15 ЕнергоДжерела 3-9 квітня 2023

⚡⚡ 15 ЕнергоДжерела від Newfolk Oil&Gas 03-09.04.2023
15_ЕнергоДжерела_03-09.04.2023
Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/vwhk/index.html
Завантаження: https://drive.google.com/file/d/14n-QQK9Tm_A8QLe-ysfL0vfN9o7Ylclb/view?usp=share_link
Відео: https://youtu.be/lKJ_tf7a9ew
--------------------

Україна і Німеччина розширюють енергетичне партнерство для “зеленого” відновлення та відбудови української енергетики
Міністр енергетики України Герман Галущенко та віце-канцлер ФРН, федеральний міністр економіки й захисту клімату Німеччини Роберт Габек підписали у Києві спільну Заяву про наміри щодо розширення енергетичного партнерства.
"Німеччина є справжнім великим другом України, і сьогодні ми поглиблюємо наше партнерство, відкриваючи широкі можливості для співробітництва, для відновлення та відбудови енергетичного сектору. Це співпраця на рівні не тільки урядів, але і бізнесі",– сказав Герман Галущенко під час церемонії підписання документу.
Він наголосив, що дуже важливо, що в інвестиціях і реалізації енергетичних проєктів в Україні зацікавлені німецькі компанії.
На думку міністра результатом цієї співпраці буде українська стійка і незалежна енергосистема і створення в Україні великого енергетичного хабу для всієї Європи.

"ГарПок" у 2023 році сплатив виробникам "зеленої" енергії 5,3 млрд грн
Державне підприємство "Гарантований покупець" з 1 січня по 4 квітня 2023 року сплатило виробникам електричної енергії з відновлюваних джерел за поставлену електроенергію 5,3 млрд грн.
За даними пресслужби держпідприємства, зокрема, платежі "ГарПока" за куплену у 2022 році електроенергію склали 0,2 млрд грн, за три місяці 2023 року – 5,1 млрд грн.
Таким чином, "ГарПок" розрахувався з виробниками з ВДЕ за 2021 рік на 99%, за 2022 рік – на 53,3%, за куплену у 2023 році електроенергію – на 63,4%.

"Укренерго" зняло всі мережеві обмеження на постачання електроенергії
НЕК "Укренерго" станом на 3 квітня зняло всі мережеві обмеження на постачання електроенергії.
"Укренерго" зняло всі мережеві обмеження, які призводили до необхідності обмеження споживання. Диспетчерський центр "Укренерго" не застосовує відключення споживачів у жодній області", – йдеться у повідомленні компанії.
За інформацією пресслужби "Укренерго", 3 квітня споживання електроенергії у країні вище, ніж у понеділок минулого тижня. Це пов'язано з холодною погодою та завершенням опалювального сезону в окремих регіонах.
Виробництва електроенергії достатньо для покриття споживання. При цьому в енергосистемі зберігається достатній резерв потужності. Імпорт відсутній.

Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами