Total Eren виходить на український ринок, а під Києвом будують нову біоТЕС


Цифра тижня: 350 млн. євро отримає українська вітрогенерація від NBT, Total Eren та ЄБРР

Про це під час зустрічі в Давосі домовились представники західних компаній, ЄБРР та України. Знаковою подією для Українського ринку альтернативної енергетики можна вважати прихід інвестицій дочірньої компанії французького гіганта Total Eren. Упродовж наступних 18 місяців компанії планують інвестувати у будівництво вітропарку Сіваш на північному узбережжі. Угоду підписали керівник Total-Eren Давід Корчіа, керівник NBT Жоар Вікен та Віце-Президент ЄБРР Алан Пілу.
Цікавою для України є подія, яка може дати старт новому цікавому напрямку у геологорозвідці. В службі Держгеонадр повідомили про зустріч з австрійським професором, економічним геологом та експертом Агентства з питань міжнародної мінеральної політики Гюнтером Тіесом. Під час зустрічі обговорювали співпрацю в рамках міжнародного проекту H2020, який має на меті вивчення можливостей розробки родовищ ніобію, танталу та інших рідкоземельних корисних копалин, які є критичною сировиною для Європейського Союзу, зокрема, для енергетичної промисловисті. 

Законопроект тижня: Тривають обговорення щодо ринку ринку твердого біопалива

Голова Держенергоефективності Сергій Савчук на нараді з представниками Мінекономрозвитку, Міненерговугілля, Мінрегіону, Мінагрополітики, Держлісагентства, ДП «Прозорро», Біоенергетичною асоціацією України (БАУ) розглянув  законопроект, який має на меті запровадити систему електронної торгівлі твердим біопаливом в Україні. 
На думку С. Савчука, перевагами електронної системи торгівлі біомасою є організація стабільного, конкурентного та прозорого ринку біопалива; гарантований збут біомаси для виробників енергії;свстановлення справедливої ринкової ціни на сировину. Такі висновки засновані на здосвіді країн ЄС.

Подія тижня: В місті Славутич під Київом може з’явитись нова біоТЕС

Мер міст, Юрій Фомічов, вважає, що ця котельня робить місто енергонезалежним від газу. Завершити будівництво об’єкта та ввести в експлуатацію планують до кінця цього року. Потужність електростанції складе більше 10 МВт. Якщо вся енергія буде віддаватись в мережу - це буде більше 25 МВт теплової енергії, зазначає Юрій Фомічов. БіоТЕС буде знаходиться в межах території міста в промисловій зоні.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами