28 ЕнергоДжерела 3-9 липня 2023

⚡⚡ 27  ЕнергоДжерела від Newfolk Oil&Gas 03-09.07.2023
28_ЕнергоДжерела_03-09.07.2023

ЄУЕА спільно з АЕМУ розпочали реалізацію грантового проекту SMARTER4EU
Європейсько-українське енергетичне агентство (ЄУЕА) спільно з Асоціацією “Енергоефективні Міста України” (АЕМУ) розпочали реалізацію грантового проекту SMARTER4EU, який фінансується Європейською Комісією. Ця ініціатива базується на напрацюваннях проекту SMARTER Finance for Families, який успішно розширив програми “Зелені будинки та Зелена іпотека” в 12 європейських країнах за підтримки Програми Горизонт 2020 Європейської Комісії.
В основі проекту SMARTER4EU лежить концепція поєднання недорогої, надійної екологічної сертифікації з перевіреним високим стандартом енергоефективності в будинках. Заохочуючи власників будинків зниженою екологічною іпотекою від банків-партнерів, ця ініціатива ефективно стимулює впровадження екологічних практик. Для надання комплексних рекомендації для інвесторів і забудовників житлових будинків, проект пропонує «Інструментарій для інвесторів і забудовників житлових будинків: зелені будинки та зелені іпотечні кредити», у якому представлено наочний приклад, наданий Радою зеленого будівництва Румунії (RoGBC).

Депутати пропонують законодавчо врегулювати митне оформлення біометану
Група народних депутатів пропонує внести зміни до Митного кодексу України щодо митного контролю та митного оформлення біометану, що переміщується трубопровідним транспортом через митний кордон України
Відповідний законопроєкт №9456 зареєстровано у Раді 3 липня, передає "Інтерфакс-Україна".
Як зазначено у пояснювальній записці, наразі в Україні відсутні законодавчі механізми, не створені сприятливі умови для виробництва біометану, існує питання його неврегульованого митного оформлення. Водночас, Україна має найбільшу в Європі площу сільськогосподарських угідь, а сировина для біометану – це відходи аграрного сектору, тому потенціал його виробництва великий.

В першому півріччі 2023 року ДТЕК Енерго інвестував 1,5 млрд грн в ремонти ТЕС
ДТЕК Енерго активно готується до опалювального сезону 2023/2024. За шість місяців цього року компанія вже вклала 1,5 млрд гривень в ремонти енергоблоків власних теплоелектростанцій. Про це повідомив генеральний директор ДТЕК Енерго Ільдар Салєєв на своїй сторінці у Facebook.
«Задача нетривіальна. Лише ТЕС ДТЕК з лютого минулого року були атаковані росією більше 40 разів. Наслідки говорять самі за себе. Більше тисячі одиниць пошкодженого обладнання. Внаслідок атак недоступні енергосистемі 1,4 ГВт потужностей теплової генерації компанії. На відновлення обладнання потрібно щонайменше 7 млрд грн. В умовах війни – обсяги колосальні. Для покриття такої величезної суми ми будемо залучати як власні ресурси, так і розраховуємо на державну програму відновлення української енергетики», - пояснив Салєєв.
--------------------

Увесь контент для вас у відкритому доступі:
Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/dqgm/
Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1zAq148id5I4XVjtNNkp000Pldor1ATrv/view?usp=drive_link
Відео: https://youtu.be/IXqKoRKW3YU

Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами