17 Енергоджерела: 18-24 квітня 2022

17 енерго

Слава Україні! Героям Слава!
Друзі, команда Ньюфолк продовжує інформувати вас про оперативні новини нашої галузі. В цьому дайджесті ми зібрали основне, що відбулось за цей тиждень.
Працюємо і перемагаємо на всіх фронтах!
Ми продовжуємо і надалі викладати наші видання у вільний доступ:



Онлайн
:  https://online.fliphtml5.com/ouprj/nkoq/
Завантаження:  https://drive.google.com/file/d/17Ot2p6LokMUp8ruqP4gqTt-zhVsZhKHy/view?usp=sharing
Відео:  https://youtu.be/8pq7hhBfnh8

Збитки сектора відновлюваної енергетики в Україні можуть перевищити 1 млрд. доларів
Конфлікт між Росією та Україною завдав збитків українській інфраструктурі на суму до $63 млрд. Збитки сектора відновлюваної енергетики в Україні можуть перевищити 1 млрд. дол.
Такі дані озвучили аналітики компанії Verisk із посиланням на оцінки Київської школи економіки у колонці для видання Bulletin of the Atomic Scientists.
Поки що рано оцінювати збитки, але за даними Verisk, тільки потенційні застраховані збитки ВЕС в Україні становлять суму понад $750 млн. Потенційні додаткові збитки – ще як мінімум на $100 млн.

НЕК «Укренерго» завершила будівництво нової високовольтної лінії
НЕК «Укренерго» на заході України завершила будівництво та включила у роботу лінію класом напруги 330 кВ*. Вона стала першим енергооб’єктом в енергосистемі завершеним та введеним у роботу НЕК «Укренерго» в умовах війни. Спорудження лінії було передбачене 10-річним планом розвитку системи передачі, який щорічно актуалізує Компанія. Будівництво тривало 17 місяців.
Нова високовольтна лінія вже сьогодні підвищує надійність функціонування мережі та електропостачання споживачів західного регіону, зокрема, забезпечує потреби поступово зростаючого споживання електроенергії в ньому. Це пов’язано з релокацією бізнесу з лівобережної частини України у західні області. Також нова лінія разом із раніше встановленим обладнанням суттєво підвищує надійність живлення споживачів та промисловості всієї Чернівецької області.

Норвезька Nel відкрила повністю автоматизовану електролізну фабрику 500 МВт
Норвезький виробник електролізерів Nel оголосив про відкриття «цілком автоматизованої» фабрики в Херейє. Вона зможе виробляти 500 МВт електролізерів на рік. Це заплановане розширення, про яке йшлося давно.
У січні минулого року норвезька компанія пообіцяла зробити зелений відновлюваний водень таким же дешевим або дешевшим у виробництві, ніж водень на основі природного газу – до 2025 року ціна на зелений H2 має становити 1,5 долара за кілограм.


Новини нафтогазової галузі України 18-24 квітня 2022

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами