42 ЕнергоДжерела 10-16 жовтня 2022

⚡⚡ 42 ЕнергоДжерела від Newfolk Oil&Gas 10-16.10.2022
photo_2022-10-16_17-55-55

Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/isys/index.html
Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1y4JZSqrLcxF2HDxtBnAutR8AcWWi_U-O/view?usp=sharing
Відео: https://youtu.be/pIWwew6kHPw

--------------------

До кінця року в Україні запрацюють перші два біометанові заводи
До кінця 2022 року в Україні запрацюють перші два біометанові заводи, повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.
«Україна знаходиться на стартовій позиції запуску виробництва біометану. До кінця 2022 року в нашій державі запрацюють перші два біометанові заводи. Один на Чернігівщині потужністю до 3 млн. куб. м палива на рік, другий – у Вінницькій потужністю до 10 млн куб. м на рік», - йдеться у повідомленні.
Зазначається, що у 2023 році планують приєднатися ще п'ять виробників. У міністерстві повідомляють, що за розрахунками Біоенергетичної асоціації, до 2030 року Україна здатна повністю замістити імпортований природний газ обсягом до 10 млрд куб м на рік і в цій частині стати енергонезалежною.

Гарантія походження – необхідний інструмент для розвитку ринку ВДЕ
Питання нормативного упорядкування ГП – це актуально та важливо, оскільки ГП відкривають можливість сонячним станціям експортувати електроенергію до ЄС з підтвердженням її походження. Асоціація працює над гарантіями походження та їх правовим регулюванням ще з січня 2021 року, коли ми почали вивчати нормативне регулювання в ЄС та іноземний досвід їх використання”, - зазначив Артем Семенишин, виконавчий директор Асоціації сонячної енергетики України.
Експерт зауважив, що механізм ГП необхідний для реалізації заявлених планів повоєнного відновлення. Зокрема, для створення кластеру виробництва водню в Україні з використанням сонячної, вітрової та гідро- електроенергії, щоб забезпечити досягнення Європейських цілей до 2030 року з декарбонізації та скорочення споживання російських енергоресурсів.

Україна припиняє експорт електроенергії через російські ракетні обстріли енергетичних об’єктів
росія продовжує здійснювати енергетичний терор проти України, а також посилює енергетичний тиск на Європейський Союз.
Українська електроенергія, яку ми експортували після синхронізації до ЄС, а також окремими лініями до Молдови і Польщі, допомагала Європі заміщати російський газ та підтримувала стабільність європейської енергосистеми.
Навіть після того, як була зупинена Запорізька атомна електростанція, що більше 7 місяців знаходиться в російській окупації, Україна виконувала свої зобов’язання перед європейськими партнерами з експорту електроенергії.
Але сьогоднішні ракетні обстріли, що вразили теплову генерацію і електричні підстанції, змушують Україну піти на припинення з 11 жовтня 2022 року експорту електроенергії задля стабілізації власної енергосистеми.

Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами