Українська традиційна енергетика: 15-21.03.2021

elektra-72066846

Україна має синхронізувати енергетичну систему з європейською протягом трьох років — Зеленський
 
Ключовим завданням України в енергетичній сфері є об’єднання та синхронізація української системи енергетики з європейською системою протягом наступних трьох років, заявив президент України Володимир Зеленський.
Передає Інтерфакс-Україна.
«Ключове завдання для нас (України — ІФ) — синхронізувати енергетичну систему з європейською протягом наступних трьох років. Це своєрідне «домашнє завдання» для України та Литви. Ми створимо робочу групу для ефективного співробітництва у сфері енергетичної безпеки. Відповідну декларацію сьогодні підписали міністерства енергетики наших країн», — заявив Зеленський під час спільного брифінгу з президентом Литви Гітанасом Науседою в Маріїнському палаці у Києві.
http://oilreview.kiev.ua/2021/03/18/ukra%d1%97na-maye-sinxronizuvati-energetichnu-sistemu-z-yevropejskoyu-protyagom-trox-rokiv-zelenskij/
 
 
«Укренерго» отримало сертифікат відповідності системи інформаційної безпеки вимогам стандарту ISO

Укренерго отримало сертифікат відповідності системи управління інформаційною безпекою вимогам міжнародного стандарту ISO/IEC 27001:2013. За всіма напрямами діяльності Компанії, що перевірялися, незалежним аудитором відзначено високий рівень системи управління інформаційною безпекою НЕК «Укренерго». Сертифікаційний аудит центрального офісу та відокремлених підрозділів Укренерго проводила компанія ТОВ “ДКС СЕРТИФІК УКРАЇНА” – представник німецького органу сертифікації DQS Holding GmbH, одного з провідних органів сертифікації систем менеджменту у світі.
У ході незалежного аудиту відзначено 5 сильних сторін, за якими визнано перевищення вимог стандарту. Це стосується забезпечення ресурсами для розвитку системи управління інформаційною безпекою, створення сучасних умов обробки та збереження інформації, кластеризації ресурсів для критичних ІТ-систем, впровадження операційним центром безпеки (SOC) поведінкового аналізу небажаних подій і його взаємодія з державними органами безпеки.
На відповідність стандарту ISO/IEC 27001:2013 «Інформаційні технології. Методи захисту. Системи управління інформаційною безпекою. Вимоги» (англ. «Information technology — Security techniques — Information security management systems — Requirements»), наприклад, перевірено діяльність з оперативно-технологічного управління режимами роботи ОЕС України та паралельної роботи з енергосистемами суміжних держав, забезпечення передачі електроенергії магістральними та міждержавними електричними мережами, із забезпечення функціонування балансуючого ринку, ринку допоміжних послуг, укладання двосторонніх договорів, адміністрування комерційного обліку та комерційних розрахунків.
У межах перевірки управління інформаційною безпекою перевірялась і організація фізичного захисту об’єктів НЕК «Укренерго». Зокрема, дотримання вимог пропускного режиму, порядок охорони та переміщення майна, виконання договірних зобов’язань підрядними організаціями в частині охорони об’єктів, робота систем відеонагляду та контролю й управління доступом, а також впровадження сучасних технологій у систему фізичного захисту об’єктів Компанії.
«Отримання сертифікату – важлива та знакова подія для Укренерго в контексті інтеграції енергосистеми України до ENTSO-E. Адже ми отримали підтвердження того, що в Компанії впроваджена система управління інформаційною безпекою, яка відповідає, а за деякими пунктами перевищує вимоги міжнародного стандарту. Це один з індикаторів забезпечення надійності та безпеки роботи оператора системи передачі та чинник підвищення рівня довіри до нього зі сторони ключових стейкхолдерів», — прокоментував директор з інформаційних технологій НЕК «Укренерго» Сергій Галаган.
http://oilreview.kiev.ua/2021/03/18/ukra%d1%97na-maye-sinxronizuvati-energetichnu-sistemu-z-yevropejskoyu-protyagom-trox-rokiv-zelenskij/
 
 
Меркель розповіла про плюси транзиту російського газу через Україну

Транзит газу з Росії через Україну сприяє забезпеченню енергобезпеки Європи, Німеччина зацікавлена в модернізації енергетичного сектора України, залишається найбільшим гуманітарним донором в регіоні, заявила, виступаючи на четвертому німецько-українському економічному форумі, канцлер ФРН Ангела Меркель.
Передає Прайм.
«В енергетичному секторі Україна, з точки зору Німеччини, займає особливе становище. Завдяки газовому транзиту з Росії, який ми змогли пролонгувати в 2019 році, вона вносить внесок в енергобезпеку Європи», — сказала Меркель, яка взяла участь у відкритті форуму по онлайн-зв’язку.
За словами канцлера, Німеччина хоче підтримати модернізацію енергетичного сектора в Україні. Вона запропонувала використовувати досвід Німеччини для виходу України з вугільної енергетики. Меркель вказала, що колишній прем’єр-міністр Саксонії Станіслав Тілліх в якості уповноваженого уряду ФРН буде супроводжувати структурні зміни в українських вугільних регіонах. Також «в області відновлюваних джерел енергії, створенні водневої економіки ми хочемо працювати з Києвом більш щільно» , — сказала Меркель.
http://oilreview.kiev.ua/2021/03/19/merkel-rozpovila-pro-plyusi-tranzitu-rosijskogo-gazu-cherez-ukra%d1%97nu/

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами