51 ЕнергоДжерела 12-18 грудня 2022

⚡⚡ 51 ЕнергоДжерела від Newfolk Oil&Gas 12-18 грудня 2022
photo_2022-12-18_14-22-04

Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/gmmm/index.html
Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1KZZv6f4QIOvql87SKk70edAY3QOzLC8A/view?usp=share_link
Відео: https://youtu.be/FzxltWgrX5A
--------------------

Герман Галущенко і Фатіх Біроль підписали дворічну програму співпраці між Урядом України і Міжнародним енергетичним агентством з метою відновлення української енергосистеми після руйнувань, спричинених російською військовою агресією, та подальшого будівництва безпечного, сталого енергетичного майбутнього.
Спільна робоча програма зосереджена на ключових коротко- та довгострокових енергетичних пріоритетах України з акцентами на енергетичній безпеці, переході на чисту енергію та плані відновлення енергетичного сектору.
«Посилена безпека та перехід на безвуглецеву енергію – це фундаментальні принципи, на яких базуватимуться процеси відновлення енергетичного сектору України після перемоги. Попри війну ми не відмовляємося від попередніх планів розвивати відновлювану енергетику та підтримувати загальносвітовий тренд «зеленого» переходу. Спільна програма з Міжнародним енергетичним агентством сприятиме залученню якісної експертизи, кращих світових практик та широкому запровадженню новітніх технологій для відбудови сучасної енергетичної системи України», наголосив Герман Галущенко.

Електростанції ДТЕК ВДЕ в листопаді згенерували електроенергію, якої достатньо для потреб 190 тисяч домогосподарств
Компанія ДТЕК ВДЕ на своїх генеруючих підприємствах у листопаді 2022 року згенерувала 28,7 млн кВт-год зеленої електроенергії. Цього обсягу достатньо для покриття місячної потреби в електроенергії для майже 190 тисяч домогосподарств*.
Компанія підтримує роботу власних генеруючих потужностей в Україні для того, щоб вони могли виробляти максимальну кількість електроенергії і таким чином зменшувати її дефіцит під час опалювального сезону.
«Зараз держава має використовувати всі можливості, щоб нарощувати власну генерацію електроенергії. В цій ситуації саме галузь ВДЕ готова підставити своє плече – інвестори пропонують добудувати нові потужності. Навіть в умовах війни. Цим шансом треба скористуватися, адже від енергетики, без перебільшення, залежить питання виживання країни», - заявив генеральний директор ДТЕК ВДЕ Олександр Селищев.

ЄК профінансує програму по заміні ламп розжарювання на LED-лампи в Україні
Ціль українського Уряду — провести заміну 50 млн ламп. Єврокомісія профінансує закупку близько 30 млн світлодіодних лампочок для України.
Перша віцепрем'єр-міністр - міністра економіки України Юлії Свириденко анонсувала запровадження в Україні найближчим часом програми безкоштовного обміну для населення: застарілі лампи розжарювання можна буде обміняти на нові світлодіодні, йдеться у повідомленні на сайті Мінекономіки.
Для суттєвого скорочення навантаження на енергосистему всього планується провести заміну 50 млн ламп.

Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами