Українська традиційна енергетика: 01-07.03.2021

2020-03-13_08-53_DSC_1333

Енергоблок №2 РАЕС виведено у планово-попереджувальний ремонт
 
4 березня 2021 року о 04:28 згідно з узгодженою заявкою відключено від енергомережі енергоблок №2 Рівненської АЕС (ВВЕР-440) для проведення середнього планово-попереджувального ремонту.
Виконуються операції за Програмою зупинення блоку, пише пресслужба Енергоатому.
«Планово-попереджувальний ремонт розрахований на 45 календарних діб та виконується відповідно до графіка ремонтів енергоблоків АЕС України. Під час ремонту проводитимуться як регламенті роботи, так і низка понад регламентних робіт», — йдеться у повідомленні.
Минулої доби на Рівненській АЕС у роботі перебували три енергоблоки із сумарним навантаженням 1240 МВт.
http://oilreview.kiev.ua/2021/03/04/energoblok-2-raes-vivedeno-u-planovo-poperedzhuvalnij-remont/
 
 
Уряд призначив нового тимчасового голову Держгеокадастру

Кабінет міністрів на засіданні призначив Сергія Завадського тимчасово виконувачем обов’язки голови Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру.
Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Василь Мокан.
Також на засіданні уряд призначив Олега Пілата заступником голови Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру, а Геннадія Данішевського — заступником міністра з питань стратегічних галузей промисловості.
http://oilreview.kiev.ua/2021/03/04/uryad-priznachiv-novogo-timchasovogo-golovu-derzhgeokadastru/
 
 
Енергокомітет підтримав законопроект щодо спрощення приєднання до електромереж

Комітет Верховної ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг одноголосно підтримав законопроект «Про внесення змін… шодо спрощення приєднання до електричних мереж» (№5009), який має на меті спростити процедуру підключення до електромереж та підвищити Україну в рейтингу Doing Business.
Відповідне рішення депутати підтримали на засіданні 4 березня.
«В законопроекті мова йде про спрощення земельних питань, певних процедур приєднання до електричних мереж… Законопроект спрямований на те щоб полегшати приєднання до електромереж та зменшити роль людського фактора, в контексті зменшення впливу людей які можуть впливати на приєднання. Цим законопроектом пропонується запровадити принцип єдиного вікна. Пропонується, щоб приєднання до 1 МВт мали спрощену процедуру», - сказав Андрій Герус, народний депутат, голова енергокомітету ВРУ.
За словами представника Офісу простих рішень (який безпосередньо займався розробкою проекту закону), законопроектом передбачається скорочення тривалості приєднання з приблизно 290 днів – до 90 днів, а також зменшення так званих «вікон» для звернення.
«Зараз підключення до електрики - це процес, який може займати роки і за який вимагають величезні гроші. Ми законодавчо скоротили можливі терміни в три! рази і суттєво зменшили його вартість. Це один з тих чинників, який тягнув Україну вниз в рейтингу Doing Business, і той, який може цю ситуацію виправити, а отже не тільки допомогти українському бізнесу, а й залучити іноземного інвестора», - написав в своєму Telegram каналі Міхеіл Саакашвілі, голова Офісу простих рішень.
Раніше ElektroVesti писали, що енергокомітет Ради підтримав пропозиції Міненерго до проекту держбюджету-2021 об'ємом 16 млрд грн.
https://elektrovesti.net/74807_energokomitet-pidtrimav-zakonoproekt-shchodo-sproshchennya-priednannya-do-elektromerezh
 
 
Вугілля на "Центренерго" буде надходити з держшахт за прямими договорами - глава Міненерго

Вугілля на "Центренерго" буде поставлятися з державних шахт за прямими договорами, минаючи посередників, заявив глава Міненерго Юрій Вітренко.
"На нараді з" Центренерго "і Фондом держмайна, який є його формальним власником, а потім на онлайн зустрічі з держшахтами ми погодили, як вугілля буде поставлятися на "Центренерго" за прямими договорами. Те вугілля, яке вимагає збагачення, також через стовідсоткову держкомпанію буде поставлятися на збагачувальні комбінати, оскільки вони знаходяться в приватній оренді ", - сказав Вітренко на засіданні комітету Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг 4 березня.
Відповідаючи на питання про погашення боргів, зокрема, перед шахтою "Надія", він зазначив, що як тільки набуде чинності  закон про відновлення повноважень в.о., він відразу ж підпише документи, необхідні для того, щоб "держпідтримка для шахт з бюджету була реалізована і гроші надійшли ".
Нагадаємо, що станом на 1 березня запаси вугілля на складах ТЕС зросли на 41,4% в порівнянні з 22 лютим - до 425 600 тонн.
https://elektrovesti.net/74802_vugillya-na-tsentrenergo-bude-nadkhoditi-z-derzhshakht-za-pryamimi-dogovorami-glava-minenergo
 
 
ГарПок розпочав продаж на УЕБ квітневої «зеленої» електроенергії
 
Державне підприємство «Гарантований покупець» вперше продало електроенергію з відновлюваних джерел (ВДЕ), яка буде вироблена у квітні.
Повідомляє ГарПок.
Торги відбулися 2 березня на ТБ «Українська енергетична біржа».
До продажу запропонували блочні заявки для денних годин доби. За результатами аукціону підприємство реалізувало майже 42 тисячі МВт•год електричної енергії. Середньозважена ціна продажу склала понад 1483 грн/МВт•год. Електроенергію у Гарантованого покупця цього разу придбали 7 компаній.
http://oilreview.kiev.ua/2021/03/02/garpok-rozpochav-prodazh-na-ueb-kvitnevo%d1%97-zeleno%d1%97-elektroenergi%d1%97/
 
 
Запаси вугілля на складах ТЕС почали зростати, — Укренерго

Ситуація із запасами вугілля на складах ТЕС залишається критичною. Однак, протягом минулого тижня, вперше за останні періоди, практично у всі дні на складах ТЕС накопичувалося більше вугілля, ніж було спрацьовано.
Повідомляє Укренерго.
Зокрема, в середньому за останні 10 днів поставки склали 76,8 тис тонн, а витрати — 63,2 тис тонн.
Загалом, станом на 1 березня, в порівнянні з початком минулого тижня запаси вугілля на складах ТЕС (всіх марок) збільшилися на 41,4% до 425,6 тис тонн, із них газового вугілля — на 59% до 303,4 тис тонн, антрацитового — на 10,3% до 122,1 тис тонн.
Вугілля на складах ТЕС складає лише 50% від мінімально необхідних запасів. В порівнянні з початком листопада 2020 року запаси вугілля на складах ТЕС (всіх марок) зменшилися у 5,9 рази, із них газового вугілля – в 7 разів, антрацитового – в 3 рази.
http://oilreview.kiev.ua/2021/03/02/zapasi-vugillya-na-skladax-tes-pochali-zrostati-ukrenergo/

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами