23 Енергоджерела: 30 травня - 5 червня 2022

23е

Слава Україні! Героям Слава!
Друзі, команда Ньюфолк продовжує інформувати вас про оперативні новини нашої галузі. В цьому дайджесті ми зібрали основне, що відбулось за цей тиждень.
Працюємо і перемагаємо на всіх фронтах!
Ми продовжуємо і надалі викладати наші видання у вільний доступ:


Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/vedn/
Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1q1Fmv8F2PNvZ4o5hEQm6NrQV7OXXflzA/view?usp=sharing
Відео: https://youtu.be/c7rWtDW63Qg

Читайте в номері:

Енергоатом" та американська Westinghouse підписали угоду про постачання ядерного палива на всі українські АЕС
ДП "НАЕК "Енергоатом" та американська Westinghouse 2 червня на майданчику Хмельницької АЕС підписали угоду про постачання ядерного палива на всі АЕС України.
"У зв'язку із відмовою від закупівлі російського ядерного палива "Енергоатом" домовився зі своїм стратегічним партнером – компанією Westinghouse – про збільшення обсягів постачання американського ядерного палива для всіх українських АЕС", - зазначили в компанії.
Крім того, "Енергоатом" та Westinghouse 2 червня на ХАЕС підписали ще дві угоди: про збільшення з п'яти до дев'яти одиниць кількості ядерних енергоблоків, які будуватимуть за технологією AP 1000 в Україні, та про створення інженерно-технічного центру Westinghouse в Україні.

Знищено сонячну електростанцію у Мерефі в Харківській області
Російські військові у суботу обстріляли та знищили електропідстанцію з сонячними батареями у Мерефі в Харківській області. СЕС побудували на колишньому сміттєзвалищі у кредит.
"Тут розташована сонячна електростанція з виробництва сонячної електроенергії для України... Повністю мирний об'єкт. Ніякої військової інфраструктури тут немає. Просто сонячна електростанція", — розповів керуючий електростанції Володимир Рончаковський та додав, що станція повністю вийшла з ладу.

Обсяги експорту електроенергії з України до Польщі потенційно можуть зрости до 1 ГВт - Герман Галущенко
Сьогодні за підсумками українсько-польських міжурядових консультацій міністр енергетики України Герман Галущенко і міністр клімату та довкілля Польщі Анна Москва підписали Меморандум про наміри щодо співробітництва у сфері енергетики з метою підвищення енергетичної безпеки в Центральній та Східній Європі та відмови від постачання російських енергоносіїв.
Держави домовилися вжити спільних заходів для розвитку ринкової транскордонної торгівлі електроенергією. Так, у меморандумі йдеться про наміри відновлення міждержавної повітряної лінії між Україною і Польщею для введення її в експлуатацію на напругу 400 кВ у найкоротші терміни. Відновлення інтерконнектору сприятиме безпеці роботи української енергосистеми та енергосистем європейських країн, а також суттєво збільшіть можливості обміну електроенергією між Польщею та Україною. Сторони домовилися розробити ринкові правила розрахунку та розподілу пропускної спроможності.


Ткож читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами