Баланс енергетики України №4, 2018



Майже кожного дня ми отримуємо новини про впровадження нових об’єктів відновлюваної енергетики в Україні. Це дійсно шлях майбутнього, який обирає весь світ. Втім, для кожної країни перехід до використання альтернативних джерел енергії має свої особливості, спричинені історичними та економічними факторами. Самі альтернативні джерела енергії теж мають власні недоліки, про які не варто забувати. Аналітики передбачають, що за кілька десятків років гостро постане питання утилізації відпрацьованих фотоелектричних елементів, а це неабиякий виклик. Наразі мало просто будувати об’єкти ВДЕ, варто освоювати нові технології, зокрема з накопичення енергії. Про переваги та недоліки різних видів генерації енергії та про їх значення у загальному балансі можна почитати в аналітичному огляді Юрія Епштейна.

Якщо є певні виклики, то мають бути і рішення. У високотехнологічній галузі генерації енергії не обійтись без впровадження найсучасніших технологій. Досить часто, сама галузь стає тим чинником, який дає поштовх для перенесення технологій в інші сфери. Інтерес до технології blockchain та інших цифрових технологій в енергетичній галузі швидко зростає. Тому пропонуємо ознайомитись зі змістовним оглядом про сучасні тенденції енергоринку та місце українських енергопідприємств в ньому в статті «Цифрова енергетика. Чому це майбутнє енергетичних ринків».

Щойно вийшов прогноз розвитку енергетичних ринків від Міжнародної енергетичної агенції. На думку аналітиків агенції, головною рушійною силою у розвитку глобальних енергетичних ринків стануть рішення урядів країн, в залежності від яких будуть розвиватись окремі напрямки. Загалом, автори звіту називають майбутнє «періодом наростаючої невизначеності» тож за таких умов варто приділяти особливу увагу енергетичній безпеці.

 

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами