ЄБРР виділить EUR7 млн "Еко-Оптіма" для 2-ї черги Яворівської СЕС

Відповідний проєкт схвалила рада директорів ЄБРР 19 червня, повідомив старший радник із зовнішніх зв'язків банку Антон Усов агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.
Загальна вартість другої черги Яворівської СЕС, згідно з інформацією на сайті банку, оцінюється в EUR27,8 млн.
Проєкт реалізується в рамках нещодавно затвердженої ЄБРР III Програми фінансування альтернативної енергетики в Україні (USELF III) загальним обсягом EUR 250 млн.
Яворівську СЕС будує група "Еко-Оптіма", яка вже побудувала її першу чергу потужністю 36 МВт в Терновиця (Львівська обл.). Як повідомляється на сайті компанії, запуск другої черги намічено на друге півріччя поточного року.
"Еко-Оптіма" управляє парком СЕС і вітроелектростанцій (ВЕС), частина яких побудована з використанням кредитних коштів ЄБРР. У Старому Самборі (Львівська обл.) Компанія ввела дві черги ВЕС на 34 МВт. Проєкт реалізований із залученням коштів ЄБРР та Фонду чистих технологій Світового банку.
У 2013-2015 рр. "Еко-Оптіма" побудувала Богородчанського СЕС на 2,8 МВт, Самбірську СЕС на 8 МВт. У січні 2019 року ввела Глиняни СЕС на 3,5 МВт, в березні 2019 року - Бориславську СЕС на 8,5 МВт. Компанія також побудувала дві біопаливні електростанції на 2 МВт і 1,5 МВт.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами