Українська традиційна енергетика: 22-28.04.2019



На ЧАЕС розпочала роботу міжнародна місія технічної підтримки
На Чорнобильській АЕС (ЧАЕС) розпочала роботу місія всесвітньої асоціації організацій, що експлуатують атомні електростанції (ВАО АЕС).
Про це повідомляє прес-служба державного спеціалізованого підприємства ЧАЕС.
«Протягом тижня технічні фахівці Чорнобильської АЕС разом з експертами ВАО АЕС вивчатимуть накопичений світовий досвід щодо довготривалого сухого зберігання відпрацьованого ядерного палива (ВЯП) та визначатимуть ймовірні ризики та шляхи їх уникнення стосовно майданчика ЧАЕС», — йдеться у повідомленні.
У результаті роботи місії технічної підтримки очікується отримання інформації, яка дозволить персоналу ДСП ЧАЕС звести до мінімуму помилки, які можуть бути пов’язані з довготривалим сухим зберіганням ВЯП, і набути досвіду в даному виді діяльності. У рамках місії також передбачається відвідування експертами промислового майданчику станції та ознайомлення зі Сховищем відпрацьованого ядерного палива сухого типу (СВЯП-2).
В роботі місії беруть участь експерти Ігналінської АЭС (Литва), АЕС Пакш (Угорщина), АЕС Doel (Бельгія), Ontario Power Generation (Канада). Всі ці організації мають багаторічний досвід сухого зберігання відпрацьованого ядерного палива.
http://oilreview.kiev.ua/2019/04/16/na-chaes-rozpochala-robotu-mizhnarodna-misiya-texnichno%d1%97-pidtrimki/

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами