50 ЕнергоДжерела 5-11 грудня 2022

⚡⚡ 50 ЕнергоДжерела від Newfolk Oil&Gas 5-11 грудня 2022
photo_2022-12-11_14-50-30

Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/sycj/index.html
Завантаження:  https://drive.google.com/file/d/1KSHBEyNGktUrveW2XCVo4ceblx0YIRzc/view?usp=share_link
Відео: https://youtu.be/Fp3AojSpOn4
--------------------

Повоєнне відновлення енергосектору України передбачатиме його зелену трансформацію та відкриває перспективи для бізнесу – Ярослав Демченков
Заступник міністра енергетики України з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков взяв участь у Чесько-українському бізнес-вебінарі, організованому Торговою палатою Чехії у співпраці з Торгово-промисловою палатою України. Участь у заході також взяв заступник міністра закордонних справ Чеської Республіки Мартін Дворжак, керівництво палат та представники чеського бізнесу.
Ярослав Демченков поінформував учасників про втрати української енергосистеми внаслідок прицільних ракетних атак з боку росії. Він наголосив, що енергетики розпочинають ремонти пошкодженого обладнання одразу ж після завершення обстрілів та цілодобово працюють над відновленням електропостачання.
«Щоб пережити цю зиму, нам потрібно більше техніки та матеріалів для ремонтів. Пріоритетним є високовольтне обладнання, проте енергетичні компанії потребують не лише його. Ми дуже цінуємо підтримку наших партнерів, які надають обладнання для відновлення нашої енергетичної інфраструктури», - зазначив заступник міністра.
Водночас він наголосив, що виклики та труднощі сьогодення не заважають планувати майбутнє енергетичного сектору України.

Дубно у цьому ОЗП перейшло на альтернативні газу джерела опалення
Місто Дубно із населенням майже 40 тис. мешканців у Рівненській області вперше у нинішньому осінньо-зимовому періоді перевело все опалення із природного газу на альтернативні види палива. Про це міський голова Дубно Василь Антонюк повідомив агентству "Інтерфакс-Україна".
"Цього сезону у нас уже все опалення міста на альтернативних видах. Це, перш за все, тріска, а також пелети, торфобрикет, торфокрихта. Для цього ми перевели на біопаливо п'ять із восьми котелень міста. Дубно цей проєкт коштував приблизно 25 млн грн. Враховуючи реальну вартість природного газу, він окупиться через три-чотири роки", – розповів він.

У Раді зареєстрували проєкт Постанови “Про розвиток водневої енергетики”
Постанова пропонує утворити Консультативну раду з питань розвитку водневої енергетики У Верховній Раді нардеп Олександр Дануца зареєстрував проєкт Постанови №8258 “Про розвиток водневої енергетики з метою забезпечення економічної та енергетичної безпеки України”.
Документ покликаний забезпечити правове підґрунтя для розвитку водневої енергетики та розробку належної нормативно-правової бази. В пояснювальній записці до Постанови підкреслили, що така база регламентуватиме виробництво і використання водню у національних енергійних потребах та його експорт до ЄС.

Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами