50 лікарень в Україні обладнають гібридними фотоелектричними станціями безкоштовно

⚡⚡ 18 ЕнергоДжерела від Newfolk Oil&Gas 24-30.04.2023
18_ЕнергоДжерела_24-30.04.2023
Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/xrcx/
Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1i9C79tPvSUFsMRbIUTbwNLaFzwWVsyJi/view?usp=share_link
Відео: https://youtu.be/4eNA61qL_xQ
--------------------

В Україні 50 лікарень безкоштовно обладнають сонячними панелями
В Україні 50 лікарень безкоштовно обладнають гібридними фотоелектричними станціями, що дозволить критичним відділенням безперебійно працювати щонайменше 2-3 години. Наразі обладнання потужністю 44,59 кВт вже встановлюють у Чернігівській обласній дитячій лікарні та в Іванківській центральній районній лікарні з потужністю 25,07 кВт, повідомляє Урядовий портал.
Зазначається, що ці станції складаються з сонячних панелей, інверторів та системи збереження енергії. Ініціатива реалізується у рамках проєкту "50 сонячних лікарень" за підтримки благодійною організацією "Фонд “Енергетична Дія для України”. В повідомленні наголосили, що проєкт дозволять лікарням бути стійкішими під час аварійних відключень електроенергії на тлі енергетичного тероризму росіян та бути готовими до надзвичайних ситуацій.

НКРЕКП вдосконалила доступ виробників біометану до газової інфраструктури
Нацкомісія, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комуслуг (НКРЕКП), 25 квітня 2023 року схвалила і оприлюднила проєкт постанови щодо сприяння розвитку виробництва біометану.
"Схвалення цього проєкту постанови є важливим кроком для розвитку виробництва біометану в Україні та досягнення кліматичної нейтральності, що є стратегічним напрямком реформування енергетичного сектору в країнах-членах ЄС та Україні", - прокоментували у Комісії.
Згідно із проєктом постанови, одним зі шляхів підвищення енергетичної незалежності сьогодні розглядається використання відновлюваних газів, таких як біометан, який вважається економічно ефективним способом декарбонізації енергетики й економіки України.

Держгеонадр реалізувала спецдозволів на 37,8 млн грн
Державна служба геології та надр України на минулому тижні (17-23 квітня) реалізувала через електронні аукціони спецдозволів на користування надрами на загальну суму 37,8 млн грн.
За даними моніторингу дозвільної діяльності та змін у регулюванні видобувної галузі "НадраMonitor", на других цього року онлайн-аукціонах з продажу спеціальних дозволів на користування надрами цінову пропозицію отримали вісім спецдозволів. Їхня сукупна стартова ціна складала 29,9 млн грн.
Під час торгів були продані ділянки надр із покладами суглинку, сапропелю, глини легкоплавкої, супіску, кам’яного вугілля, торфу.

Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами