USAID передало Україні газотурбінну мобільну електростанцію для забезпечення потреб в електроенергії

⚡⚡ 7 ЕнергоДжерела від Newfolk Oil&Gas 06-12.02.2023
photo_2023-02-12_12-28-25

Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/hras/index.html
Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1d2e_LXcwh98QardzaxuNqIMyj0aQTbiU/view?usp=share_link
Відео: https://youtu.be/xXSUZtGUInw
--------------------

USAID передало Україні газотурбінну мобільну електростанцію для забезпечення потреб в електроенергії
7 лютого 2023 року Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) передало Уряду України мобільну газотурбінну електростанцію загальною потужністю 28 МВт. У церемонії передачі взяли участь міністр енергетики України Герман Галущенко, заступниця Адміністратора USAID Ізобель Коулман, посол Сполучених Штатів Америки Бріджит Брінк, керівники підприємств енергетичної сфери України. Ця допомога дозволить Україні збільшити постачання електроенергії до житлових будинків, лікарень, шкіл, об’єктів критичної інфраструктури тощо.
Ця мобільна електростанція, вироблена у США компанією «General Electric», є одним із прикладів допомоги USAID енергетичному сектору України з початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації. USAID вже доставило понад 1500 генераторів у 22 області України, і ще більше допомоги вже у дорозі.

В лікарні найбільш зруйнованого села Київщини встановили СЕС та теплові насоси
Це перший медичний заклад в Україні, де встановлена така енергоефективна система На Київщині в селі Горенка, що у Бучанському районі, на даху пошкодженої російськими військами амбулаторії встановили сонячну електростанцію та тепловий насос "ґрунт-вода" для опалення.
Автономне енергопостачання дозволить медичному закладу покривати до 60% своїх потреб, повідомляє голова Комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький у Facebook.
Зазначається, що російські війська зруйнували систему опалення амбулаторії. За даними ООН, після російської окупації село Горенка було зруйноване приблизно на 80%. Він наголосив, що використання джерел "зеленої" енергії дозволить зменшити витрати на опалення на близько 80%. За підрахунками експертів, витрати за реконструкцію системи опалення та встановлення сонячних панелей окупляться за 6-7 років.

До кінця найскладнішого опалювального сезону шахтарі ДТЕК Енерго планують ввести в роботу 6 нових лав
Працівники вугледобувних підприємств ДТЕК Енерго продовжують працювати на максимумі, щоб підтримувати надійність української енергосистеми.
Так, для забезпечення потреб українських теплоелектростанцій у вугіллі, лише у січні шахтарі компанії ввели в роботу 2 нові лави. Загалом з початку найскладнішого опалювального сезону їх було введено 10, ще 6 нових лав шахтарі планують ввести до його завершення. Всього у 2022 році вугледобувними підприємствами компанії було введено в роботу 28 нових лав.


Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами