23 ЕнергоДжерела 29.05-04.06.2023

⚡⚡ 23 ЕнергоДжерела від Newfolk Oil&Gas 29.05-04.06.2023
23_ЕнергоДжерела_29.05-04.06.2023
Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/vghq/
Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1IfwLz2UsvzNCDBMtgT1kayblM2T5O0LO/view?usp=drive_link
Відео: https://youtu.be/ZrAHXEaWYnE

--------------------

В Україні прагнуть збудувати малі "зелені" електростанції з дешевою енергією
Голова правління ПрАТ "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що в Україні планується змінити формат енергосистеми в наступні роки, а саме побудувати менші за масштабом “зелені” електростанції.
Він зазначив, що багато невеликих електростанцій складніше вивезти з ладу ракетами або дронами, ніж одну велику.
“Можна завдати багато шкоди, поціливши ракетами в електростанцію потужністю 1000 МВт. Інша річ – розбити 100 електростанцій потужністю 10 МВт”, – сказав Кудрицький.
Він підкреслив, що децентралізація енергосистеми – це не лише питання ефективності, а й вимога безпеки. “Немає потреби відновлювати все як було. Ми плануємо робити краще, застосувати сучасніші технічні рішення, більше захистити об’єкти”, – додав він.

Завдяки ГЕС та ГАЕС вдалося збалансувати енергосистему під час надзвичайної ситуації 30 травня
У вівторок в Об’єднаній енергосистемі України відбулася нештатна ситуація, що призвела до аварійних відключень та тимчасового знеструмлення 2 мільйонів споживачів у 12 областях України.
Завдяки злагодженій роботі ГЕС та ГАЕС Укргідроенерго за командою диспетчера НЕК Укренерго вдалося збалансували енергосистему. Всі гідроелектростанції Укргідроенерго завантажувались на повну потужність задля підтримання частоти та відповідно підтримання балансу електроенергії в енергосистемі України.
Після встановлення нормального режиму роботи енергосистеми, орієнтовно через 1 годину з початку подій, гідроелектростанції Укргідроенерго повернулись до звичайного режиму роботи згідно з графіком.

Уряд оголосив про підняття тарифу на е/е для населення до 2,64 грн/кВт-год
З 1 червня до 31 грудня 2023 року включно тариф на електроенергію для індивідуальних та колективних побутових споживачів становитиме 2,64 грн/кВт-год (із ПДВ).
Тариф закріплено постановою Кабінету міністрів №544 від 30 травня 2023 року, якою внесено зміни до постанови №483 від 5 червня 2019 року щодо покладання спеціальних обов'язків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення суспільних інтересів у процесі його функціонування.
Згідно з постановою тариф становить 2,2 грн/кВт-год плюс ПДВ 0,44 грн/кВт-год.

Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами