енерготрейдер АТ “ЕКУ” розпочав надавати послуги гарантованого викупу електроенергії та балансування зеленій генерації

АТ “Енергетична компанія України” (АТ «ЕКУ») уклала перші угоди з виробниками енергії з відновлювальних джерел (ВДЕ) щодо послуг балансування та гарантованого викупу електроенергії. Про це повідомив генеральний директор АТ “ЕКУ” Віталій Бутенко 27 липня на форумі “Зелене відновлення України”, організованому Energy Club. Ця пропозиція входить в комплексний пакет, підготовлений компанією для роботи зеленої генерації на вільному ринку.
Через важкість прогнозування виробництва для ВДЕ послуга балансування має попит. Вона допомагає виробникам з ВДЕ позбутися фінансових витрат і оптимізувати небаланси через механізми державної балансуючої групи, що є другою за розмірами на ринку.
Крім того, державний енреготрейдер гарантує реалізацію 100% зеленої електроенергії за прогнозним графіком та ринковою ціною, повну і своєчасну оплату за придбану електроенергію.

Нова електротехнічна лабораторія обслуговуватиме станції ДТЕК ВДЕ
Велика кількість електротехнічного обладнання, зокрема кабельних ліній, на енергетичних об’єктах потребує постійного моніторингу та обслуговування. Для цього ДТЕК ВДЕ придбав електротехнічну лабораторію - спеціальне авто, укомплектоване технологічним вимірювальним обладнанням.
Електротехнічна лабораторія буде надавати послуги сонячним і вітровим електростанціям ДТЕК ВДЕ, а також може допомагати зовнішнім замовникам, як на комерційній основі, так і під час термінового відновлення електромереж після ворожих руйнувань.
«На ранніх стадіях за допомогою ЕТЛ можна виявити місця погіршення ізоляції та здійснити заходи для усунення дефекту з мінімальними втратами генерації електроенергії станцією. Інша справа, коли пошкодження кабелю вже відбулося. В такому разі лабораторія виконує оперативний виїзд з метою пошуку місця пошкодження та виконання аварійного ремонту. Якщо пошкодження візуально виявити не вдається, то обладнання та прилади, які є в лабораторії, дозволяють «просканувати» маршрут прокладання кабелю під землею і знайти точне місце, де потрібно розкопати ділянку та полагодити кабель», - розповідає Ярослав Храбуст, директор компанії «ВІНД ТЕХ»,

АТ "Оператор ринку" запустило платформу для роздрібної торгівлі електроенергією Retail Energy Platform (REP).
"20% від загального обсягу споживання електроенергії в державі постачальники купують на майданчику "Оператора ринку". REP – це наше нове ІТ-рішення як легко споживачу знайти свого постачальника. Платформа дозволяє швидко і безкоштовно знайти потрібні кіловат-години у постачальників – у ліцензованих учасників ринку електричної енергії", – коментує генеральний директор АТ "Оператор ринку" Олександр Гавва.

--------------------

Увесь контент для вас у відкритому доступі:
Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/oxwx/
Завантаження: https://drive.google.com/file/d/15PZpmUkovgj0QvENknJPLYZeTghUG9Fb/view?usp=drive_link
Відео: https://youtu.be/AY-N0jjZT78

Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами